Fæstningsbyen Dinan – Her skal man bo & dette skal man se

Hvorfor skal man besøge Dinan i Bretagne? og hvor skal man bo når man besøger byen? Det kan du læse mere om i dette indlæg om den spændende fæstningsby i den nordlige del af Bretagne området. Området der er kendt for at være hjemsted for hertugerne i Bretagne området.

Hvorfor skal man besøge Dinan og hvad skal man se?

Dinan er en meget ejendommelig by, med adskillige karakteristika, som gør den forskellig fra andre byer. Et af disse karakteristika er de store mure, som omgiver den. De er de højeste mure i regionen. Udover disse mure er der mange andre aspekter, som gør Dinan til en meget attraktiv by. Hvis man opholder sig i Bretagne regionen, må man ikke undlade at besøge den.

Udover at være karakteriseret som den mest betydningsfulde fæstning i regionen, har Dinan også andre interessante karakteristika. Det gør byen til en af de mest eftertragtede destinationer i regionen Bretagne.

Dinan har længe været kendt, fordi den har været hjemby for hertugerne af Bretagne, hvilket har adskilt den fra de omkringliggende byer igennem århundreder. De fleste andre byer i regionen refererer således til Dinan som hertugernes by og anerkender den for dens særpræg.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN – SEVÆRDIGHEDER I BRETAGNE


Basilikaen Sauver er et andet opsigtsvækkende sted i Dinan. Denne basilika har en meget speciel konstruktion som stammer fra det 13 århundrede og har en meget smuk arkitektonisk struktur og udseende. Kirken i St. Malo blev også konstrueret i det 15 århundrede og er et andet fantastisk sted i byen og i hele regionen Bretagne.

San Malo borgen rummer en variation af forskellige arkitektoniske stilarter, som gør den meget interessant at udforske. Denne blanding af stilarter skyldes, at den blev bygget i det 13, 14 og 15 århundrede. Nu om dage er der et museum i borgen, som giver de besøgende mulighed for at lære mere om Dinans fortid. Museet i borgen giver også de besøgende mulighed for at se borgen indvendigt – fantastisk spændende oplevelse.

Et andet specielt sted i Dinan man som besøgende skulle have i tankerne i forbindelse med planlægningen af de ting, man ønsker at se, er havnen. Dinans havn ligger i retning af Rance dalen. Besøgende kan vælge mellem flere lokale bådture, som vil tage dem op af floden Rance til de forskellige steder i området.

Hvor skal man bo i Dinan – gode hoteller i Dinan

Selvom Dinan ikke er blandt de største byer i Bretagne området, så er det bestemt en dejlig by at bo og overnatte i. Byen har generelt ok med turister, så derfor er der også et rimelig godt udvalg af hoteller i Dinan.

Nedenfor er et bud på et godt centralt hotel i Dinan, samt et kort, som tager udgangspunkt i centrum i Dinan. Så kan du let selv finde overnatning i nærheden heraf. Det er reklamelinks.

Cafe Hotel du Theatre – fantastisk beliggenhed.

Vil du gerne bo i den historiske og centale del af Dinan, så kan Cafe Hotel du Theatre være et godt bud. Hotellet ligger nemlig lige i den historiske del, tæt på butikker, restauranter, de historiske bymure og ikke mindst floden – som er dejligt at gå ved. Det smukke hotel tilbyder fine værelser, parkering tæt ved samt dejlig continental morgenmad.

Andre centrale hoteller i Dinan

Booking.com
YouTube video

Læs evt. mere om seværdigheder og oplevelser i Dinan på Visit Dinan

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments