7 populære pladser i Rom du skal besøge

Hvis du er i Rom, er det en ting du skal unde dig selv. Det er at besøge nogle af de skønne pladser, der er i byen og sætte dig og bare nyde det historiske romerske stemning.

Det er en rigtig Rom ting, bare at lade sidde og nyde livet på en af de mange pladser.

Men hvilke skal man besøge?

Det får du svaret på her, i denne guide til nogle af de mest populære pladser. Der er både små og store pladser – samt kendte og mindre kendte pladser. Fælles for dem er, at de er unikke at besøge og er et godt sted at holde en velfortjent pause.

7 bedste pladser i Rom:

  1. Peterspladsen
  2. Piazza Navona
  3. Piazza di Spagna
  4. Piazza del Popolo
  5. Piazza Venezia
  6. Campo de’ Fiori
  7. Piazza della Rotonda

1. Peterspladsen (Piazza San Pietro)

rom peters kirken

Peterspladsen er kendt som hjertet af Vatikanstaten og er en af de mest ikoniske pladser i verden. Den er kendt for sin enorme størrelse, omkranset af kolonnaderne designet af Bernini og den imponerende Peterskirken i baggrunden. Peterspladsen er et vigtigt religiøst sted for katolikker, og det er også et populært sted for paveaudiences og religiøse ceremonier.

Hvis du vælger at besøge denne plads, så kombiner det gerne med at besøge selve Peters Kirken – den er fantastisk. Du kan også komme op i selve kuplen – hvilket er endnu mere fantastisk.

Kom tidligt på dagen (lidt før de åbner), hvis du tager til denne plads og gerne vil ind i kirken – der er mange mennesker midt på dagen.


BOOK BILLET TIL PETERSKIRKEN NEDENFOR reklamelink:


piazza navona
Piazza Navona med de fantastiske springvand

Piazza Navona er en af de mest kendte pladser i Rom og er kendt for sin imponerende barokke arkitektur og de berømte springvand, herunder Berninis Fontana dei Quattro Fiumi (De fire floders fontæne). Pladsen er også omgivet af imponerende bygninger, restauranter og caféer, og det er et populært sted at slappe af og nyde atmosfæren i Rom.

Du må forbi Piazza Navona, når du er i Rom. Første gang jeg var på pladsen, fik jeg at vide, at det er her man får verdens bedste chokolade is. Skriv gerne en kommentar nedenfor – hvis du er enig 😉

3. Piazza di Spagna (den spanske trappe):

den spanske trappe
Den ikoniske spanske trappe i Rom

Pladsen ved den spanske trappe er et populært mødested og et ikonisk symbol på Rom. Trappen, som blev designet af arkitekten Francesco de Sanctis i det 18. århundrede, er kendt for sin imponerende form og de mange terrasser, der fører op til Trinità dei Monti-kirken øverst. Det er et populært sted at slappe af, tage billeder og nyde udsigten over byen.

4. Piazza del Popolo:

Piazza del popolo – set fra parken ovenfor pladsen

Piazza del Popolo er en stor plads, der er kendt for sin imponerende obelisk i midten, omgivet af to tvillingekirker, Santa Maria in Montesanto og Santa Maria dei Miracoli. Pladsen er kendt for sin spektakulære indgang til Rom fra nord og er et populært mødested og udgangspunkt for at udforske byen.

Ovenfor Piazza del Popolo ligger en stor park, som er perfekt, til at slappe af med børnene. Du har også en dejlig udsigt herfra.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


5. Piazza Venezia:

Piazza Venezia er en central plads i Rom, der er kendt for sin imponerende Victor Emmanuel II-monumentet, også kendt som Altare della Patria. Monumentet, der er bygget til ære for Italiens første konge, er kendt for sin spektakulære hvide marmor og dens betydning som et symbol på Italiens enhed og uafhængighed. Pladsen er også et vigtigt trafikknudepunkt i Rom, og det er et populært sted at starte en sightseeingtur.

6. Campo de’ Fiori:

campo dei fiori
Campo de fiori – med de mange boder

Campo de’ Fiori er en livlig plads i det centrale Rom, der er kendt for sit farverige marked, der sælger frugt, grøntsager, blomster og lokale specialiteter. Pladsen er også omgivet af bygninger fra det 15. århundrede og er et populært sted for både lokale og turister at slentre rundt, nyde atmosfæren og besøge de mange butikker, restauranter og barer i området

Hvis du gerne vil købe nogle spændende lokale specialiteter med hjem fra Rom, så er dette bestemt et gode sted. Boderne sælger alle forskellige råvarer – da jeg besøgte Campo De Fiori – købte vi nogle læke trøfler med hjem.


SE CENTRALE HOTELLER I ROM reklamelink

Booking.com

7. Piazza della Rotonda

Piazza della Rotonda
Piazza della Rotonda – et perfekt sted til et billede

Denne plads ligger helt centralt i Rom og den ligger lige ved siden af en af de største seværdigheder i Rom “Pantheon”. Det gør denne plads unik. Rund langs pladsen er der mulighed for at få lidt at drikke eller spise på cafeerne. Pladsen er et populært sted at besøge både om dagen og om aftenen.

Pantheon er en af de gratis oplevelser i Rom og du skal bestemt gå derind. For der er så meget historie i den fantastiske bygning. Du kan se skulpturer, gravsteder og ikke mindst en vældig stor kuppel – som har et hul i midten.


SE SPÆNDENDE SEVÆRDIGHEDER I ROM reklamelink


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments