7 Bedste Seværdigheder ved Alexanderplatz i Berlin

Er du på ferie i Berlin og mangler oplevelser og seværdigheder i nærheden af Alexanderplatz? Så læs med her, hvor du får en guide til gode oplevelser i nærheden af knudepunktet i Berlin.

Indhold:

Hvorfor besøge Alexanderplatz

Alexanderplatz er det helt centralt sted i Berlin og et knud punkt for trafik. Så hvis du er i Berlin og skal udforske byen, så er dette et godt sted at tage udgangspunkt i.

Pladsen har fået sit navn efter den russiske tsar Alexander I og har historiske rødder, helt tilbage til det 19. århundrede. Alexanderplatz har generelt været et vigtigt byområde og et knudepunkt for handel, kultur og transport i Berlin.

I dag har pladsen gennemgået betydelige forandring og renovering gennem årene og er et moderne vigtigt mødested og et symbol på Berlin. Med sin centrale beliggenhed og adgang til offentlig transport er Alexanderplatz, et populært udgangspunkt for at udforske andre dele af byen.


Top 7 seværdigheder tæt ved Alexanderplatz

Nedenfor kan du læse om 7 gode seværdigheder tæt ved Alexanderplatz.

1. Tv tårnet i Berlin

Tårnet ligger faktisk lige ved pladsen. Det imponerende tårn, der måler 368 meter, er et af Berlins store varetegn. Selve tårnet er fra 1969 og giver dig en fantastisk udsigt over både Berlin by og området omkring. Det siger at man kan se over 40 km. væk, på en god dag.

Der er restaurant i toppen af tårnet, så ud over at nyde en god 360 graders udsigt, så kan du også nyde lækker mad.

reklamelink

2. Kanalrundfart i Berlin

Du bør opleve Berlin fra vandet, ved at tage en kanalrundfart på Spree – floden som gennemløber Berlin.

At tage en kanalrundfart kan anbefales at tage midt på dagen, eller sidst på eftermiddagen. Det er ofte her, man trænger til at sidde og slappe af. Det er en kanalrundfart i Berlin perfekt til. Du slapper af, imens du oplever byen fra vandet.

Der er flere forskellige typer af bådtur, som alle afgår tæt ved Alexanderplatz.


3. DDR Museum

Oplev hvordan livet var i DDR tiden. I dette museum, som er spændende for hele familien, kan du lære om Berlins historie. Det er meget interaktivt, og museet lægger op til at røre, føle og generelt interagerer, så man virkelig får historien ind under huden. Museet skriver bl.a. selv ” Udforsk alle aspekter af livet bag Berlinmuren og statens arbejde – DDR på et øjeblik.”

reklamelink

4. Pergamonmuseet

Pergamonmuseet er et af Berlins mest betydningsfulde museer og en del af Museumsinsel (Museums øen), et UNESCO-verdensarvssted.

Museet er dedikeret til antikke kunst- og kultursamlinger og huser nogle af verdens mest imponerende antikke artefakter. Bygningen, der huser Pergamonmuseet, er også opkaldt efter det berømte Pergamon-alter, som er en af dets mest kendte udstillinger.


5. Hackescher Markt

Dette er et livligt kvarter, som ligger i bydelen “Mitte”. Her er masser af hyggelige små cafeer, gallerier og restauranter. Generelt er det også stedet, som har et og livligt natteliv.

Dette er et godt sted at opleve lidt forskellige af Berlin, lige fra mad og kunst til natteliv.


6. Verdensuret i Berlin

berlin verdens ur alexanderplatz
Verdensuret ved Alexanderplatz

Berlin har lige som få andre storbyer (eks. Prag), er verdensur. I Berlin står det på Alexanderplatz.

Det er en hyggelig lille ting at gå forbi og se. Det er et ur man er stolt af i Berlin, så når du er i nærheden, skal du selvfølgelig gå forbi og se uret. Der er ofte et godt liv omkring det, og en del turister.


7. German Historical Museum

German Historical Museum (også kaldet Deutsches Historisches Museum), er et af Tysklands vigtigste museer, der fokuserer på landets historie. Museet ligger i tæt ved Alexanderplatz og blev grundlagt i 1987. Museet har til formål at vist Tysklands komplekse historie fra oldtiden til nutiden og er et værdifuldt sted for både lokale og internationale besøgende.


HUSK RABATKORTET !

Husk, når du besøger Berlin, så har byen sit eget rabatkort. Det betyder, at du kan få rabat på indgangsbilletter til et hav af forskellige steder i Byen.

Det er et populært kort, da det er let at bruge og generelt sparer dig for en del penge (hvis du altså vil ind og besøge museer mv.)


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments