Guide til Svendborg af fantastiske Claus Holm

Hvad skal man se på sin ferie i Svendborg området – læs guiden

Jeg har denne gang, haft fornøjelsen af at interviewe verdens bedste Claus Holm om hans yndling steder i Svendborg. Interviewet er en del af serie “Danskernes Byer”.

Han guider os lidt igennem hvad han synes er bedst i Svendborg og området omkring. Samtidig fortæller han også hvad det betyder for ham at bo i Svendborg området.

Jeg kan godt afsløre, at svaret indeholder ”de bedste øl, dejligste piger, uforglemmelige fjordrejer og æbler gode nok til paradis.”

Svendborg er helt sikkert en af de perlerne i Danmark.

Men inden vi lærer lidt om hvad der er spændende at opleve i Svendborg – så skal vi lige lære lidt om Claus Holm først.

Hvem er Claus Holm – en inspiration til os danskere

Jeg vil gerne give dig et indblik i hvem Claus Holm er. Det er vigtigt – for Holm er reelt en person, som jeg tror vi alle vil kunne finde inspiration i og spejle os selv i. Hvorfor kan du læse om nedenfor.

Claus Holm er uddannet kok og har arbejdet med faget flere forskellige steder, samt haft sine egen restauranter. Han har været tilknyttet TV2 tv programmerne ”GO´Morgen Danmark” samt ”GO´appetit” som fast kok.

Som TV kok laver han dejlig mad og kommer med gode bemærkninger gerne slutter sætningerne af med hans kendte bemærkning ”Bum!”

Ud over gerningen i TV, er hans også forfatter til mange spændende bøger om mad og opskrifter samt andre facetter i livet. Spændende læsning, som du kan læse mere om på Holmskitchen.dk

Livsnyderen Claus Holm

Claus Holm i køkkenet – Holmskitchen.dk
Claus Holm underviser på Holmskitchen – Holmskitchen.dk
Claus Holm nyder naturen på Sydfyn – Holmskitchen.dk

Jeg tror at Claus er en person, der har lært at nyde livet, bl.a. ved at have gang i forskellige projekter. Projekter der gerne skal have et formål.

Han har eksempelvis, udover sine mange bøger og timer i diverse køkkener, været en del af COOP projektet ”Sammen om bedre mad”, som i princippet går ud på at hjælpe os danskere med at sætte gode madoplevelser og vaner i fokus.

Yderligere har Claus lanceret en fantastisk serie af køkkenredskaber, en krydderi serie og generelt forskellige projekter der pifter livet lidt op – alt sammen gerne med fokus på den gode madoplevelse.

Jeg er kok, smagsudviklet og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. I mit køkken kan alt lade sig gøre

Nå ja, så har han også fundet ekstra tid til sig selv.

Claus har af to omgang, deltaget i TV2 programmet ”5 fede kokke”. I programmet kommer der ekstra fokus på at ændre vaner og udfordre sig selv til en bedre og sundere livsstil. Det er et godt program, hvor man udover at se at se Claus gå 100% fokuseret ind i projektet – også ser en ærlig og følsom Claus.

Lige præcist det, tror jeg vi er mange der kan lære meget af. Det er ok at vi viser vores følelser – de skal ikke lukkes inde.

Claus Holm beskriver sig selv sådan ”Jeg er kok, smagsudviklet og foredragsholder – og et menneske med trang til at gøre en forskel. I mit køkken kan alt lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: Guide til Aarhus af Lotte Heise

Det at Claus gerne vil gøre en forskel er jeg helt enig i. For ud over at være kok, forfatter, har han udviklet sig til at være utrolig inspirerende.

Jeg vil kalde Claus Holm en kæmpe inspirator til os danskere på flere områder. For udover at inspirerer til at lave god mad, leve sundt og spise bedre, er han også en inspiration til at være ærlig og åben over for sig selv og andre.

Lad være at tænke for meget over tingene og hvad andre tænker – vær dig selv, lad dit hjerte guide dig – så skal det nok gå.

Som han siger i hans manifest – ”Hvis Holm kan – kan du – Bum!”

Nederst i artiklen er en resume af interviewet, samt link til Claus Holms spændende sider og sociale profiler.

Interview med Claus Holm om Svendborg området:

Hvad betyder det for dig at bo i Svendborg ? 

Valdemarslot
Billede fra Svendborg by

”Det betyder alt – her bor mit livs kærlighed Anne og så er det smukt og skønt at bo i det sydfynske – vi har alt fra den bedste øl til mest smagsfulde rygeost til de dejligste piger og ikke at forglemme fjordrejerne og og og og .-) Her kommer jeg aldrig til at flytte fra- tag et bid af paradiset- køb et æble fra sydfyn”

Hvilke seværdigheder synes du mest om i Svendborg området?

Valdemarslot og naturen der omkring- Kulinarisk sydfyn – Gorillapark – vores smukke havn –Naturama – alle vores små lokale producenter med deres små butikker”

Er der et sted du vil anbefale at bo på sin ferie?

”Når man Bor i byen er der byens Hotel – Hotel Svendborg ellers alle vores små B&B helt unikke og med en service sjælden set”

Har du en yndlingsrestaurant i Svendborg? Og en yndlings ret?

I Svendborg er mit sted – Annes bøfhus – hun er min kone og jeg er pivstolt over hvad hun har drevet stedet til og udover verdens Rib steak som er min yndlings- så har hun byens bedste ben og det ved jeg noget om .-) og så er der lige den der Burger . av for den- den for solen til at gå den anden vej 

Er der et sted du bedst kan lide at shoppe og har du en yndlingsbutik i Svendborg?

”Vi elsker at shoppe og byen er proppet med lækkerier – Madisson med alt deres skønne ting og søde service – eller min guldsmed Lauridsen som giver service i guld eller Byens gårdbutik med den søde Anne som har alle lækkerierne- derfor  den gode service – skal du ud at gå som Holm er Jens fra Sporten helt unik – han ved alt og skuffer aldrig”

Hvilke ting skal man bare opleve i Svendborg?

”Når man er hernede – så lad bilen stå – gå ud til Christiansminde eller skoven – se havnen – gå rundt og se de smukke baggårde – byens kirker – sejle ud til de små øerne med færgerne

En weekend er ikke nok – du bliver forelsket – jeg har været her i 25 år”

Har du et yndlings spot i Svendborg?

Svendborgsundbroen set fra Sankt Jørgens park i Svendborg

”Der er mange smukke steder hernede – oppe på broen og se ud over byen 

Skårupøre det smukke sted ved vandet 

Lehnskov der hvor skov strand og vandet mødes – se ud over sundet til Ærøv

Her bor vi godt og vi passer på hinanden 

 Kh Holm”

Tak til verdens bedste Claus Holm

Jeg synes Claus Holm er fantastisk og autentisk som få. Det har været spændende at lære om Claus i forbindelse med dette interview og ikke mindst lære om hvad Claus synes er anbefalelsesværdig at opleve i Svendborg.

Så for at opsummerer. Skal du til Svendborg, kan du bo på Hotel Svendborg, tage til Valdemarslot og nyde naturen, Shoppe lidt i Madisson inden du på Anne Bøfhus og få en Burger der får solen til at gå den anden vej.

Svendborg lyder vildt fantastisk.

Resume og link til Claus Holms sider

Skal du til en af Fyns perler Svendborg, så kan du godt glæde dig. Der bor ca. 27.000 mennesker i Svendborg by, og byen er dermed den anden største på Fyn. Det er en gammel og hyggelig købstad.

Hvis du booker overnatning på Hotel Svendborg eller en af de mange lokale Bed And Breakfasts er du sikret en god overnatning.

Herefter kan du tage til Valdemarslot, nyde naturen og evt. slutte af i Gorilla Park. Inden du går en tur i historiske Svendborg. Her kan du møde mange mennesker der shopper. Du kan shoppe skønne ting i Madisson, tage forbi Guldsmeden Lauridsen eller besøge den søde Anne i Byens Gårdbutik.

Til slut kan du nyde en god bøf på Annes Bøfhus.

Perfekt dag

/ Mads

Claus og Anne livsnydere i det sydfynske – Holmskitchen.dk

Relevante links

Hjemmeside: Clausholm.dk

Hjemmeside: Holmskitchen.dk

Facebook Claus Holm

Hjemmeside: Visitsvendborg.dk

Hjemmeside: Shoppingsvendborg.dk


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments