Fakta om Athen – en af Europas mest historiske byer

Athen er en af Europas ældste byer og har en rig historie, der strækker sig tilbage til det antikke Grækenland. Byen er hjemsted for nogle af de mest berømte monumenter, kunstværker og arkitektoniske vidundere i verden.

I denne kan de læse mere om nogle af de interessante fakta om Athen og dets lange historie.

Indhold:

Athens historie

Athens historie går helt tilbage til det antikke Grækenland, hvor det blev grundlagt omkring det 8. århundrede f.Kr. Byen blev hovedstad i det antikke Grækenland og var centrum for det græske kultur, politik, kunst og videnskab. I løbet af de sidste 3000 år har byen været hjemsted for mange af de største kunstnere, filosoffer og videnskabsmænd i verden.

Athens arkitektur

Athens arkitektur er kendt for sine imponerende monumenter og kunstværker. Byen er hjemsted for mange af de mest berømte monumenter fra det antikke Grækenland, herunder Akropolis, Parthenon og Erechtheion. Derudover er byen også hjemsted for mange af de mest berømte arkitektoniske vidundere fra det 19. og 20. århundrede, herunder den gamle bydel Plaka og den moderne bydel Syntagma.


DE BEDSTE OPLEVELSER I ATHEN – LÆS MERE EFTER REKLAMENHvad er Athen mest kendt for?

Athen er mest kendt for sin rige historie og kultur. Byen har været hjemsted for mange af de vigtigste begivenheder i den europæiske historie og er berømt for sine arkitektoniske seværdigheder, herunder Akropolis, Parthenon og det antikke Agora. Det er også kendt for sine museer, der bevarer mange af de gamle artefakter, der er forbundet med byen.

Hvor mange bor der i Athen?

Athen er en rigtig storby og den største by i Grækenland. Der bor over 3.000.000 mennesker i byen. Det betyder også, at byen er en af de største byer i Europa. Faktisk er den blandt de 10 største byer i Europa.

Det betyder også at der altid er liv i byen, samt at der er virkelig mange seværdigheder i Athen at opleve.

Hvordan er vejret i Athen

Athen har et subtropisk klima, der er karakteriseret ved varme somre og milde vintre. Sommermånederne er normalt meget varme og tørre, mens vintrene er milde og regnfulde. Gennemsnitstemperaturen i Athen er omkring 16 grader Celsius om vinteren og omkring 28 grader Celsius om sommeren. Byen er også kendt for sine mange solskinstimer, der gør det til et perfekt sted at besøge året rundt.

Hvordan er vejret i Athen året rundt

Athen har et subtropisk klima, der er karakteriseret ved varme somre og milde vintre. Gennemsnitstemperaturen i Athen er omkring 16 grader Celsius om vinteren og omkring 28 grader Celsius om sommeren.

 • Januar er en kølig måned i Athen, med gennemsnitstemperaturer på omkring 10 grader og ca. 44 mm. regn.
 • Februar er en lidt varmere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 11 grader og 43 mm. regn.
 • Marts er en lidt varmere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 13 grader og 43 mm. regn.
 • April er en lidt varmere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 17 grader 27 mm. regn.
 • Maj er en varmere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 21 grader og 13 mm. regn.
 • Juni er en varm måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 25 grader og 7 mm. regn.
 • Juli og august er de varmeste måneder i Athen, med gennemsnitstemperaturer på omkring 28 grader og 6 mm. regn.
 • September er en lidt køligere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 24 grader og 13 mm. regn.
 • Oktober er en køligere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 19 grader og 39 mm. regn.
 • November er en køligere måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 14 grader og 55 mm. regn.
 • December er en kølig måned, med gennemsnitstemperaturer på omkring 10 grader og 63 mm. regn.

Hvornår er det bedst at besøge Athen

Hvis vi bruger ovenstående oversigt over månederne, så kan man se, at det faktisk er en rimelig temperatur igennem hele året i Athen. Men der er selvfølgelig varmest midt på sommeren og koldest i december og januar.

Jeg vil mene at det er bedst at besøge Athen fra april til oktober. Her er der begyndt at være dejlige varme. Hvis du tager til Athen om sommeren, skal du være forberedt på, at det kan være varmt. Det er også her der er flest der besøger byen.

Generelt mener jeg kan man besøge Athen hele året. Men hvis man skal være to måneder, der er særligt gode vil det nok være Maj og september. Her er temperaturerne rimelige og der er ikke meget regn samtidig der er ikke alt for mange turister.


CENTRALE HOTELLER I ATHEN – REKLAME


Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments