Guide til seværdigheder i Alanya af Tea Tougaard

Interview med eventyrer Tea Tougaard

Hvad skal man opleve i Alanya, hvilke resturanter er gode og hvor skal man bo? Hvem er mere oplagt til at svare, end Alanya ekspert Tea Tougaard.

Jeg har aldrig selv været i Alanya, men efter at have hørt hvad Tea fortæller om byen – så er denne by kommet på min Bucketlist! Byen virker helt fantastisk og specielt solnedgangen over Kleopatra Beach, som hun beskriver i interviewet, virker som et must-see.

Der er masser af links til hendes mange gode steder – så brug det endelig som inspiration til din rejse til Alanya.

Hvem er Tea Tougaard

Som Tea Tougaard selv skriver på hendes blog Teatougaard.dk, er hun ”sommerbarn fra årgang 1990”.  Hun arbejder som contant creator og deler ud af bl.a. sine mange rejser, opskrifter og generelt hendes hverdag på hendes blog.

Hun er bosat i Alanya, og kan dermed fortælle en masse spændende ting og den dejlige tyrkiske by.

Tea Tougaard fortæller:

” Mit navn er Tea Tougaard er jeg driver Alanyadk.Dk og Teatougaard.dk, derudover har jeg lige startet en youtube kanal som hedder Two Cultures.

Jeg er oprindelig fra Silkeborg, men har boet størstedelen af min tid i Alanya, Tyrkiet de sidste 7 år. Jeg arbejder også som rejseleder i Georgien, Cypern, Holland og Grækenland. Jeg er 30 år. ”

Hvilke seværdigheder synes du mest om i Alanya området?

Den gamle borg i Alanya
Sapadere vandfaldet som ligger lidt uden for Alanya by

Alanya´s borg, fordi den er så historisk, stor og smuk at se på. Siden 2017 har man kunne tage svævebanen fra Damlatas op til borgen, hvilket i sig selv er en sjov seværdighed med en smuk udsigt.


LÆS OGSÅ GUIDE TIL AARHUS AF LOTTE HEISE


Jeg synes også en bådtur er en seværdighed, som er værd at bruge en dag på. Det er så lækkert at komme ud på vandet på de varme sommerdage og det er så flot at se Alanya fra Søsiden. 

Er man til adrenalin, så kan jeg varmt anbefale man prøver paragliding, det er virkelig en oplevelse for livet. 

Derudover synes jeg man skal se Dim Cave (drypstenshule i Alanya), Dim Cay (Populær flod ved Alanya), Sapadere vandfaldet og gå en tur på det lokale frugt og grønt marked samt gå i Tyrkisk bad.”

Hvor i Alanya, vil du anbefale at bo på sin ferie?

Damlatas bydelen og Kleopatra Beach

”Det der er så skønt ved Alanya er, at hele byen ligger ud til kysten og at der er super gode busforbindelser, som forbinder hele byen. Personligt bor jeg på Damlatas, lige ved siden af stranden. Kombinationen af at kan være på stranden på 5 minutter, såvel som i supermarkedet på 5 minutter er en perfekt kombination for mig. 

Hvis man skal på ferie i Alanya, så tror jeg man skal kigge efter et hotel eller en lejlighed som opfylder de krav man har, og ikke så meget området, for der er gode restauranter og shopping i alle Alanya´s bydele og hvis man gerne vil rundt i byen, så er både bus og taxa super billigt.” 

Har du en yndlingsrestaurant?

”Jeg har mange yndlingsrestauranter i Alanya, for at nævne nogle få: En Vie beach, Le Chevy, Pura Vida, Lost in Alanya, Mini mutfak, Sushi co, Beach side burger, Seasons, Taste. 

De tilbyder alle noget forskellige. Jeg elsker suppe og sushi, så det spiser jeg ret ofte samt en god steak og frisk fanget fisk.  Tyrkisk mad spiser hjemme hos min svigermor. ”

TIP: Tea har desuden oprettet en side med de bedste tyrkiske opskrifter – den finder du her Tyrkiskeopskrifter.dk

Er der et sted du bedst kan lide at shoppe i Alanya?

”Jeg shopper mest frugt og grønt på den lokal bazar samt kød hos slagteren og friske fisk på fiskemarkedet. 

Hvis man gerne vil shoppe kopivare, så kan man det over hele Alanya og prutte om prisen til man bliver træt i hovedet. Vil man gerne købe tøj med priser på, så anbefaler jeg LC Waikiki, Koton og De facto. Man kan også tage hen til Alanyum shopping centeret, hvis man gerne vil shoppe. ”

Hvis man skal til Alanya, hvad må man så bare gøre?

”Man skal tage en tur i Hamam (tyrkisk bad) når ferien starter, så man kan nulstille kroppen. 

Man skal tage en anti-stress dag ved Dim Cay floden, hvor man bare nyder at leve mens man bader i det kolde flod vand. 

Sulu yemek er “pege på mad” og menuen ændre sig hver dag. Det er “Mad som mor laver det”

Man skal gå ind på de små frokostrestauranter, som serverer Sulu yemek, hvor de lokale spiser. Sulu yemek er “pege på mad” og menuen ændre sig hver dag. Det er “Mad som mor laver det” og det er super lækkert og billigt. 


LÆS OGSÅ: GUIDE TIL WEEKENDTUR I HAMBORG


Man skal prøve Çiğ köfte, som kan købes over hele byen. Det er en vegansk ret, lavet med bulgur og en masse krydderier. Det kan fås både på en bakke, hvor man selv sammensætter, eller som en durumrulle. Det er super billigt og det smager super godt. 

Man skal prøve at tage en tur til en af de små landsbyer i bjergene og se hvordan de lever deres liv. 

Man skal IKKE lade sig friste af gadesælgere, der er mange andre gode måder at bruge sine penge på. ”

Har du et yndlings spot i Alanya?

Alanya oplyst ved aften tid.
Alanya solnedgang

”Solnedgangen på Damlatas / Cleopatra Beach. Dag efter dag kommer det bag på mig, at det kan være så smukt. 

På varme sommeraftener elsker jeg også, at gå en tur langs havnen og se borgen oplyst.

Og i weekenderne så nyder jeg at gå ud og høre live musik med mine venner, mens vi får en kold drink.”

Er der andre specielle ting at nævne i Alanya?

”Alanya er en utrolig sikker by at rejse i. Gadesælgere vil med garanti forsøge at snyde dig for så mange penge som muligt, men hvis du glemmer din pung i bussen eller på en restaurant, så vil den med 98% sikkerhed komme tilbage til dig med alt indholdet i. Jeg føler mig aldrig usikker i Alanya. 

Når man udvider sin horisont, bliver man et mere forstående menneske

Tyrkerne er muslimer, men det er ikke noget man mærker meget til. Jeg synes at det at rejse i en muslimsk land er en god mulighed for at lære om islam og f.eks. besøge en moské. Når man udvider sin horisont, bliver man et mere forstående menneske.  

Alanya´s kommune gør et kæmpe stykke arbejde for at holde byen ren og pæn. Så opfør dig som du ville gøre derhjemme, ikke som en røv. ”

Med de ord, vil jeg gerne sige stor tak til Tea Tougaard fra Teatougaard.dk, for at tage sig tid til at fortælle lidt om Alanya.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments