Hvad skal man se i Næstved?

René Sabro indbegrebet af morgen lyden på P4 Sjælland, fortæller om hans Næstved. Han bor i dag i Køge, men er oprindelig Næstved dreng og har fortsat stor tilknytning til byen bl.a. gennem sit arbejde samt hans familie.

Så René Sabro fortæller om hvor man skal bo i Næstved, gode spise steder samt spændende seværdigheder i Næstved.

Indlægget er en del af serien Danskernes byer . Det er en byguide til forskellige byer, fortalt af de offentlig kendte personer der selv bor der. Det er altså deres guide til dig – som inspiration til dit ophold i byen

Jeg har denne gang i ”Danskernes byer” interviewet en rigtig Næstved mand og bedt ham fortælle hvorfor man skal besøge byen, samt hvad man skal se i Næstved. Næstved har en fantastisk beliggenhed og en størrelse der gør at byen har et godt liv og mange seværdigheder.

I Næstved by, bor der godt 44.000 indbyggere – så det er en af de største byen på Sjælland og faktisk den 15. største i Danmark.

Der er indsat masser af links, til de steder der bliver nævnt i interviewet. Brug dem endelig når du skal planlægge din tur til Næstved.

Interview med René Sabro om Næstved

Det er René Sabro, der fortæller om hans Næstved. Inden han får lov at fortælle om hvorfor Næstved er så special – vil jeg først lade René fortælle lidt om sig selv.

For hvem er René Sabro (du kender sikkert hans stemme), fra radio. Hvis ikke kan eksempelvis lytte til denne radioudsendelse, hvor René i rejseprogrammet “Det gode selskab” interviewer mig om Storbyer.

René Sabro arbejder som vært på DR Sjælland, fortrinsvis på P4 Morgen – men til tider også vært på forskellige landsprogrammer på P4 og P5. Han er født og opvokset i Næstved, og har bl.a. arbejdet som journalist på lokalradio, lokaltv, den lokale avis Sjællandske og siden 2007 på DR.

Han flyttede til Amager og i 2018 videre til Køge. Men Næstved betyder stadig en hel masse for han og han kommer i byen daglig, da DR Sjælland har til huse i Næstved.

Hvad betyder Næstved for dig?

Næstved by. Foto: Frame & Work/SydkystDanmark

”Jeg holder virkelig meget af Næstved – også selvom jeg flyttede fra byen for 12 år siden. Da jeg stadig arbejder i Næstved, er det som at komme hjem hver dag. At køre forbi storcentret, ind gennem midtbyen og forbi havnen får smilet frem hos mig. Der er så mange minder alle mulige steder.

Sidstnævnte er en stående joke i byen, for tidligere blev især Vinhusgade “vendt” ofte.

Indimellem går jeg en tur op ad gågaden. Der er altid sket noget. Nye butikker, nye fliser på torvet eller en ensretning, der er blevet vendt. Sidstnævnte er en stående joke i byen, for tidligere blev især Vinhusgade “vendt” ofte. Både mine egne og mine svigerforældre bor i Næstved, så også gennem dem, følger jeg med i stort og småt.”

Hvordan er det at bo i Næstved?

”Det er 12 år siden, vi flyttede til København på grund af min mands arbejde, men vi har stadig mange venner og familie i byen. Så det er da ikke umuligt, at vi flytter tilbage på et tidspunkt. I første omgang er vi rykket til Køge, så første skridt mod syd er taget.

Jeg har virkelig mange gode minder om byen. Det var jo her jeg gik i skolen, fik nye venner på gymnasiet, fik min første kæreste, blev fuld første gang, gik i byen og købte min første lejlighed – i øvrigt en toværelses for 310.000 kroner. Priserne var noget lavere i starten af 90´erne…”

Læs også: Claus Holms guide til Svendborg

Hvad synes du gør Næstved området unikt?

”Det fede ved Næstved er at byen rummer alt. En lille stor-by.

Der er Arena med større koncerter, eget teater, hyggelig bymidte, storcenter og nu to biografer (Nordisk Film Biograf og Biografkompagniet Næstved). Og så er København blot en time væk i tog eller bil. Tæt på ligger en af landets bedre strande, og der er masser af natur tæt på.”

Hvad skal man se i Næstved området?

Karrebæksminde set fra vandet. Foto: Tage Klee/SydkystDanmark

Gavnø Slotspark er en virkelig smuk oplevelse, når tulipanerne er sprunget ud. Karrebæksminde er en hyggelig fiskerby med fed strand, hyggelige butikker og nu også en masse små spisesteder.

Og holder man godt øje, er der mange seje gavlmalerier i byen.”

Hvor skal man bo i Næstved?

Hotel Kirstine er virkelig hyggelig. Der er foretaget en del udvidelser og tilbygninger, og alligevel er det lykkedes at bevare en autentisk og hyggelig stemning. De to campingpladser i Karrebæksminde (Danland Karrebæksminde og De hvide svaner camping) vækker minder om sommer og dengang, der var sommerdiskotek i feriebyen. Nu er jeg nok mere til et lejet sommerhus, som er en fed måde at være midt i Karrebæksminde på.”

Hvor spiser man godt i Næstved?

”Det er sjældent, jeg spiser i byen. Men jeg husker Hotel Kirstine som et godt, klassisk spisested. Det samme gælder Rådhuskroen. Og så er der ikke noget bedre end snasket mad fra Konya Kebab midt om natten.”

Hvor skal man bade i Næstved? Sommerbadning eller vinterbadning.

Karrebæksminde strand

”Så er det helt sikkert Karrebæksminde og Enø. I mine øjne er det en af landets hyggeligste og bedste feriebyer. Doven om vinteren og livlig om sommeren.

Vi havde i flere år sommerhus på Enø, og det var fedt at køre over broen om vinteren, når der var regn og rusk og helt øde på stranden. Og lige så fedt om sommeren, når er så proppet med mennesker på stranden og kørebanen, at det er svært at komme forbi i bil.

Stranden er super børnevenlig, fordi man skal ret langt ud før det bliver dybt – og det er fedt for de voksne, fordi der så er børne-frit længere ude.”

Hvad skal man opleve i Næstved?

Kanotur på Susåen kan anbefales. Foto: Frame & Work/SydkystDanmark

Gavnø, Karrebæksminde og naturen ved Herlufsholm, som beskrevet tidligere. En rolig kanotur på Susåen, en sjov dag i BonBon-Land eller et besøg på det nye glasmuseum Holmegaard Værk bør man heller snyde sig selv for.

Den forholdsvis nye havnepromenade ved Næstved Havn tiltrækker mange, især om søndagen. Så ender man i øvrigt helt automatisk ved DRs radiohus 🙂

Og så et bonus-fif: På Munkebakken midt i byen stod der engang nogle flotte elmetræer. Da de blev syge, skar en kunstner nogle flotte munke ud af stammerne. De er siden blev støbt i bronze og danner en fin allé for foden af udsigtstårnet på toppen af bakken.”

Har du et yndlings spot i Næstved?

”Skoven og naturen ved Herlufsholm er helt unik. Der har jeg løbet mange ture – og det fedeste er når kostskolen dukker op blandt træerne. Det er nærmest som at være i Harry Potter-land.”

Opsummering og tak til René Sabro

En stor tak til René Sabro, for at fortælle om “hans” Næstved. Det virker til at være en fantastisk by. Næstved har størrelsen til at tilbyde turister en masse oplevelser, kultur og natur. Jeg hæfter mig særligt ved den unikke placering Næstved har. Lige ud til vandet, men samtidig også tæt ved andet skøn natur eksempelvis naturen ved Herlufsholm.

Byen er en perle i rækken af spændende byer i Danmark og det virker bestemt til at Næstved kan kan opfylde de fleste ferie behov.

Opsummering af interviewet:

  • Hvor skal man bo i Næstved: Hotel Kirstine i Næstved midtby. Sommerhus eller Campingpladserne i Karrebæksminde.
  • Hvor spiser man godt i Næstved: Rådhuskroen, hotel Kristine og Konya Kebab.
  • Hvad skal man opleve i Næstved området: Gavnø Slotspark, Karrebæksminde, naturen ved Herlufsholm, glasmuseum Holmegaard Værk, Næstved Havn.
  • Hvor skal man bade i Næstved: Karrebæksminde og Enø.

Andre seværdigheder i Næstved:

  • Næstved Automobilmuseum – her kan du opleve en masse ældre og unikke biler lige i Næstved centrum. Adresse: Skellet 19, 4700 Næstved. Læs mere på Naestvedautomobilmuseum.dk
  • Klatrecentralen – stor klatrepark I midtbyen af Næstved. Adresse: Maglemølle 82, 4700 Næstved. Læs mere på Klatrecentralen.dk
  • Det Maritime Aktivitetscenter Suså Havn – hyggelig sted ved havnen i midtbyen af Næstved.
  • ZooPark – Dyrepark lige uden for næstved centrum. Adresse: Ålestokvej 2, 4700 Næstved. Læs mere på Zoo-park.dk
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments