Guide til Vinter i Silkeborg – Gå på isen, Kælkebakker og vinterbadning

Hvor er de bedste kælkebakker i Silkeborg, hvor kan man gå isen og hvor kan man vinterbade

Vinteren er virkelig kommet til Silkeborg, og det er fantastisk – for det åbner op for nye ting at lave i naturen. Så jeg tænkte at jeg ville skrive lidt om, nogle af de bedste steder jeg kender i Silkeborg til enten vinterbadning, kælke eller “gå/skøjte” på isen.

De bedste kælkebakker i Silkeborg

Der skal ikke meget sne og frost til før at kælkebakkerne bliver gode i Silkeborg. Så det er jo fantastisk. Jeg tror vi i denne vinter (2021) har kælket 10 gange – så det har virkelig været godt. Børnene elsker det og vi elsker det. For at det er altid sjovt.

Samtidig har jeg fundet ud af, at det faktisk er fantastisk god motion. Julie endte med at gå 20.000 skridt på kælkebakken idag. Det er eddermanme mange gange op og ned.

Kælkebakken Dalen i Balle

Dalen Kælkebakke i Balle
Dalen kælkebakke ved Balle – god selvom der ikke er meget sne
Dalen kælkebakke

Vi kælker næsten altid i dalen i Balle. Den er både rimelig lang og rimelig stej – så der kommer let ok fart på. Børnene elsker det.

Man kan parkerer ved Rema 1000 i Balle og gå derhen – det ligger lige ved siden af. Det er uden tvivl en af de bedste bakker i Silkeborg.

Den ligger samtidig i læ af træer, det vil sige, at der er som regel sne på bakken i lang tid. Når andre kælkebakker tør, er der ofte lidt sne tilbage på bakken i Balle.

Kælkebakken Holten i Sejs-Svejbæk

Denne kælkebakke er en af dem jeg har kælket mest på da jeg var barn. Den er lang og stejl – men også meget puklet. Men det at den er puklet – kan selvfølgelig også gøre det lidt ekstra sjovt.

Bakken ligger mod syd, det vil sige, der går lidt længere tid inden at der kommer sne på og det forsvinder ofte hurtigt igen.

Parkeringen er ikke så god, da bakken ligger på en villavej.

Kælkebakke ved Sindbjerg og Stovbjerg

Hvis det har sneet nok til at der er kommet sne på bakkerne i Sejs-Svejbæk, er det er godt sted at kælke. Det tager lidt længere tid, da bakkerne ligger mod syd og solen derfor gør det tager lidt længere tid, inden der ligger meget sne.

Men når sneen er der, og lyngen er dækket – så kan du finde rigtig mange gode steder at kælke. Det er også et sted jeg har kælket meget som barn.

Kælkebakken Peter Winther ligger lige bag Sindbjerg og Stovbjerg. Peter Winther er nok den kælkebakke jeg har kælket allermest på. Det var virkelig super – jeg husker endda at folk stod på ski ned af bakken. Jeg er i tvivl om man kan kælke på den nu, eller om den er fod tilvokset.


Læs også: Fantastisk jule gå tur i Sindbjeg og StovbjergSkøjte på Isen i Silkeborg (Kalgårdsvig)

Jeg kender til to steder, hvor jeg ved at kommunen sørger for at tjekke om isen er tyk nok.

DET ER VIGTIGT AT ISEN ER ÅBEN OG GODKENDT, førend du går ud på den.

Fælles for stederne er, at de fantastisk hyggelige og ligger med gode parkeringsmuligheder.

Isen ved Lunden i Silkeborg

Søbredden ved lunden
Karina nyder solen og børnene der leget på isen
Børnene spejder efter Karina, der ikke var med helt uden på midten af søen

Steder hedder Kalgådsvig. Det er et lukket område, hvor der er meget stille vand, så det går ofte rimelig hurtig med at stedet fryser til.

Det er er rigtig stort, så der er plads til alle. Når isen bliver åben for offentligheden, vil du opleve kunstkøjteløbere, ishockey spillere, motionister, kælke og meget mere på isen.

Det er et stort trækplaster for alle i Silkeborg.

Du kan let parkerer ved enten Lunden eller Kalgårdsvej.

Isen ved den kunstige sø (Schousbyes sø)

Denne sø ligger fantastisk. Den er ligesom søen Kalgårdsvig helt fantastisk. Schousbyesø ligger dog ikke helt i centrum, men lidt uden for byen. Til gengæld ligger søen inde i skoven. Så der er ofte meget vindstille og bare rigtig hyggeligt. Der er et par øer ude i søen.

Du kan parkerer langs Linåvej, der er en grusparkeringsplads. Herfra skal du gå 500 meter og så er du ved den kunstige sø.

Vinterbadesteder i Silkeborg

Vinterbadehuller ved Østersøbad
Vinterbadning ved Østersøbad er luksus – da der er omklædning

Jeg har ikke gjort så meget i at vinterbade, men jeg har dog gjort det. Det er en vild følelse, som man får i hele kroppen.


Læs også: De bedste seværdigheder i Silkeborg


Jeg har vinterbadet ved Østersøbad. Det er et godt sted. Der er rigtig gode forhold både til at komme i og op af vandet – samt helt nye omklædning faciliteter.

Så vinterbadning ved Østersøbad kan er uden tvivl det bedste sted i Silkeborg. Der er dog ofte mange mennesker.

Øvrige vinterbadesteder i Silkeborg

Jeg har også badet ved Slåenså. Der smed vi faktisk bare tøjet midt på stien og hoppede i. Der er ikke en decideret bro eller omklædning – så det er hurtigt på med tøjet bagefter og op i bilen.

Alternativ kan du også tage til Søsportens hus eller vestresøbad. Det er også ok steder med broer.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments