Danskernes byer: Berlin af Ulrik Kristiansen, Berlinblog.dk

Artikelserien Danskernes byer er en byguide, fortalt af personer der har en relation til byen. Det er altså deres guide til dig – som inspiration til dit ophold i byen.

Fantastiske Berlin, en by alle burde unde sig selv at besøge. Men hvorfor er byen egentlig så spændende at besøge? Der findes nok ikke en der kan fortælle det bedre end danske Ulrik Kristiansen, der driver bloggen Berlingblog.dk

Ulrik Kristiansen har drevet Berlinblog.dk siden 2014. Projektet drives af ren nysgerrighed for sociale medier blandet med interesse og passion for Berlin. ”Berlin er for mig et sted, hvor jeg slapper af fra en travl hverdag, dyrker mine interesser og opsøger input og trends fra en by med en meget anderledes kultur og historie. Jeg får nye ideer og ny energi ved at opleve de mange måder, tingene forsøges løst på i Berlin.” fortæller Ulrik.

Ulrik fortæller videre i nedenstående guide, hvad han synes man skal opleve i “hans” Berlin:

Oplev det bæredygtige Berlin

Storbyer, rejse og turisme har en kæmpe påvirkning på klodens ressourcer, og mange initiativer i Berlin går i retning af en mere ansvarlig anvendelse.

I bydelen Friedrichshain er området Holzmark, bygget på bæredygtige principper.  En skøn blanding af kreative sjæle, erfarne og pengestærke business angels og folk med forstand på byudvikling er gået sammen om at skabe et område, eller en Dorf, en lille landsby med bæredygtige principper.  Initiativet fejrer i 2022 10-års fødselsdag og har dermed bevist en god portion bæredygtighed.

Berlins mange restauranter

Vagttårn i Berlin

Berlin har naturligvis både supermarkeder og restauranter, der bekæmper madspild. At spise en aften på den kreative pop-up restaurant Restlos Glücklich.

I det hele taget dækker oplevelserne på restauranter i Berlin hele spektret. Her er de helt små, ofte etniske restauranter til de mange og dyre gourmetrestauranter.

Skal fine dining forenes med bæredygtighed og oplevelse, så  Michelin-stjerne og vegetarrestauranten Cookies Cream, et rigtig godt bud.

Oplev Berlin på cykel og til fods

Jeg elsker at cykle rundt i Berlin.  Bor du på et bæredygtigt hotel, kan de hjælpe dig med cykler til dit ophold.

Vi går også tit rundt, for så får vil talt meget mere sammen, og vi får set og oplevet byen på en hel anden måde.

Da jeg for nogle år siden løb Berlin Halvmarathon, lagde jeg mærke til, hvor mange interessante steder og seværdigheder, vi passerede. 

Jeg besluttede derfor at lave en række ruter med emner og seværdigheder i Berlin. Turene kalder jeg for Berlin Walks, og vi får næsten hver gang, vi er i Berlin, føjet en ny tur til listen. 

Oplev Berlin fra vandet

I Berlin mødes floderne Spree og Havel, og vand spiller derfor en rigtig stor rolle i Berlin.

Her er masser af muligheder for at sejle og bade.

Du kan komme på rundfart på kanaler, floder og øer, du kan sejle en rundtur, hvor der serveres brunch undervejs, du kan leje en bæredygtig el-drevet båd, der ikke kræver førerbevis og så kan du naturligvis også chille på strandbar eller tage en svalende dukkert. 

Andre interessante steder i Berlin:

Tak til Ulrik

Tak for en fin gennemgang af nogle af de spændende steder i Berlin – brug det endelig på din næste tur til Berlin – det vil jeg i hvertfald gøre næste gang jeg skal til Berlin. For det er en by man aldrig bliver træt af at besøge. Der er altid nye oplevelser og aspekter af byen, som man kan udforske.

Hvis du vil læse og lære mere om Ulrik og BerlinBlog – så kan du gøre det på:

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments