Hvad skal man se i Juelsminde? Guide af Tina Vind Trabjerg

Som du måske har læst, vandt Juelsminde titlen som ”Danmarks hyggeligste sommerby”. Det var alle jer mange læsere der klart kårede byen til at være den hyggeligste i Danmark. En titel der forpligter.

Men hvad er det der gør Juelsminde så hyggelig og hvad skal man opleve i Juelsminde området, hvis man besøger byen?

Det kan du få svaret på i dette interview med en rigtig Juelsminde pige og formand for Juelsminde HandelsstandsforeningTina Vind Trabjerg. Hun fortæller i dette interview, hvad kåringen betyder for byen og hvad man skal opleve, når man er i Juelsminde. Der er masser af gode råd, ideer og links – brug det endelig når du skal besøge Danmarks Hyggeligste Sommerby – Juelsminde.

Interview med Tina:

Hvem er du og hvad betyder Juelsminde området for dig? 

”Mit navn er Tina Vind Trabjerg,  Jeg er indehaver af butikken Titra Dekor, en livstilsbutik i hjertet af Juelsminde. Jeg har netop afholdt 20 års jubilæum.

Jeg er formand for Juelsminde Handelsstandsforening, næstformand i Juelsminde Naturlegepark og bestyrelsesmedlem i Juelsminde Visionsråd.

Jeg er frivillig i div. sammenhæng og der hvor det giver mening for Juelsminde og området som helhed. Juelsminde er blevet et område, ja en by der går lige i mit hjerte og hvor det at være frivillig og en del af byens puls er blevet til dagligdag. Jeg er selv bosat i Juelsminde med min mand.”

Hvorfor tror du danskerne kårede Juelsminde til ”Danmarks Hyggeligste Sommerby”?

”Juelsminde har alt hvad man forbinder med “HYGGE” og hvad hjertet begær. Der er gå afstand til det meste. Juelsminde er kendt for sit store aktivitetsniveau fordelt over hele året, og med ekstra meget at byde på gennem sommeren og som er båret af et hav af frivillige med hjertet i Juelsminde. 

Masser af unikke butikker med et højt service niveau. En fantastisk flot og moderne havn, som stadig har masser af sjæl og som er en oase med masser af liv.

Juelsminde er tæt på skov, gode badestrande med ny handicap venlig badebro, lækker golfbane med masser af nye tiltag, caféer, iskiosker, restauranter, paddelbaner, cykelruter, MTB spor, hjertesti, put and take sø, minigolf, fitness både inde og ude, mulighed for masser af vandsport, tursejlads, og så ikke mindst vores nye og fantastiske Juelsminde Naturlegepark som bestemt er et besøg værd, et mekka med spil og leg.

Alt i alt i Juelsminde kan du godt holde ferie med hele familien, om de er til action på vandet, museums besøg på havnen, shopping i byen eller afslapning og selvforkælelse i solen. 

Byens centrum byder på masser af muligheder for ophold i små oaser med bl.a street food og hvor live music ofte er at finde og hvor alt parkering er gratis.

Af større tiltag i sommer halvåret kan bl.a nævnes Jazz og Musik i Pinsen, Juelsminde Havnefest, Palsgaard Sommerspil, Juelsminde Run, Rally, DM i Revy  osv.

Byen byder også på overnatningsmuligheder af enhver art. Eks. en moderne campingplads med både vandrehjem og hytter, og med en placering de fleste misunder. Et Hotel i gå afstand til byen og med ala carte restaurant. Bed and breakfast muligheder osv. 

Alt i alt i Juelsminde kan du godt holde ferie med hele familien, om de er til action på vandet, museums besøg på havnen, shopping i byen eller afslapning og selvforkælelse i solen. 

Juelsminde er en helårs by ud over det sædvanlige, men med fantastiske sommervibes der gør forskellen.

Hvad tror du kåring kommer til at betyde for byen?

”En kåring som Danmarks hyggeligste sommer by, er et kæmpe cadeau til alle de ildsjæle der hver dag yder en uvurderlig indsats for at Juelsminde kommer på landkortet og bibeholder det omdømme og den status der gennem mange år og generationer er opbygget. Det kan være med til at trække både nye som gamle besøgene til området og forhåbentlig også skabe interesse for nye fastboende som får øje på østkystens perle Juelsminde.”

Hvad skal man se i Juelsminde?

”Besøger du Juelsminde skal du efter min menig ikke gå glip af følgende:

  • Juelsminde Naturlegepark et gigantisk unikt mekka med spil og leg. Gratis at benytte. En oplevelse som med lynets hast har fået storopmærksomhed i hele landet og er på top 10 listen over Danmarks bedste legeplads 2021. En oplevelse man godt vil køre efter.
  • Havn og Lystbåde havn, en atmosfære man skal opleve.
  • Juelsminde Havnemuseum, en viden og tilbageblik som kun de færreste havne kan byde på og nu med skibssimulater.
  • Centrum med unikke butikker, med et udvalg som ikke mange små byer kan bryste sig af og med udvidet åbningstider i sommermånederne.
  • Gå en tur ud på “Knuden“, Juelsmindes svar på “grenen” Med ny fin sten sti som gør at turen igen er fremkommelig langs vandkanten.
  • Afprøv skattejagten “Juelsminde Rundt” og bliv belønnet med en medalje. En unik oplevelse for at komme hele Juelsminde rundt og for at få set noget af det Juelsminde kan byde på.  Tjek og download kortet på Destination Kystlandet eller hent i butikkerne.
  • Besøg Palsgaard Slotspark, 5 km nord for Juelsminde en perle med fantastisk udsigt over skoven ved As Hoved og over Sandbergvig til Juelsminde. Jeg kan anbefale at I downloader Palsgaard Park App.”

Er der nogle gode steder at spise i Juelsminde?  

cafe juelsminde
Cafe Kaas og Co.

”Er du til tapas og vin kan jeg varmt anbefale den hyggeligste baghave i Juelsminde, som du finder hos Høllsbergs Have. En god, varm og “hyggelig” atmosfære.

Er du til ala carte kan jeg bestemt anbefale Juelsminde Strand Hotel som byder på fantastiske retter, sommer og vinter. Er man til Danske Retter som eks. Smørrebrød så er Restaurant Møllers et unikt sted med gigantiske stykker og udvalg af kvalitets smørrebrød.

Er du til udsigt og havne miljø kan både Restaurant På Havnen og NIOR bistro opfylde dine behov og med udeservering

Søger du en unik oplevelse med cafe miljø og strøg stemning finder du Cafe Kaas og Co. lige midt i centrum. 

Skal det være nemt står Street Food klar i “oasen” i centrum.

Så alle behov kan opfyldes i gå afstand eller på cykel.”

Hvor skal man overnatte i Juelsminde? 

”Planlækker du en tur til Juelsminde er mulighederne for overnatning mange, alt efter hvad du søger. Sommerhus, Hotel Juelsminde Strand, Juelsminde Strand Camping, Bed and Breakfast, Autocamper på havnen eller på campingpladsen, I egen båd i lystbåde havnen”

Hvad SKAL man se i Juelsminde ?  

legeplads juelsminde
Legeplads og udsigtspunktet

”Tjek udsigten fra Odelsbjerget i Naturlegeparken, en udsigts kikkert står klar til formålet og udsigten er fantastisk.

Opholder du dig på havnen spiller Juelsminde Pigegarde solen ned på Stormolen hver aften klokken 20.00 til ca. midt august. Det tager ca. 10. min.

Hop en tur i vandet fra den nye fine badebro, Storstrandsbroen.

Oplev gadekæret ved Svanedammen og i Naturlegeparken når mørket falder på og det fine farvede lys rammer træerne og giver et fantastisk syn. ”

Tak til Tina og tillykke til Juelsminde

Jeg har været i Juelsminde ved sommertid og det er en fantastisk hyggelig og livlig sommer by. Det er bestemt fortjent at byen vinder prisen, som Danmarks hyggelisgte sommerby. Her er liv, gode spise steder, dejlig badevand og god stemning.

Et stort tak til Tina Vind Trabjerg, som tog sig tid til at fortælle om hendes spændende by Juelsminde. Hvis du selv kommer til byen, kan du gå forbi hendes butik Titra Dekor (ligger i centrum på gågaden) – hun står helt sikkert klar til at fortælle endnu mere om hendes dejlige by.

God sommer – alle sammen 😉

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments