Guide til mountainbike i Silkeborg Bikepark

Skal du til Silkeborg Bikepark, så læs med her.

Ved du hvad den uofficielle rekord i antal omgang på det grønne spor i Silkeborg Bike park er? – Gæt og få svaret længere nede i indlægget.

En fantastisk søndag i maj, vejret var lunt og jeg havde fundet cyklen frem. Jeg ville forbi Silkeborg Bikepark – og det endte med at jeg tog en masse billeder og lidt film fra parken. Selvom vejret var godt – blæste det en del – så jeg beklager den lidt blæsede lyd på videoen!

Så indlægget giver dig tekst, billeder og lidt film fra parken. Så du kan bliver godt klædt på, inden du skal forbi parken.

Startområde ved Silkeborg Bikepark

Silkeborg Bikepark – parkering og ruterne

Når du ankommer til Bikeparken, parkerer du ved Kastanjehøjvej. Her kan du parkerer langs vejen.

Fra Kastanjehøjvej går der er en lille grusvej op til banerne. Det er let at se – bare kig op mod skoven. Der ligger startområdet.

Du kan iøvrigt også vælge at parkerer på Tietgensvej – men har du ikke været ved banerne før, så parker på Kastanjehøjvej – så er det lettere at se selve bikeparken.

Sporene i Silkeborg Bikepark

Der er flere forskellige spor i Bikeparken, som har hver deres sværhedsgrader. Der er et grønt spor, 2 blå spor, et rødt og et sort.

Sporene er af forskellige type, længde og sværhedsgrader.

Grøntspor i Silkeborg Bikepark

YouTube video

Det grønnespor er mere eller mindre for alle. Der er ikke særlige krav, andet end at man tør køre hvor det er lidt bakket. Sporet er rigtig godt lavet, med gode sving, en ikke særlig stejl opkørsel og en sjov nedkørsel.

Den grønne rute er lavet så smart, at du kan “loope” den om og om igen. Start og slut er samme sted – så når du har kørt ruten igennem, kan du blot fortsætte på sporet og så tager du en tur mere rundt.

Selve ruten er nok 7-800 meter, vil jeg tro.

Læs også: De bedste seværdigheder i Silkeborg

De blå spor i bikeparken

Der er 2 typer af blå spor. Det ene ligger på den grønne rute. Det er lavet som et singeltrack og er virkelig godt lavet. Når du kører på det grønne, kan du cirka midt på kører fra på det blå spor. Det forlænger den grønne rute med ca. 900 meter. Det er et rigtig fint stykke spor, som er fantastisk godt lavet med små sving, nedkørsler, sten og rødder. Du bliver til sidst koblet på det grønne spor igen.

De andre blå spor ligger op af grusvejen, som er i højre side af startområdet (se billedet i starten af indlægget).

Fra startområdet kører du ca. 200 meter op af grusvejen, her kommer du til starten af de to blå spor.

Der er både et Jump spor og et Flow spor. Begge spor samles til et spor ca. halvvejs. Hvis ikke du har kørt på et blåt spor før – så synes jeg du skal starte med Flow sporet.

Flow sporet er beregnet til at køre hurtigt og lidt teknisk. Det er rigtig fint, hvis du ikke til hop. Jeg har haft mine børn med på 8 og 10 år på dette spor og det kunne de sagtens køre. Det var god træning i af lære og bremse og generelt styre sin cykel.

Jump sporet synes jeg krævet lidt mere af køreren end Flow sporet – men ikke meget. Som nævnt bliver de to sport til et spor efter lidt tid. Men den første del af sporet er med 4-5 gode hop.

De er ikke højere og stejlere end at man kan køre over med med lidt fart – men de er samtidig store nok til at man sagtens kan blive “Airborn” og få lidt luft underhjulene.

Det røde og sorte spor i bikeparken

For at prøve det røde eller sorte spor – skal du følge grusvejen op nede fra startområdet. Når du kommer op til toppen, hvor de blå spor starter – kører du lidt videre. Så kommer først det røde og bagefter de sorte.

Det er teknisk svære spor. Du kan ikke sammenligne et almindelig rødt eller sort spor med de røde og sorte spor i bikeparken. Sporene i bikeparken er meget sværerer end “almindelige” røde og sorte spor. Så vær forsigtig og husk beskyttelse.

Der er flere kassehop på sporene og du kan med lidt god vilje trille det røde spor igennem. Det kan du ikke på det sorte – der skal du turde at hoppe.

Sporerne er i international klasse. Jeg gar ikke selv haft mod på at prøve det sorte – men det fantastisk ud, når man ser folk køre/hoppe sporet igennem.

Forresten… Den uofficielle rekord i flest sammenhængende omgang er 100! Det er vildt. Den blev sat at “Ralf”, som kører ebike. Tænk lige over det – 100 omgange på samme spor – det er vildt.

.

Fakta om Silkeborg Bikepark

Adresse: Kastaniehøjvej 6, 8600 Silkeborg

Spor: Grøn, Blå, Rød og Sort

Yderliger info: Silkeborg BikePark

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments