Alt om Schloss Neuschwanstein München + billetter

Oplev det mest berømte slot i Tyskland – slottet som siges at have inspireret Disney ikoniske slot. Oplev Schloss Neuschwanstein i München. Det fortryllende slot, bygget af kong Ludwig II i det 19. århundrede, er som taget ud af et eventyr og er et must-see for enhver eventyrlysten rejsende.

Travlt? Se De Bedste Billetter Til Neuschwanstein her reklame

Indhold om Neuschwanstein

 1. Neuschwanstein billetter
 2. Hvor ligger Neuschwanstein slot
 3. Neuschwanstein slot åbningstider
 4. Sjove Neuschwanstein fakta

Neuschwanstein billetter

Hvis du er i München, så er det bestemt værd at besøge det store smukke slot. Det er en fantastisk oplevelse, og prismæssigt er det ikke i den dyreste afdeling. Det er også en populær seværdigheder i München, som har over 1,6 mio. besøgende årligt. Det betyder, at du skal booke dine billetter på forhånd og gerne spring køen over billetter.

Det koster 18 EUR, for voksne, at komme ind på Neuschwanstein slot (2024 priser). Børn under 18 år er gratis – du skal dog booke en billet til dem. Så en familie på 2 voksne og 3 børn, kommer ind for 36 EUR. Det er en udemærket pris. Det anbefales, at booke dine billetter før dit besøg. Det kan du gøre på Nueschwansteins hjemmeside.

Du kan også vælge at bestille billetter gennem andre billetudbydere, som eks. Tiqets (reklamelink). Her kan du også bestille Skip-Køen-Billetter.

Hvis du bor i München, kan du med fordel se på nedenstående links og booking guide. Det er reklamelink til Tiqets, som har nogle ganske gode billetter til at besøge slottet. Hvis nedenstående billet ikke helt passer dig, har de også andre billetter eks. en kombibillet.


Hvor ligger Neuschwanstein slot

Neuschwanstein ligger i nærheden af landsbyen Hohenschwangau og den charmerende by Füssen. Her står Neuschwanstein majestætisk på en bakketop, med en enestående udsigt over de bølgende bjerge og maleriske søer. Slottet er karakteriseret med tårne og tindrende hvide facader, som giver et drømmende udseende og har gjort det til et ikonisk symbol på romantisk arkitektur. Det er ikke uden grund at Disney har været inspireret af slottet.

Neuschwanstein er ikke kun en visuel lækkerbisken, den byder også på en fascinerende historie. Kong Ludwig II, også kendt som “Eventyrkongen,” lod Neuschwanstein opføre som en hyldest til de legendariske værker af Richard Wagner, hans yndlingskomponist. Denne forbindelse til kultur og kunst giver slottet en dybere dimension og gør besøget endnu mere spændende.

Hvis du ønsker at opleve en sand eventyrstemning, er Neuschwanstein slot et magisk sted at besøge. Gå gennem de overdådige sale, opdag de romantiske trapper og nyd den betagende udsigt fra slottets terrasser. Dette slot vil uden tvivl vække barnets eventyrlyst i dig og skabe minder for livet.


Neuschwanstein slot åbningstider

Neuschwanstein slot har åbent hele året. Der er få dage hvor det er lukket. Det gør det ret let for os besøgende at komme ind og opleve slottet. Alle årstider er spændende og giver forskellige dimensioner til særligt udsigterne fra slottet.

Normale åbningstider:

 • Medio marts – medio oktober. Åbent kl. 9-16
 • Medio oktober – Medio marts. Åbent kl. 10-16
 • Lukket 1. januar, 24., 25., og 31. december.

7 sjove Neuschwanstein fakta

 1. Inspiration til Disneyland: Neuschwanstein-slot inspirerede Walt Disney til at skabe det ikoniske Disneyslot, der indgår i virksomhedens logo. Lighederne mellem de to slotte er tydelige, og Neuschwanstein har derfor en indirekte forbindelse til den magiske verden af Disney.
 2. Unfinished Masterpiece: Selvom slottet er et symbol på eventyr og romantik, blev det aldrig fuldført. Kun omkring en tredjedel af slottets planlagte konstruktion blev afsluttet, hovedsageligt på grund af kong Ludwigs pludselige død i 1886.
 3. Moderne Teknologi: Neuschwanstein var et af de første slotte, der blev udstyret med den nyeste teknologi på det tidspunkt. Det havde varme, rindende vand og endda telefoner, hvilket var bemærkelsesværdigt for det 19. århundrede.
 4. Skjulte Tunneller: Slottet indeholder et komplekst netværk af skjulte tunneller og korridorer. Disse tunneller var designet til at give adgang til slottet uden at skulle krydse de offentlige områder, hvilket var et eksempel på kong Ludwigs ønske om privatliv.
 5. Fantastisk Beliggenhed: Placeret på en bakketop i Bayern tilbyder Neuschwanstein en fantastisk udsigt over de omkringliggende alper og søer. Udsigten fra slottets tårne er betagende og bidrager til slottets eventyragtige atmosfære.
 6. Masser af Besøgende: Neuschwanstein er en af Tysklands mest populære turistattraktioner og modtager årligt millioner af besøgende fra hele verden. Det er et ikonisk symbol på tysk kultur og historie.
 7. Romantisk Arkitektur: Neuschwanstein er et fremragende eksempel på nyromantisk arkitektur. Slottets design er inspireret af middelalderens borge, men det blev bygget med moderne bekvemmeligheder og teknologi, hvilket gør det til en unik kombination af fortid og nutid.
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments