Ferie på Bali med børn – her skal du bo

Mange forbinder måske Bali med luksuriøse ferier i løbet af vinterhalvåret. Men øen er faktisk oplagt som destination for en spændende og eksotisk sommerferie for hele familien. Klimaet er optimalt på øen i hele sommerperioden, så vælger I en sommerferie til Bali kan I være sikre på godt vejr. Der er stort set en konstant temperatur på øen omkring 30 grader, hvilket er perfekt for de fleste både børn og voksne.

Turen til Bali er selvfølgelig længere end til andre gode feriesteder med børn (Eks. Mallorca eller Rhodos), hvilket også betyder, at det er anbefalelsesværdigt at tage 10-14 dage på øen. 14 dage er heller ikke for meget på ferien, idet der er rigeligt at tage sig til for både store og små.

Bali byder på mange fine strande, hvor sandet er eventyrligt hvidt og vandet gemmer på smukke oplevelser. De fleste rejsemål til Bali ligger på den sydlige spids, hvor der er flere forskellige ferieområder. Når rejsen til Bali er med børn er det mest oplagt, at vælge enten Nusa Dua eller Sanur, alternativt områder i nærheden af disse.

Oplevelser på Bali

Bali er et sand paradis når det kommer til oplevelser og seværdigheder. For udvalget er virkelig stort og det er meget varieret. Så hvis du vil opleve noget andet end “bare” strand og vand, så er der rig mulighed for det. Nogle af de spændende ture eksempelvis denne “Guidet tur i den hellige abeskov, ved templer og vandfald“. Det er en virkelig fantastisk tur – men den kan også være lidt krævende. Bali har fantastisk landskab, men også bakket nogle steder. Så hvis du rejser med alt for små børn, så overvej gerne hvilke ture i kan klare inden i tager på dem. Men spørg altid – guiderne er som regel gode til at tage hensyn og tilpasse turene til jer.

En populær ting at gøre på Bali er at snorkel eller dykke. Det kan man rigtig mange steder, du kan gøre dette. Det er virkelig en flot oplevelse, for vandet på Bali er meget klart og under overfladen er det bare virkelig eksotisk.

Hvor skal man bo på Bali

Nedenfor kommer 2 gode bud på byer du kan bo i når du skal til Bali, det er byerne Nusa Dua og Sanur. De ligger faktisk næsten op og ned af hinanden og er begge tilknyttet Balis hovedstad Denpassar.

Byerne ligger i den sydlige del af Bali. Det er særligt her du finder de fine strande, hoteller ud til vandet og fine oplevelser. Her du børn med i Bali, så er det og også et par gode byer at vælge.

Når I besøger Bali, er der gode udflugtsmuligheder, både fra Sanur og Nusa Dua er der ikke langt til junglen og kulturelle oplevelser. På en halv dag kan I få en fantastisk oplevelse med en vandretur i junglen. Her er der mulighed for at se dyreliv, smuk natur og bade i smukke søer under brusende vandfald. En virkelig stor oplevelse for hele familien. Bali byder ligeledes på kulturelle skatte. De fleste børn vil sikkert finde det fascinerende at besøge gamle templer, hvilket der også er rig mulighed for i nærheden af Sanur og Nusa Dua.

Jeg har skrevet om lidt flere oplevelser i Sanur og Nusa Dua under byerne nedenfor.

Vil du opleve det mere rå og ikke så turistede Bali, så skal du nok finde nogle byer i midten eller den nordlige del af Bali.

Nusa Dua

strand nusa dua

Nusa Dua byder som nævnt på smukke strande med fint hvidkornet sand og vandet er stille og passende til børn uanset alder. Byen har et bredt udvalg af restauranter, barer, butikker osv., men på samme tid er stemningen afslappet og uden den vilde larm. På stranden I Nusa Dua findes et lækkert vandland, der byder på mange sjove og spænde aktiviteter. Der er bl.a. er der mulighed for at afprøve sine surfing evner på den opstillede surfbane. Parken hedder Surf & Turf.

Pirates Bay Bali er en restaurant, men hvilken en. Mellem træerne er der opsat små hytter, piratskibe, huler og baner i træerne. Her kan man både spise og lege, så det vil helt sikkert være en oplevelse. Forvent ikke at børnene kan sidde ved bordet ret længe med de mange muligheder der i dette fine område ;).

På stranden er der naturligvis mulighed for at prøve diverse vand aktiviteter eller en rolig omgang massage. Under vandet er der muligheder for at se opleve forskellige fisk, så har børnene mod på lidt snorkling, er det meget oplagt.

Booking.com

Sanur

strand bali sanur perfekt ferie med børn

Sanur er kendt for sin lange smukke sandstrand og et rev beskytter mod bølgerne, så I næsten altid kan være sikre på at vandet er tilpas roligt. Byen er en kontrast til den sydlige hovedby Kuta, hvor der er meget gang i byen. Sanur emmer af afslappet stemning og hygge, så her er har hele familien mulighed for at komme ned i gear og nye stranden og det smukke vand. Udover vandet er der en lang strandpromenade med et fint udvalg af kulinariske muligheder på de lokale restauranter og cafeer. Det er generelt ganske billigt at spise ude på Bali, så der er rig mulighed for at prøve de lokale specialiteter uden at blive ruineret. Fra Sanur er der ikke langt til den store by Kuta, hvor der er gode shopping muligheder og yderligere muligheder for at afprøve gode restauranter. Turen til Kuta klares på omkring 20 minutter i taxi.

På oplevelsessiden byder Sanur også på muligheder. I kan fx besøge Taman Festival, der er en forladt park, der aldrig helt blev færdig. Der hviler en mytisk stemning over stedet og de lokale kalder stedet for ”Ghost Town”. Rygter siger at stedet var fyldt med krokodiller, så pas på de forplumrede sorte vandhuller.

Er der mindre børn med på ferien, der endnu er for små til at snorkle kan de prøve Bali Seawalker. Den oplevelser giver mulighed for at gå på bunden med noget der nærmest ligner en gammeldags dykkerklokke. På den måde kan alle, selv dem der ikke kan svømme, opleve det fantastiske maritime liv, der gemmer sig under vandets overflade.

En anden maritim oplevelse er Serangan Island, der ligger 20 minutter fra Sanur. Her er der mulighed for at hoppe i vandet og få lov at svømme med Bali hajer, der ikke er farlige for mennesker. Muligheden er skabt via et redningsprogram for hajer, der har oplevet store fald i bestanden pga. ukontrolleret fangst.

Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments