Metro London: Sådan bruger du Metroen i London

Hvordan kommer man rundt i London

Der er flere forskellige måder at komme rundt i London på. Du kan både tage metroen, tog, bussen, taxa, bådene.

Den bedste og letteste måde at komme rundt i byen, er ved at benytte “The Tube” – som er Londons metrosystem. Det er et kæmpenetværk af forskellige tog linier. Der er faktisk hele 11 forskellige linier – som kan tage dig over det meste af London.

Metroen er også koblet sammen med både almindelige tog og buslinier. Så når det hele hænger sammen, og gør at du hurtigt og let kan komme rundt i hele London.

Indhold i artiklen om transport i London:


Hvordan virker metroen i London

Første gange jeg var i London, skulle jeg blive bruge nogle metro ture, førend jeg fandt ud af systemet. Men herefter var det simpelthen så let.

Ved alle metro stationer, er der et lille metrokort du kan tage med dig. Det skal du tage at gøre – for det bliver din nye ven, når du skal rundt i London.

På kortet kan du se alle de forskellige metro, tog og bus linier.

Hvordan ved man hvilke metor linie man skal tage i London?

På billedet er fra metroen i London. Her kan du let se om du skal højre eller venstre. Skal du eks. mod Wimbeldon, så skal du gå til højre.

I metroen, er det egentlig meget simpelt. Du skal finde den metrolinie, der kører forbi din destination. De har forskellige navne og farver.

Når du har fundet denne linie, går du blot efter den når du ankommer til metro stationerne. Når du kommer til perronen, skal du gå ned på den rigtige side at perronen. Det er vigtigt. Min allerførste metro tur, endte med at jeg kørte i den forkerte retning😂

Inden du går ned til perronen, er der to store skilte, der viser de forskellige stop (se billede ovenfor). Det ene skilt peger til højre, det andet peger til venstre. Så du finder din destinationer og går den vej skiltet viser.’

Tag det rigtige metro tog

Når togene så ankommer til perronen, så står på siden af toget, hvilken metro linie toget kører. (Der kører nogle gange flere linier fra samme perron).

Det er vigtigt at du tager det tog, som kører på den linie du skal med og hvor navnet på det sidste stop på din linie står.

  • Eksempelvis: Hvis du skal til Wimbeldon og står ved Westminister station. Så skal du tage den grønne linie “District line” mod Wimbeldon.
harry potter perron 9 3/4
  • TIP: Hvis du tager til stationen KingsCross & Pancras station, så kan er der en lille version af perron 93/4, som er kendt fra Harry Potter. Det er her man optog scenerne fra Harry Potter – stationen er dog lavet lidt om siden – men det er stadig meget sjovt at se.

Hvordan betaler man for at komme rundt i London

Du kan betale for flere måder. Du kan enten købe det lokale rejsekort, kaldet “Oyister Card”, eller blot betale med dit kreditkort.

Det letteste er at bruge dit kreditkort, det er dog også lidt dyrere, end hvis du køber et Oyster Card.

Hvis du bruger dit kreditkort, så ligger du det blot på standeren, ved indgangen til metroen. Herefter kører tager du togene til de destinationer du skal hen til. Når du går op af metroen igen, ligger du samme kort på standeren og de trækker herefter penge for dine ture.

Kom rundt med bussen i London

Det er på samme måde, hvis du vil tage de velkendte røde dobbeltdækker busser. Det er også bare at ligge dit kreditkort på, når du tager bussen. Det er utroligt let. I busserne kan du også spørge chaufføren om hjælp til at komme af på det rigtige sted, da der godt kan være en del af stoppestederne der ikke står på metrokortet.

De store stoppesteder, står dog angivet på metro oversigten.


Klik på billedet og læs mere – reklamelink


Hvad koster det at komme rundt i London

Det koster ikke særligt meget at komme rundt i London. Jeg kørte med min søn rundt i store dele af London. Vi brugte mit visakort. Det kostede gennemsnitlig 20-40 kr. pr. tur. Og vi var langt omkring.

Så i forhold til, hvor langt man kommer rundt, så synes jeg egentlig det er rimelig billigt at komme rundt i London.

Vær obs. på at børn på 10 år og under, normalt kører gratis med. Ved metroen kan du skanne dig ind ved de brede låger, som er i siderne af indgangen.

Det er til kørestole, flere personer, barnevogne mv.


Hvordan kommer man fra Stansted til London

Liverpool street i london til stansted
Perron 1-7 er (2023) både ankomst og afgang til Stansted – spørg gerne personaler ved perronen om afgang.

Hvis du flyver til Stansted til London – så skal du med tog eller bus til London. Selve Stansted lufthavn ligger ca. 60 km. fra London, så det kræver lidt transport at komme til London. Det er dog meget let.

Den hurtigste måde at komme fra Stansted til London, er ved at tage toget.

Hvad koster tog fra Stansted til London

Det koster ca. 30 pund for en retur billet. Så kommer du til den store togstation “Liverpool Street” Station i det centrale London.

Så når du lander i Stansted lufthavn, så skal du købe billet til Stansted Express. Det kan du gøre i Lufthavnen. Herefter går du ned til togstationen, som er under lufthavnen.

Hvor lang tid tager det fra Stansted til London

Togturen tager ca. 1 time. Der er få stop undervejs, så det er en behagelig og hurtig tur.

I London ankommer du til stationen Liverpool Station. Herfra går der masser af tog mv. rundt til resten af London.

Bo rimelig tæt på Liverpool Street station – bo i den nordlige del af bydelen City of London – reklamelink.


Hvordan kommer fra Heathrow til London

Hvis du flyver til Heathrow, som ligger lige i udkanten af London, så tager det ikke lang tid at komme ind til det centrale London.

Du skal tage metro linien “Piccadelly line”. Den tager dig til det centrale London.

Obs når du skal retur til Heathrow, så er stop ved de forskellige terminaler i lufthavnen. Så find ud af hvilken terminal du skal flyve fra.


Tog til kendte steder i London

london eye
London Eye, Big ben, kanalrundfart – kan opleves fra togstationen “Westminister”

Tog til Big Ben og London Eye – Hvis du gerne vil herhen, så skal du af på station “Westminister”. Der er to linier der kører herhen, det er Circle line og District line.

Tog til Tower Bridge & Tower of London – Hvis du gerne vil køre herhen, så kan du tage linier. Du kan enten stå af ved Tower Hill, eller London Bridge. Hvis du står af ved Tower Hill, skal du køre med Circle line og District line. Hvis du vil af ved London Bridge skal du med “Northern line.”

Tog til Wimbeldon – Skal du til Wimbeldon, så skal du tage den grønne linie “District line”, her er Wimbeldon den ene endestation.

Tog til Wembley stadion – Hvis du skal til det store stadion Wembley, eksempelvis for at få en rundvisning på Wembley, så kan du enten tage med bus eller tog. Buslinen hedder “London Overground” og du skal finde den der kører mod Watford Junction. Hvis du tager toget, skal du tage “Bakerloo Line” mod Harrow & Wealdstone.

Tog til Chelsea stadion – Chelsea stadion kommer man til ved at tage den grønne linie “District line” til Fulham Broadway station. Det ligger lige ved siden af stadion.

Tag tog og bus til Tottenham White Hartlane – For at komme til Tottenham stadion og eks. tage en rundtur på stadion, så skal man tage både bus og tog. Det er meget let. Tag “Victoria Line” til Seven sisters station. Herfra kan du let tage bussen mod nord og til stadion som er et par kilometer væk.

Tog til Stansted lufthavn – For at komme til Stansted, skal du hen til den store tog station “Liverpool Street”. Herfra går der tog ud af byen til Stansted lufthavn. Det plejer at være fra perron 1 til 6, der kører denne vej. Men spørg gerne, når du skal tjekke ind.

Tog til Heathrow lufthavn – for at komme lufthavnen skal du med “Piccadilly line” – det er en stor metro linier, der kører gennem hele London. Den ene ende stadion er Heathrow lufthavn.


SPÆNDENDE OPLEVELSER I LONDON – reklamelink

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments