Hvad skal man se i Hornbæk området – guide af Ilse Jacobsen

Læsetid 5 minutter

Iværksætter og Løvinde Ilse Jacobsen fortæller hvad hendes ”løvehule” – byen Hornbæk og området omkring Hornbæk – har at byde på af oplevelser og seværdigheder.

Det er blevet til en fin guide, som du kan bruge hvis du skal holde ferie i Nordsjælland eller Hornbæk området.

Ilse giver fortæller blandt andet om hendes yndlingssted at nyde en solnedgang. Hun giver desuden også et bud på hvor de bedste badestrande er i Hornbækområdet til både børn og voksne.

Inden vi dykker ned i hvad man skal se i Hornbæk, vil jeg lige give en lille præsentation af hvem Ilse Jacobsen fra Hornbæk er.

Hvem er Ilse Jacobsen

Navnet ”Ilse Jacobsen Hornbæk”, kender de fleste nok og forbinder det med Gummistøvler. Det er uden tvivl også gummistøvler i naturgummi, som Ilse Jacobsen er mest kendt for. Hun sælger i 100.000 vis af hendes kendte støvler, ikke bare i Danmark men i hele verden.

Men Ilse Jacobsen er meget mere end hendes kendte gummistøvler.

Hun har en baggrund med økonomi og Jura bag sig og det har nok været med til at give en god ballast i forhold til det at skabe en forretning – selvom hun egentlig mest er til at bruge sin sundefornuft og mavefornemmelse.

Ud over gummistøvler og butikker i flere lande – er sortimentet blevet virkelig stort. Det består af overtøj, tøj, sko, accessoires og meget mere. Du kan finde alle produkter på Ilse Jacobsens webshop.

Ilse er af den stædige type, hun når de mål hun sætter sig. Har hun først fået en ide som er god, slipper hun den ikke førend den er ført ud i livet. Og hun får mange ideer. Det er nok også de ideer der har gjort hun har åbnet et kurbad og blomsterbutik i Hornbæk –  det ligger uden for hendes ”normale” forretning – men hun har haft en ide og god mavefornemmelse af at området har manglet dette.

Det er i øvrigt nok lige præcis den kombination af stædighed, mavefornemmelse og gode ideer – der har gjort hun har opnået så meget.

Måske Hornbæk området derfor er det perfekte sted for Ilse at bo. Det virker som den perfekte kontrast med natur og afslappethed i forhold til et travlt og iderigt arbejdsliv.

Ilse Jacobsens guide hvad man skal se i Hornbæk området

Hvad betyder Hornbæk området for dig?

Naturen er fantastisk i Hornbækområdet. Foto Tine Uffelmann 69

Jeg er født og opvokset i Hornbæk så byen betyder alt for mig, det var også her jeg åbnede min første butik i 1993. Jeg kan ikke undvære den friske luft, skoven og havet og så er det en lille by. Om sommeren bliver der fyldt op med sommergæster og det er selvfølgelig hyggeligt, men det er også rart når efteråret kommer og der bliver dæmpet lidt ned på trafikken i byen.   

Læs også: Ditte Julie guider til de bedste steder i København

Hvad skal man se i Hornbæk området?

Skulptur i skulpturparken ved Tegners Museum i Hornbæk. Foto Henrik Sylvest

Tegners museum er helt fantastisk for både børn og voksne.

De mange statuer med deres patina efter mange år i naturen er meget smukt og helt klart et besøg værd for hele familien.

Hvor skal man bo og spise i Hornbæk?

Hornbækhus hotel er et smukt hotel med et flot stort træhus i Karl Larsson stil der oser af stemning og så ligger det tæt på vandet.

Hotel Bretagne ligger ned til Hornbæk sø (red. Mindre sø du kan gå rundt om ca. 2 km. Lang.), og er et fint lidt mindre hotel.

Restaurant Kurbadet ligger et stenkast fra stranden, her kan man bl.a. få frisk fisk gode salater.

Hvor er det bedste sted at bade i Hornbæk? 

Kort over stranden

Da jeg var barn, er der to strande der talte, den ene er foran det gamle Hotel Trouville, det var den vi kaldte de smartes strand voksenstranden. Det er til venstre for havnen mod Gilleleje.

Til højre for havnen ligger den lille strand det er børnestranden der er lavvandet. Begge strande er fantastiske så det er lidt af en smagssag hvilken man foretrækker. 

Læs mere om strandene i Hornbæk

Hvad skal man bare opleve i Hornbæk området og har du et yndligst spot?

Solnedgang ved Hornbæk
Med blåt markeret strandstien fra Hornbæk til Alsgårde

Vi har en skøn natur med strand og skov hvor man kan gå rundt i timevis. Nede ved havnen kan man nyde en frokost og måske spise en is, og så er der en rigtig fin lejrplads til højre for fiskehuset på stranden.

Mit favoritsted når solen står op, ligger når man går af strandstien mod Ålsgårde der er et meget smukt spot med de flotte gamle fyrtræer og den hvide sandstrand. 

Ved solnedgang behøver man bare sidde nede ved havnen eller stå på den store klit til venstre for havnen, bedre solnedgangen fås ikke.

Tak til Ilse Jacobsen for at guide om hvad man skal se i Hornbæk

Tusind tak til Ilse Jacobsen, for at give lidt gode råd til hvad du kan lave på din ferie i Hornbæk området.

Jeg har været i Hornbæk området og det er et fantastisk sted.

Hvis du vil på ferie og slappe af i dejlig natur og med gode badestrande – så er Hornbæk er godt bud på din næste ferie.

Hvis du er på udkig efter flot natur – kan du med fordel læse om Slettestrand – det er et ligeså fantastisk område

Fakta om Hornbæk

Hornbæk er beliggende Helsingør kommune i den nordlige del af Sjælland. Hornbæk området, er det man kan kalde et rigtigt sommerhus område. Der bor lidt omkring 4.000 mennesker i Hornbæk – men det tal stiger til det 10 dobbelt om sommeren.

Hornbæk har både butikker, en flot havn, fantastisk natur og ikke mindst dejlige badestrande. Alt sammen beliggende mere eller mindre lige op af hinanden.

Der er et turistkontor i Hornbæk, som meget gerne hjælper dig med at planlægge dit besøg i Hornbækområdet. Turistkontoret er beliggende i biblioteket.

Adressen til turistkontoret er: Biblioteket Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør

Opsummering – Ilse anbefaler at se dette i Hornbæk:

Seværdigheder: Tegners museum

Hotel: Hornbækhus hotel eller Hotel Bretagne

Restaurant: Restaurant Kurbadet

Badestrand: Til venstre for havnen mod Gilleleje lidt større eller til højre for havnen lidt mindre men børnevenlig.

Must See i Hornbæk: Strandene og skovene og nyde en frokost på havnen.

Ilses favorit sted i Hornbæk: Solopgaven ved strandstien mod Ålsgårde eller solnedgang ved havnen eller på den store klit til venstre for havnen.

Andre spændene seværdigheder i Hornbæk området:

Klarteparken Til Tops – fantastisk klatreområde til børn og voksne – åbent fra april til oktober. Læs mere Til-tops.dk 

Kurbadet by Ilse Jacobsen – Fantastisk kurbad, som Ilse Jacobsen selv står bag. Her kan du blive forkælet fra top til tå. Læs mere på Kurbadet.dk

SupSport – alt i vandaktiviteter. Her kan du leje alverdens ting til vandsport samt booke undervisning til eks. surfing. Læs mere på SupSport.dk

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments