Jule gåtur i Silkeborg

Vi (min kone Karina, mig og vores to børn) gik en jule tur i hedeområdet Sindbjerg og Stovbjerg ved Sejs lige udenfor Silkeborg. Det var den 18. december og vejret var for en gang skyld ikke regn – og vi fik faktisk set solen for første gang i lang tid.

Det var simpelthen så hyggelig en tur.

Læs nedenfor om vores tur og om hvordan vi fik børnene til at nyde turen, til trods for stejle bakker.

Vi parkerede ved Borgerdalsvej i Sejs, hvor der er en fin lille parkeringsplads tilknyttet hedeområdet. Herfra kunne vi gå til foden af Stovbjerg på 5 minutter.

Parkeringspladsen
Lidt fakta om sejsbakker

Det er simpelthen så flot og unikt område. De to bakker Sindbjerg og Stoubjerg ligger alene og majestætiske på den flade hede ved Sejs. Selve området viser virkelig hvad Silkeborg har at byde på rent naturmæssigt. For området er ret specielt.

Selve turen – og den skjulte “Peter Vinther”

Da vi kom til foden af Stovbjerg, begyndte det at gå op af. Det er ikke meget stejlt, men det er en ok hård bakke at “bestige”. Der gik heller ikke længe inden børnene syntes det var for hårdt. Jeg er vokset op i området omkring Sejs, så jeg fik dem lokket med lidt eventyr.

For foden af Stovbjerg
Landskabet foran Sindbjerg og Stovbjerg

Jeg kan huske da jeg var barn, der lå der skjult i skovene bag Stovbjerg en fantastisk kælkebakke- “Peter Vinther” kaldte vi den. Den skulle børnene hjælpe med at finde. Så de glemte hurtigt at turen var hård og var i stedet i gang med at spejde efter kælkebakken.

Vi skulle dog først op til toppen af Stovbjerg og ned igen på den anden side, før vi kunne komme til Peter Vinther. Fra toppen af Stovbjerg er der en super udsigt, som bestemt skulle nydes et øjeblik, inden vi gik ned igen.

Næsten oppe på toppen af Stovbjerg
Udsigt over Sejs fra stovbjerg
Udsigt mod Sindbjerg, taget fra toppen af Stovbjerg

Da vi kom ned på den anden side af Stovbjerg, gik vi til højre, for at komme til skovområdet, hvor Peter Vinther skulle ligge.

Det var helt vokset til, men det lykkedes os til sidst at gå gennem nogle krat mv. og komme til bakken.

Den lignede selv ikke sig selv. Der var ikke meget kælkebakke over den. Det hele var groet til og store træer er vokset op midt i det hele. Så det var lidt svært at forestille sig, at det tidligere var en fantastisk kælkebakke.

Men vi fandt den og det var et sjovt lille gensyn, med den kælkebakke jeg elskede som barn.

Vi tog en kop varm kakao og lidt snacks på toppen af kælkebakken.

Tilbage igen – gennem skoven

Vi besluttede os for at gå gennem skoven tilbage. Så det var udenom alle stier mv. og bare igennem den flotte skov. Børnene elskede det. At gå på en grussti kan være kedeligt, men ved at vi tog turen tilbage gennem skoven, gjorde det super sjovt. Vi skulle både gennem krat, over en lille bæk og trænge os gennem tæt skov.

På bagsiden af Stovberg
På vej tilbage til parkeringspladsen igennem skoven
Skoven på ned mod parkeringspladsen

Vi fandt stien vejen tilbage til parkeringspladsen til sidst.

Turen endte med at tage et par timer alt i alt, og var bare super hyggeligt.

Så er du i området omkring Silkeborg, så tag et smut forbi bakker i Sejs. Det er virkelig flot. Ud over Stovbjerg, kan du også gå videre over på Sindbjerg – der ligger lige ved siden af.

Billedet viser vores gå tur. RØD streg viser vores gåtur. Blå streg viser “Peter Vinther”

Hvem er Peter Vinther?

Ved du hvorfor det hed Peter Vinther? Jeg ved ikke hvorfor kælkebakken hed Peter Vinther og jeg har ikke rigtig kunnet finde noget information om det.

Så ved du hvorfor – vil du så ikke fortælle lidt om det i kommentarfeltet nedenfor. Det vil jeg virkelig sætte pris på.

Tak

/ Mads

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments