Kanalrundfart London: Sightseeing tur på Themsen

Som en af verdens mest ikoniske byer er London kendt for sin rige historie, imponerende arkitektur og kulturelle mangfoldighed. Men har du nogensinde overvejet at opleve byen fra en helt ny vinkel – fra vandet?

En kanalrundfart i London er en unik og spændende måde at opleve byen på.

I dette indlæg får du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi turister stiller sig selv. Links som er markeret med en stjerne, er reklamelinks til samarbejdspartnere.

Du kan læse om:


Hvorfra kan man tage en kanalrundfart i London?

sightseeing themsen london westminister pier

London har flere forskellige muligheder for kanalrundfarter, der afgår fra forskellige dele af byen. Faktisk er der en hel del steder langs Themsen, hvorfra bådene sejler til og fra.

Af kendte steder centrale du kan tage en kanalrundfart er:

  • Westminister Pier ( London Eye, Big Ben mv.)
  • Black Frairs Pier
  • London City Bridge Pier
  • Tower Bridge Quay (ved siden af Tower Bridge)

En god tur på Themsen kunne eks. være at eks. sejle fra Tower Bridge og til til London Eye (Westminister Pier). Det er en fin tur, hvor du rigtig får set London fra vandet. Turen tager ca. 30. minutter.


Klik på billedet og læs mere om de forskellige billetter her*


Hvad kan jeg se under en kanalrundfart i London?

sightseeing themsen london tower of london

Under kanalrundfarten på Themsen vil du passere nogle af Londons mest ikoniske seværdigheder.

Du vil eksempelvis sejle forbi historiske bygninger som:

Broer som London Bridge, Tower Bridge* og Millennium Bridge vil give dig mulighed for at opleve byens arkitektur på nært hold.

Hvis du er ude på en længere sightseeing tur, vil du også se moderne bydele som Canary Wharf, der står i kontrast til Londons mere traditionelle områder.


Hvad koster en Kanalrundfart i London?

Priserne for kanalrundfart i London varierer afhængigt af ruten, tiden på dagen og typen af tur. De mindste ture, der varer omkring en time, kan starte omkring £10-£15 per person. Det vil sige i danske kroner starter priser fra omkring 100 kr. og op efter. Så det er egentlig en billigt oplevelse, hvor man får set meget på kort tid.

Der er også ture, hvor du kun sejler den ene vej, og så eks. går tilbage, gennem London. En god tur til dette kan eks. være at tage en sightseeing båd fra Westminister (fra modsatte side af London Eye) og eks. til Tower Bridge.

Der er også forskellige billetmuligheder , såsom familiebilletter, aftenrundfarter og kombinationsbilletter, der inkluderer adgang til andre seværdigheder.


En god kombi billet kan være denne * – klik på billedet


Skal jeg booke billetter på forhånd?

Jeg synes du skal booke dine billetter til kanalrundfarten i London på forhånd, især i travle turistsæsoner.

Ved at booke på forhånd, er du sikker på at der er plads ombord på båden og undgår skuffelsen ved udsolgte ture. Det giver dig også mulighed for at planlægge din dag mere effektivt og undgå unødvendig ventetid.

Et lille tip kan være at booke en tid midt på dagen, når du måske trænger til et lille hvil, efter at have gået rundt i London.

Der finders flere forskellige typer af billetter. Eksempelvis billetter hvor du sejler fra en fast sightseeing rute, eller hop-af-hop-på billetter, hvor du har fri adgang til at sejle i 24 timer. Der findes også billetter hvor du får mad og nyder en aften på vandet.


Populær sightseeing billet – se om der er plads*


Men hvilke billetter skal man så vælge?

sightseeing themsen london bridget nat

Det kommer helt an på, hvad du gerne vil.

De billetter hvor du har adgang i 24 timer, er ret smart, for du stiger blot af når du gerne vil. Det kan være en alternativ måde at komme rundt i London og et godt alternativ til at tage metroen i London.

Personligt vil jeg vælge at tage en enkelt sightseeing tur. Så får man både set London fra vandet og får set mere af byen. De billettyper findes både i tur og retur billetter.

Jeg ville også overveje at tage en aften sejltur på Themsen, for det er altså bare unikt. Det at sejle og nyde byen og de smukke bygninger, er unikt og en anderledes måde at opleve London på.


Hvilke typer kanalrundfart findes der i London?

London tilbyder en bred vifte af kanalrundfartoplevelser.

Du kan vælge mellem klassiske rundture, aftenrundfarter under byens oplyste skyline, temabaserede ture, der fokuserer på Londons historie eller moderne arkitektur, og meget mere. Der er noget for enhver smag og interesse.

Uanset om du er en første gangs besøgende i London eller en tilbagevendende rejsende, vil en kanalrundfart give dig et nyt perspektiv på byen og dens skatte. Så hop ombord og lad Londons kanaler guide dig gennem en uforglemmelig rejse gennem historie og kultur.


Se her de forskellige kanalrundfart i London


Du kan se lidt af hvad man kan opleve på denne video nedenfor.

YouTube video

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments