Guide: MTB i Slettestrand – spor, ophold, gode råd

Læsetid 5 minutter

Fantastiske spor!

Det er ikke uden grund at mountainbike ruterne i Slettestrand, rangerer højt på mountainbikenes liste over gode mountainbike spor. For det er en fantastisk varieret, flot og udfordrende rute der er blevet lavet i Svinkløv plantage og Kollerup Plantage.

Så har du ikke prøvet at køre MTB i Slettestrand, så skal du unde dig selv en tur dertil.

Indhold:

Guide til mountainbikesporet Svinkløv plantage

mtb spor slettestrand
Fantastisk udsigt fra det blå MTB spor i Svinkløv Plantage Slettestrand
mtb spor ved mark slettestrand
MTB sporet i Svinkløv Plantage Slettestrand

Mountainbikesporet i Svinkløv plantage er et fantastisk spor og egentlig hovedsporet i Slettestrand.

Det er en markeret rute, som starter ved Slettestrand feriecenter og ender samme sted. Sporet er ca. 20 km langt og lidt mere hvis det sorte stykke kobles på. Sporet er ca. 270 højdemeter. Yderligere kan sporet fint kobles sammen med sporet i Kollerup plantage (se nedenfor)

Sporet giver mulighed rig mulighed for at få prøvet dig selv af, da der både er blå, røde og sorte spor langs ruten.

Det er et teknisk spor, og jeg synes sværhedsgraden er over middel. Hvis jeg sammenligner med de blå spor i Silkeborg, så er mountainbikesporene i Slettestrand noget sværere – selvom de har samme farve.

Men det er et fantastisk spor og det er en del af de 10 Spir i Danmark (de 10 bedste mountainbike ruter i Danmark).

Sporet er meget varieret. Du kommer igennem tæt skov, åbne vider med kanon udsigt, hede samt en masse sand og rødder. Det er alt sammen med til at gøre sporet rigtig godt og spændende hele tiden.

Da selv det blå spor nogle steder er ret teknisk, vil jeg ikke mene dette er det bedste spor til dig som er nybegynder på en mountainbike – så er du nybegynder så skal du nok i stedet starte i Kollerup plantage.

Guide til mountainbikesporet Kollerup plantage

mtb slettestrand
Et af svingene i Kollerup Plantage Slettestrand
slettestrand mtb
Opkørsel på blå spor Kollerup Plantage Slettestrand

Mountainbike sporet i Kollerup plantage er et blåt spor. Det er et hurtigere spor end sporet i Svinkløv og kræver ikke så tekniske færdigheder.

Sporet virker godt til både nybegynderen samt den øvede mountainbikerytter. Nybegynderen vil få øvet lidt teknik, mens den øvede kan øve fart og teknik.

Mountainbikesporet i Kollerup Plantage er ca. 6 km. Langt. Det er et sjovt og flot spor, som ikke indeholder en mase højdemeter. Sporet er primært gennem skovområde, hvilket gør sporet til en god kombination med Svinkløv sporet – som er meget anderledes.

Kombiner Svinkløv og Kollerup mtb spor

vandpost slettestrand
Den eneste vandpost på MTB ruten i Slettestrand
Vandposten er ved vejkrydset som ses på kortet

Hvis du vil kombinere de to spor – skal du stoppe ved vandposten og følge grusvejen videre ned. Der er skilte der vil vise dig vejen over til Kollerup Plantage sporet..

Der er ca. 5 km fra Svinkløv sporet til Kollerup sporet. Ruten derover er via grusveje og en smal asfaltvej (vær opmærksom på bilerne).

Gode råd til mountainbike i Slettestrand

svinkløv badehotel
Svinkløv Badehotel et godt sted til en lille fortjent pause

Nedenstående er nyttige råd inden du tager en mountainbike tur i Slettestrand.

 • MTB sporene, særligt i Svinkløv, er lidt tekniske. Selv de blå spor kræver lidt tekniske færdigheder.
 • Der er kun én væskepost i mountainbikeområdet (den kan du se på kortet ovenfor). Om sommeren er det en varm rute at cykel, så kører du begge spor, så husk at fylde din drikkedunk ved vandposten, inden du kører til Kollerupplantage.
 • Hvis I ikke er lige gode rent teknisk. Så kan I med fordel opdele jer. Den ene kan køre på sporet i Kollerup, mens den anden kan køre på sporet i Svinkløv.
 • På Slettestrand Feriecenter, er det muligt at bestille forskellige teknik kurser. Så hvis du gerne vil have lidt undervisning inden din tur, eller måske blot have lidt variation i løbet at dagen – så overvej et af deres teknik kurser. Slettestrand feriecenter, har en teknikbane tilknyttet samt dygtige mountainbikere.
 • Går din cykel i stykker, så prøv at kontakte slette strandferiecenter. Nogle af deres ansatte kan også lave cykler og de har desuden et lille værksted.
 • Selvom Svinkløv badehotel virker fint (hvilket det bestemt er), så tager de også i mod cykelryttere. Så du må gerne holde forbi. Det er også et fantastisk sted.
 • Husk en telefon – hvis uheldet er ude. Nogle steder på sporene, kan man virkelig slå sig – særligt i svinkløv. Så husk en telefon, så du let kan få fat i hjælp.

Her skal du bo og spise i Slettestrand

slettestrand hotel
Hovedbygningen på Slettestrand Feriecenter

Der er flere muligheder for at bo og spise i Slettestrand området.

Hvis du vil bo i Slettestrand, har du 3 muligheder:

 • Hotel NOR. Fantastisk flot hotel og perlen i området. Det ligger højt og har en kanon udsigt over byen Slettestrand. Selv hotellet ligger km 1 km. Fra hvor Svinkløvplantage mountainbike sporet starter.
 • Slettestrand Feriecenter. Centret fungerer som centrum for Slettestrand og generelt centrum for det at køre mountainbike i Slettestrand området. Fordelen ved at bo på Slettestrand, er at det er meget mountainbike venligt. De har vaske station, grej til at lave din cykel og teknikkurser og meget mere. Yderligere har de lejligheder eller hytter der passer til jeres antal.
 • Sommerhus – der er en del sommerhuse i området. Så kan med fordel leje et sommerhus. Selvom det ligger lidt væk, kan du blot køre til sporene i bil.
 • Svinkløv badehotel er reelt også en mulighed, men det er generelt fuld booket lang ud i fremtiden – så du skal nok være heldig for at få plads her.

Hvor spiser man i Slettestrand området?

Du kan spise på Slettestrand feriecenter. De har god solid mad. Der er ikke en masse på menukortet, ofte en ”dagens ret” – men det er også rigtig fint. Her spiser du godt til en god pris.

Du kan også spise på NOR, som også serverer god mad. Det er dyrere end at spise på Slettestrand feriecenter, men samtidig også en anden oplevelse. Du kan sidde og nyde en fantastisk udsigt, imens du spiser og slapper af.

Alternativt kan du tage til Fjerritslev, som ligger 10 min. Væk fra Slettestrand. Det er en lidt større by. Der er mulighed for at lave større indkøb eller finde lidt andre spisesteder.

I Fjerritslev kan du også finde take away mad – så du let har mad klar – hvis du bare vil sidde derhjemme og skåne de trætte ben. Jeg har brugt Kebab house Fjerritslev flere gange og det har været ok.

Andre ting at lave i Slettestrand området

mtb slettestrand
Et par fra Tyskland, nyder solnedgangen ved Slettestrand
 • Tag et smut på stranden. Det er en dejlig strand med rigtig fint sand – så du skal næsten en tur i vandet. Vær obs. på børnene og strømmen i vandet, når du bader i havet. Det kan specielt anbefales at tage lidt at drikke med på stranden og så nyde solnedgangen. Solen går perfekt og smukt ned i horisonten. Det er virkelig flot.
 • Der er et dejlig og stort ishus i Slettestrand. Der kan du tanke op med is, mad og drikke. Ishuset ligger på ”Hovedgaden” i Slettestrand.
 • Svinkløv Badehotel. Selvom badehotellet er fuldbooket for overnatninger, er det stadig muligt at spise i Svinkløv Badehotels restautant. Det anbefaldes dog at bestille bord i god tid – så du er sikker på at få plads.
 • Fosdalen er enormt flot. Dalen giver mulighed for flere forskellige markerede gåture. Det er lettere kuperet gåture hvor du først følger landskabet ned gennem den smukke dal og videre rundt på forskellige ruter. Det er uden tvivl en af de smukkere gåture i området. Ruterne er i forskellige længder og er dermed velegnet til både børn og voksne.
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments