Fakta om Berlin – du må læse før din tur

Berlin er en spændende by og i dette indlæg, kan du læse om Berlins historie, hvordan det er at rejse i Berlin, om det er dyrt, samt hvordan vejret er i Berlin.

Så læs dette indlæg med fakta om den tyske hovedstad, inden du rejser til byen.

Indhold:

Hvordan opstod Berlin

slot i berlin


Berlin er faktisk en by, der er består af to tidligere byer. De to tidligere byer var ”Berlin” og ”Cölln”. Berlin blev først anerkendt som en by i år 1251, mens ”Cölln” omtales for første gang i 1261. Herefter slog de to landsbyer sig sammen til byen Berlin-Cölln, som blev lovligt etableret i 1432.

I 1987 fejrede både Øst- og Vestberlin 750-året for byens grundlæggelse. Uanset den nøjagtige dato for grundlæggelsen, er det kendt, at de to byer blev grundlagt af topografiske og kommercielle årsager, da de var strategisk placeret på en indfødt øst-vest handelsrute over floden.

Berlin bys historie


Berlin opstod i det 13. århundrede. Colln, såvel som Berlin, var de første samfund på hver side af Spree. Colln blev først dokumenteret i 1237 og Berlin i 1244. Begge byer blomstrede hurtigt og allierede sig i 1307. Berlin-Colln sluttede sig til Hanseforbundet i 1360. Selv i det 15. århundrede havde de 8.000 indbyggere. Berlin og Colln blev forenet i 1432. Lidt for os var det en stor og velhavende by i middelalderen.

I begyndelsen af ​​1600-tallet var Brandenburg vidne til den protestantiske reformation (staten, der indeholdt Berlin). I 1539 konverterede han til protestantismen. Berlin var en blomstrende metropol. Som mange andre byer i det 16. århundrede var Berlin dog plaget. I 1576, 1598 og 1699 ramte pest Berlin. Hvad der er endnu mere tragisk er, at Trediveårskrigen (1618-1648) fuldstændig ødelagde området. På sit laveste punkt var byens befolkning kun 6.000 mennesker.

Men Berlin vendte tilbage og blomstrede igen i slutningen af ​​det 17. århundrede. Dens befolkning steg betydeligt takket være flygtende franske protestanter. Berlin havde 50.000 indbyggere i begyndelsen af ​​det 18. århundrede.

I år 1806 gjorde franskmændene deres første optræden. I to år var de der. Byen Berlin trivedes dog i løbet af det 19. århundrede. Berlin Universitet blev grundlagt i 1810 Berlin blev ramt af kolera i 1831.

Omkring år 1830 begyndte den industrielle revolution i Berlin. I 1838 blev Berlin-Potsdam jernbanen indviet. Det gamle Berlin blev genopbygget til sin tidligere storhed efter begivenhederne i 1848. I 1871 blev Berlin Tysklands hovedstad. I 1877 var befolkningen steget til en million. To millioner mennesker i 1900.

Hvordan er befolkning i Berlin

berlin mennesker alaxanderplatz
Alexanderplatz i Berlin


Berlin har en demografi på over 3,7 millioner mennesker og har haft en gennemsnitlig årlig stigning på mere end 40.000 personer gennem årene. I pandemiåret 2020 oplevede Berlin sit første nettomigrationstab i 20 år, hvilket resulterede i et tab på omkring 2.000 indbyggere. Berlin er en mangfoldig og ung by med over 790.000 internationale indbyggere fra mere end 190 lande og en gennemsnitlig befolkningsalder på 42,7 år.

Hvordan er Berlin at rejse i?


Ud over dens imponerende samling af historiske monumenter og blomstrende kulturscene, er Berlins livsstil kendt for at være både tempofyldt og afslappet på samme tid. Byens beboere elsker det her på grund af den måde, det er så forskelligt. Fortiden, såvel som nutiden, er flettet sammen, da gamle og nye strukturer sameksisterer side om side.

Der er meget historie at finde i Berlins attraktioner, såsom Brandenburger Tor og Kancelliet. Den berømte rigsdagsbygning, der tjener som sæde for det tyske parlament, ligger i hjertet af Tysklands hovedstad.

Byen for kunst, kunsthåndværkere og museer er kendt som Berlin. Man kan finde skattede artefakter fra mere end 170 museer i Tokyo, hvoraf nogle kan være placeret på den verdenskendte museumsø.

På grund af dets verdenskendte orkestre, såsom Berlin Philharmonic, og byens tre massive opera-teatre, som er vært for operaer og balletter i verdensklasse, er Berlin en yndet destination for klassisk musikelskere fra hele verden. Det er nemt at finde et show, der passer til din smag, blandt de mange teatre, der opfører revy, varieté, kabaret og andre former for liveunderholdning.

smuk gadekunst i berlin

Kurfürstendamm er et velkendt rejsemål for shoppere, det samme er den eksklusive Friedrichstraße samt de uafhængige butikker langs Hackesche Höfe. Når det kommer til musik, kunst og dagligdag, sætter Berlin standarden. Berlin er med sine uendelige kreative impulser blevet et af Europas mest fascinerende steder for kunstnere fra hele verden. Den dynamiske metropol pulserer af aktivitet; den kan ikke holde sig ubevægelig et sekund.

Det er utroligt, hvor rolig og fredfyldt byen er, med så mange steder, hvor folk kan få noget frisk luft. Berlin er Tysklands grønneste metropol takket være sine store parker, skovområder og søer. I de varme måneder nyder de lokale Berlinere, at bruge tid udenfor. De søger gerne mod caféerne, strandbarerne samt de udendørs filmsteder og teatre.

Berlin er i øvrigt fantastisk at rejse til ved Juletid, for byen emmer af jul og nogle af de bedste og største julemarkeder findes i Berlin.


Er Berlin en sikker by?

Berlin er en ok sikker by at færdes i. De gange jeg har været i byen, har jeg ikke oplevet noget kriminalitet overhovedet. Så som turist skal du ikke føle dig utryg når du går rundt til de forskellige seværdigheder. Der er selvfølgelig kriminalitet som i alle andre storbyer og jeg tænker også mest det er hvis du går ud om natten du skal være varsom – ligesom du skal i alle andre byer.

Her e ret par gode områder at bo i Berlin:

Er Berlin en dyr by?

Berlin er ikke den dyreste by at rejse til. Det er billigere end i Danmark og København. Det er både billigere at booke hotel i Berlin, ligesom det også er billigere at gå ud og spise på restaurant. Hvis du gerne vil shoppe i Berlin, så er priserne også generelt lidt lavere end i Danmark. Samtidig med at priserne er lidt lavere end i Danmark, så er Berlin jo en storby. Det betyder at udvalget at hoteller, spise steder mv. er virkelig stort – så derfor kan du faktisk lave en tur lige efter din pengepung.

Det gør Berlin ideel for den budgetmindede turist og backpacker.

Hvordan er vejret i Berlin?

sommer i berlin ved vand
En “Kaj bar” i Berlin ved sommertid


Man kan besøge Berlin hele året rundt, men det er selvfølgelig dejligt at vide hvordan vejret plejer at være, da det gør det lidt lettere at pakke tasten. Berlins klima er en blanding af varmt og koldt. Når det kommer til klima, har Berlin et moderat kontinentalt klima, der er præget af kolde vintre med gennemsnitstemperaturer omkring frysepunktet, og moderat varme somre til dagtemperaturer på omkring 25 grader.

Generelt er vejret lidt varmere end i Danmark og det regner lidt mindre hen over året.

Sådan er vejret i Berlin hen over året:

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
GRADER*-11491517191915731
REGN mm373040345360535340323846
Temperaturerne i Berlin er gennemsnitlig. Regn er gennemsnitlig i millimeter

Berlin Lufthavn – hvor er den nærmeste


Hvis du rejser til Berlin, rejser du nok til den store lufthavn Berlin Brandenburg Apt (BER). Det er den lufthavn der ligger nærmest og den ligger 18,6 kilometer fra Berlins centrum. Det er let at komme til Berlin centrum fra lufthavnen, der går både tog, busser og taxi. Du kan også vælge at tage andre nemme transport muligheder til Berlin centrum eksempelvis:

Andre gode links til Berlin

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments