Pyramide Rom – oplev Cestius pyramiden i Rom

Når man tænker på Rom, dukker billeder af Colosseum, Forum Romanum og Peterskirken ofte op i tankerne. Men blandt Roms imponerende arkitektoniske vidundere gemmer der sig en skjult perle – Caius Cestius’ pyramide.

Det en pyramide, som man kender det fra Egypten, dog i meget mindre format. Men der er en ægte pyramide i Rom, og den er bestemt værd at se.

Historien bag Caius Cestius’ Pyramide

Denne ældgamle pyramide, blev opført mellem år 18 og 12 f.Kr. som gravmæle for den rige romerske embedsmand Caius Cestius. Inspireret af egyptisk arkitektur rejser pyramiden sig majestætisk over det omkringliggende landskab. Med sin base dækket af hvid marmor skaber den et fascinerende kontrast til de omliggende grønne områder.

En Skat midt i Byen

Forestil dig at vandre gennem Roms brostensbelagte gader og pludselig støde på denne antikke pyramide. Det er som at træde ind i en skatkiste af historie. Tag dig tid til at udforske nærområdet, hvor du finder en blanding af lokale butikker, caféer og gadekunst. Caius Cestius’ pyramide er ikke blot et monument, det er også et vindue til det moderne Rom.

YouTube video

Hvor ligger pyramiden i Rom

Pyramiden ligger lidt syd, for det centrale Rom. Den ligger ca. 2 kilometer syd for Colosseum. Så hvis du er ved Colosseum og gerne vil have en gå tur, så kan du vælge at gå ned og se pyramiden.

Du kan komme til pyramiden, ved eks. at tage metroen og stige af ved metrostationen “Piramide”, det er lige ved siden af.

Her ligger Pyramiden

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments