Hvordan lejer man cykel i Berlin – alt om cykelleje i Berlin

Hvis du overvejer at leje cykel i Berlin – så skal du endelig tage at gøre det. Det er en perfekt måde at opleve byen op. Men læs lige denne guide først – her kan du læse alt nyttig info om det at leje cykler i Berlin.

Indhold:

Er det sikkert at cykle rundt i Berlin

Ja det er faktisk lige så sikker at køre på cykel i Berlin, som i andre større byer. Der er flere steder rimelig gode cykelstier, så du kan cykle rimelig sikkert rundt. Der er dog som i alle andre storbyer, steder hvor man kører sammen med bilerne og steder hvor man skal tænke sig ekstra om. Men det er ikke anderledes end hvis man kørte rundt på cykel i en anden større by eks. København.

Kan man have børn med på cykel i Berlin

Ja, det kan man godt – de skal dog have en vis alder, hvis de selv skal køre rundt. Hvis de er omkring 10-12 år, så man er sikker på at de forstår trafikken ordentligt i en storby. Men det kommer selvfølgelig an på hvor meget de er vant til at cykle i en større by. Samtidig kommer det også an på hvilke type cykel i skal leje. De offentlig cykler er kun én størrelse, og er ikke som beregnet til helt små børn. Hvis I lejer cykel ved en forhandler, har de sikkert en cykel der passer i størrelsen til barnet.

Vær opmærksom på at man ved offentlig cykelleje ikke kan låne en cykelhjelm.

Hvor kan man leje cykler i Berlin

Der er et par muligheder når du vil leje cykel i Berlin. Du kan enten leje ved en af de offentlig standere eller også ved en cykeludlejningsforretning.

  • Offentlig cykler: Det er det letteste. De står mange steder i byen, og du lejer blot cyklen i det tidsrum du bruger cyklen, med dit kreditkort,.
  • Donkey Republic: Donkey Republic er et dansk firma der har specialiseret sig i nem cykeludlejning i storbyerne herunder Berlin. De har cykler over det mest af Berlin. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.
  • Cykeludlejningsbutik: Der er mange steder i Berlin, hvor der er cykeludlejning. En god ide er enten at vælge et de centrale steder, så du er tæt på alt, eller et sted der ligger tæt på dit hotel.

Hvordan lejer man cykel i Berlin

cykeltur i berlin
Cykel i Berlin – er en fantastisk måde at opleve byen på.
  • Offentlige cykler. Hvis du lejer en offentlig cykel, går du blot hen til et af de mange steder de står. Der står ved cyklerne hvordan du lejer den. Det er som regel ved, at du opretter dig (ret let) og så tilknytte dit betalingskort. Lige så snart at du tager din cykel, så starter tiden. Du betaler kun for den tid du bruger cyklen. Når du sætter den tilbage i en af de mange standere der er i byen, så stopper tiden. Det er ret let.
  • Donkey Republic: Donkey Republic er et dansk firma der har specialiseret sig i nem cykeludlejning i storbyerne herunder Berlin. De har cykler over det mest af Berlin. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.
  • Cykeludlejningsbutik. Hvis du lejer cykel i Berlin, ved et cykeludlejningsfirma, så skal du som regel afhente og levere cyklen samme sted. Prisen er lidt dyere, end ved de offentlig cykler, men til gengæld er cyklerne lidt bedre. Der er et større udvalg af cykler ved udlejningsfirmaerne – så er du ude efter en speciel cykel (el cykel, MTB, ladcykel), så er der større muligheder for at finde denne cykel her. Udlejningsfirmaerne har ofte også gode råd og kort du kan låne/få.

Hvad koster cykelleje i Berlin

Der er ikke særlig dyrt at leje en cykel i Berlin. Cykelleje i Berlin koster omkring 15 EUR, for leje af en cykel en hel dag. I forhold til hvor langt rundt i byen du kan komme, og hvor meget du vil opleve, så er det ikke dyrt. Ved at leje cykel, sparer du en masse kostbar tid ifht. skulle gå rundt mv.

I Berlin, er der en del udlejere af offentlig delecykler. Priserne ligger fra omkring nogle EUR i timen (alt efter hvilken type cykel du vil leje), og op efter. Ofte når du når over et hvis antal timer, så er det en fast pris for hele dagen.

Danske Donkey Republic, er et firma der har specialiseret sig i nem cykeludlejning i storbyerne herunder Berlin. De har cykler over det mest af Berlin. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.

Hvad skal man se på cykel i Berlin

Fordelen ved at cykle rundt i Berlin, er at du har mulighed for at se en hel masse. Det går utrolig hurtigt med at komme rundt, og du får oplevet byen på en anderledes måde end hvis du eks. havde taget metroen.

Her er et bud på nogle af de bedste seværdigheder i Berlin på cykel.


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments