Top 11 – Hvad skal man se i Lissabon – seværdigheder & oplevelser

Hvad kan man se i Lissabon, svaret er simpel – ALT. For Lissabon er en storby der rig på kultur, arkitektur, liv og strand. Kort sagt skal du unde dig selv en tur til den Portugisiske hovedstad, for det er en enestående by.

Du får her svaret på hvad man skal se i Lissabon af seværdigheder. Det er blandt andet nogle af de spændende museer, bådture samt hyggelige bydele.

Der er rigtig meget at se i Lissabon, så nedenstående er kun et udpluk, men det er nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser som Lissabon kan byde på. For at hjælpe dig, er der er indsat link til hvor du kan bestille billetter, det er reklamelinks, som ikke koster dig ekstra.


HURTIGE LINKS- hvis du ikke vil læse indlægget

Her skal du bo i Lissabon (Dansker favorit)
Principe Real – Fashionabelt midt i Lissabon
Santos – Kultur og design i centrum af Lissabon

Top seværdigheder i Lissabon


Indhold:

 1. Rabatkortet i Lissabon
 2. Sejltur ved Lissabon
 3. Klostret: Mosteiro dos jeronimos
 4. Sporvogn 28
 5. Borgen: Castelo de sao jorge
 6. Ocenario – kæmpe akvarium
 7. Museu calouste gulbenkian
 8. Fantastisk tårn: Belem tower
 9. Museu coleccao berardo
 10. Museu nacional do azulejo
 11. Den gamle bydel i Lissabon, Alfama

Generelt om Lissabon

Den stolte portugisiske hovestad Lissabon er en af perler i Europa. Den har ikke tidligere været den mest besøgte by, men den er godt på vej. For der er mange der er ved at få øjnene op for den skønne by og der er en lang række spændende turistmål i Lissabon.

Byen har en lang historie bag sig og dermed en helt unik samling af gamle klostre, arkitektoniske bygninger, flotte strande og skønne oaser. Alt sammen inde i i Lissabon by.

Lissabon er samtidig heldig med at den ligger i et fantastisk klima, der indbyder afslapning. Selve stemningen i byen er dejlig, rar og der er en romantisk vibe i byen – så det er særligt perfekt at tage en kærestetur til Lissabon.

Ud over at være en dejlig by, så er der faktisk mange gratis oplevelser der er værd at se i Lissabon. Så det gør bare byen endnu mere interessant og billig at besøge.

Nå lad os nu komme til svarene på det spørgsmål man stiller sig selv “Hvad skal man se i Lissabon

1. Rabatkortet til Lissabon

Populært i Lissabon – Med ”Lissabon kort” får du gratis adgang, til nogle af de største seværdigheder i Lissabon. Men ikke nok med det, så får du også adgang til at køre gratis med den offentlige transport rundt i Lissabon. Det giver dig en enormt fleksibilitet, da du ikke skal tænke på hverken at komme rundt eller adgang til seværdighederne. Det sparer altså en del tid og penge, ved at købe dette kort. Det smarte er, at du kører gratis hen til en seværdighed, her kommer du gratis ind -bagefter kører du gratis videre til næste oplevelse.

Kortet koster lidt, så du skal kun købe det, hvis du har planer om at vil ud og opleve Lissabon. Men så kan der til gengæld også være en del penge og tid at spare. Du vælger selv perioden kortet skal gælde for, at betaler herefter.

Husk rabatkortet – køb på forhånd:

2. Sejltur ved Lissabon

lissabon bro

Lissabon har ligesom mange andre storbyer der ligger ved vandet (eks. Berlin eller Paris), muligheder for at nyde byen fra vandsiden. Det er en af de største og mest afslappede oplevelser man kan lave i Lissabon. Jeg har fundet en god tur, som man kan tage på – for der er en del bådture at vælge imellem. Nedenstående har fået omkring 1000 bedømmelser og får 4.9 ud af 5 stjerner.

På turen bliver du guidet, imens i sejler rundt og ser nogle af de største seværdigheder som Lissabon har at byde på. Du vil bl.a. sejle under den store bro, se historiske bygninger, store monumenter og ikke mindst få et fantastisk udsyn over Lissabon smukke havn.

Populære billetter:

3. Mosteiro dos jeronimos

Mosteiro dos jeronimos lissabon

En af de store seværdigheder i Lissabon, er Mosteiro dos Jeronimos. Det er et stort kloster, som ligger i bydelen Belem. Klostret er kommet på UNESCOs verdensarv liste, fordi det er fantastisk og unikt. Selve klosret har en land historie bag sig. Det blev bygget i år 1501 og fungere i mange år som kloster for munke. I 1800 tallet blev det til et børnehjem og senere altså til et museum, som det er i dag. Hvis du har været i Barcelona og set Gaudis La Sagrada Familia, så minder klostret lidt om den. Det er enormt detaljeret og flot uden på og inden i.

Hvis du vil besøge det, så kom gerne tidlige og evt. i hverdagene – for der kan være mange mennesker.

Bestil på forhånd den populære billet:

4. ”Electrico 28” aka. Sporvogn 28

Sporvogn 28 lissabon

Den gamle sporvogn rute Electrico 28, er en af de mest populære og sjove seværdigheder i Lissabon. Når du træder ind i sporvognen, er det ligesom at træde tilbage i tiden. Den gamle sporvogn, kører dig langsomt gennem Lissabons gader. På turen, kører den forbi nogle af de store seværdigheder i Lissabon.

Selve turen går fra metrostationen ved Praca Martim Moniz og videre til Campo Ourique og retur. Hvis du kører med hele vejen tager turen ca. 40 minutter. Men det fungerer også som en hop af/ hop på tur. Så langs ruten kan du stige af og på ved de forskellige stop.

Hvis du vil være sikker på en siddeplads, så skal du nok stige på toget fra den ene af de to endestationer.

5. Castelo de sao jorge

Højtbeliggende i Lissabon, ligger den fantastiske borg Castelo de Sao Jorge. Det er en rigtig borg. Den er omkring 900 år gammel, og har dermed en lang historie bag sig. Den har været en del af meget af Lissabon historie og dermed oplevet nogle af de krige der har været i byen.

Selve området ved Castelo de Sao Jorge, er ret stort og der er masser at opleve både i Borgen, men også omkring borgen. Du kan bl.a. opleve borgen, flotte haver, voldgrave, tårner og et museum. Så det er en spændende område og et af de mere besøge steder i Lissabon. Generelt kan et besøg på Castelo de Sao Jorge, være godt at besøge fra om morgenen af, da der op af dagen kan være mange mennesker.

Klik på billedet for at booke billetter

Læs mere om Castelo de Sao Jorge på  www.castelodesaojorge.pt

Adresse: R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lisboa, Portugal

6. Ocenario – kæmpe akvarium

Lissabon har noget for både børn og voksne – særligt Ocenario er en god oplevelse til børn. Det er et kæmpe akvarium, som er blandt de største akvarier i Europa.

Det ligger i bydelen Parque das nacoes, som ligger lidt uden for Lissabon centrum.

I akvariet kan du opleve over 8.000 forskellige dyrearter, primært fra havet. Du kan bl.a. opleve Klumpfisk, hajer, smukke eksotiske fisk, pingviner mv.  Akvariet har altså samlet fisk og havdyr fra store dele af verden og lavet forskellige bassiner til dem.

Hvis du har børn med i Lissabon, er dette et godt sted at tage hen.

Læs mere om Ocenario på www.oceanario.pt

Book populær billet forud:

7. Museu calouste gulbenkian

Er du kunst interesseret, så er Museu calouste gulbenkian helt oplagt at besøge. Det er et sted hvor historisk verdenskunst er i centrum.

Museet blev i sin tid opkaldt efter den armenske mand Calouste Gulbenkian. Han hentede de store værker til Lissabon og lavede et kunstmuseum, hvor den brede befolkning kan komme og se den flotte kunst. Der er særligt Orientalske og europæiske værker, med alt fra unikke malerier, relieffer, skulpturer og Qing porcelæn.

Der er både udstillinger indenfor og udenfor i den store park, som hører til stedet.

Museu calouste gulbenkian er et sted med masser at liv i og omkring museet – så det er altid sjovt at være der.

Er du til historisk kunst, så er bestemt et spændende sted at tage hen.

Adresse: Av. de Berna 45A, 1067-001 Lisboa, Portugal

Klik på billedet for billetter

8. Belem tower (Saint vincent tårnet)

Belem tower - Saint vincent tårnet lissabon

Det fantastiske og historiske befæstningsværk “Belem Tower” er must at se når du er i Lissabon. For det er meget specielt og flot. Det er et ca. 30 meter højt tårn, som ligger på en lille ø, lidt ude i vandet, blev egentlig bygget som en port til Lissabon. Herfra sejlede opdagelsesrejsende ud fra byen og der var også her de blev modtaget igen. Belem tower er bygget helt tilbage i år 1519.

Tårnet blev i midten af 1980érne optaget på UNESCOs verdensarvs liste.

Det koster ca. 6 EUR at komme ind på museet.

Populære billetter til Belem tower:

ELLER BOOK BILLET HER – KLIK PÅ BILLEDET

9. Museu coleccao berardo

Hvor Museo Calouste Gulbenkian (som nævnt ovenfor) er mere historisk orienterer – så er Museu coleccao berardo mere præget af nye værker. Så hvis du er til nyere kunst, så skal tage forbi Museu coleccao berardo, for det er virkelig spændende. Du vil kunne se værker fra nogle af de store moderne kunstnere som eks. warhole, Miro, Picasso. Så det er nogle ret store kunstnere der er udstillet her.

Museet er beliggende i Lissabon bydelen Belem.

Du kan læse mere om Museu coleccao berardo på deres hjemmeside Museoberardo.pt

Køb billet på forhånd:

10. Museu nacional do azulejo

Der er mange spændende museer i Lissabon. Et af de mest fantastiske er Museu nacional do azulejo. Det er et tidligere kloster, der er lavet om til et spændende museum. På museet kan du opleve hvordan Portugal og Lissabon historie og liv har været de sidste mange hundrede år. Så når du har været på museet, har du en bedre forståelse for hvorfor ting ser ud som de gøre og hvorfor Lissabon og Portugal har udviklet sig som de har.

Det er altså et museum rig på historie. Du vil bl.a. opleve rum, præget af ikke at må være ”tomme” at se på. Så derfor er de udsmykket overalt fra guld til loft. Du vil se kapeller, smukke korridorer, kirker mv., som vil vise dig historie tilbage fra baroktiden og frem til den mere moderne tidsalder.

Adresse: R. Me. Deus 4, 1900-312 Lisboa, Portugal

Klik på billedet for at læse mere

11. Den gamle bydel, Alfama

En ting man ikke skal snyde sig selv for når man er i Lissabon, er at tage forbi den gamle bydel Alfama. Her kan du opleve små hyggelige labyritagtige gader, samtidig med at du oplever det historiske Lissabon. Det er fantastisk hyggeligt og smukt.

Lørdag er der som regel marked “Feira da Ladra”, på pladsen Campo de Santa.

Klik på billedet for at læse mere

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål “hvad skal man se i Lissabon” – hvis ikke, kan du nedenfor finde endnu flere seværdigheder og oplevelser.


MANGLER DU OVERNATNING I LISSABON?

Se de gode og centrale hoteller i Lissabon her. Reklamelink.

Booking.com

Læs mere om det at være turist i Lissabon på Lisboa OFFICIAL Site | Visit Lisboa

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments