Hvor kan man bade i Silkeborg? Oversigt over badestrande i Silkeborg

Silkeborg er beriget med nogle af de bedste badesøer i Danmarks – både til sommer og vinter badning.

Jeg har tidligere skrevet om seværdigheder i Silkeborg og mountainbike parken i Silkeborg. Men en ligeså vigtig del af at besøge Silkeborg, er at tage en badetur i de dejlige søer. Så du får her en guide til de bedste steder til din badetur.

De bedste badestrande i Silkeborg:

Almindsø

Almindsø er den sø der bliver brugt mest til badning i Silkeborg. Det er ikke uden grund – for det er et fantastisk sted. Selve søen ligger lidt uden for Silkeborg by, på vej mod Horsens. Det er let at finde.

Søen er meget ren og vandet har som regel altid en god kvalitet hele sommeren.

Der er tre forskellige strande ved Almindsø. Dem kan du læse om nedenfor.

Østre søbad (Kaldet ”Øster”)

Østre søbad ved omklædningen
Billede fra broen på Østre Søbad – hele stranden
Broerne ved Østre søbad

Øster er det største og mest benyttede søbad i Silkeborg. Der er fantastiske forhold. I 2020 blev der etableret helt nye broer og lagt ny og forbedret sandstrand. Så der er rig mulighed for at tage en dejlig dukkert.

Broerne er lavet som en cirkel. Selve cirklen danner en ring, omkring børneområdet. Fra broen er der fin dybde til at man kan lave udspring mv.

Der er også mange der benytter paddelboards herfra.

Ved broerne er der toiletter og omklædning – ligesom der er mulighed for at låse sine ting inde i et skab. Skabet skal have mønter for at virker.

Desuden er der næsten hele året en kaffevogn, så der er mulighed for at købe lidt forplejning på din tur.

Skal du cykle mountainbike, kan du også gøre det fra øster.

Er du i bil og kommer midt på sommeren, så parker langs Horsensvej – der kan være mange biler.

Badet kan bruger både sommer og vinter. Særligt på varme sommerdag kan det være lige før, der ikke er plads til alle der gerne vil bruge badet.

Vestre søbad

Broerne og det grønne område ved Vestre søbad
Omklædningen ved Vestre søbad

Dette søbad ligger helt inde i skoven. Du kan parkerer ved Søndre ringvej og så gå gennemskoven langs vandet. Der er ca. 500 meter fra parkeringspladsen.

Det er et bad meget lig Øster – men måske benyttet lidt mere af børnefamilier og knapt så mange unge mennesker som på Øster.

Selve søbadet er ny etableret og bygget i samme stil som Øster. Det vil sige der er runde broer, der går ud i vandet og samtidig indrammer børneområdet.

Vestre søbad er mere hyggeligt en Øster, men også mindre. Der er fortsat omkædning og toilet – men ikke altid en kaffevogn.

Aggerholm ved Almindsø

Aggerholm den røde strand

Det sidste sted man kan bade i Almindsø er ved den røde strand på Aggerholm. Det var egentlig tyskerne der underkrigen fik etableret badestedet og kørt rødt sand ind. Det har i dag sin charme og er et meget hyggeligt sted, men en fin strand.

Der er ingen broer, til gengæld skal du lidt ud i vandet, førend det bliver dybt.

Stranden har tidligere været kendt for at være en nudist strand og det kan man til tider opleve stadig. Så bliv ikke forskrækket, hvis du pludselig støder på en nøgen person – det har sikkert noget historie med sig.

Der er ikke toiletter, omklædning eller mulighed for at købe mad og drikke på Aggerholm.

Parkering finder sted i svinget ved Søndre ringvej og så skal man ellers gå en tur igennem skoven ca. 300 meter.

De små fisk ved Sejs Svejbæk

I Sejs-Svejbæk er der også en fin badestrand. De små fisk har nok det største grønne område. Der er som regel altid mange mennesker, men aldrig så der ikke er plads til dig (ligesom det kan være på Øster). Der er også rigelig plads til at du kan tage en fodbold med og spille fodbold mv.

Selve stranden er en anden strand end den ved Almindsø. Sandet er ikke lige så fint og der er lidt større sten – men stadig et fint sted at bade. Der er en indhegning der afgrænser børneområdet.

Der er toiletter på området og om sommeren plejer der også at være en lille kiosk.

Der er desuden shelters ved de små fisk, og mulighed for at slå telte op. Er du i kano, er de små fisk et godt sted at overnatte.

Du kan herfra gå ca. 2 kilometer, mod Sejs-Svejbæk og så er du ved et supermaked, slagter eller pizzeria.

Har du en grill med, er der også rig mulighed for at bruge den eller alternativt bruge bålstedet, som er næsten nede ved vandet.

Der er mange parkeringspladser oppe ved sejsvej, hvor man kører ind til området.

Schousby sø – den kunstige sø

kundstige sø silkeborg
En af strandende ved den kunstige sø i Silkeborg
En lille strand ved den kunstige sø – en anden på den modsatte side
En tredje lille strand ved den kunstige sø i Silkeborg

Perlen af alle bade stederne i Silkeborg. Den kunstige sø ligger inde i skoven ved Resenbro.

Du kan parkerer ved Linåvej, her er der parkeringsforhold. Herfra går du ca. 400 meter igennemskoven, førend du kommer til den kunstige sø.

Selve søen er fantastisk, der er sjældent alger og vandet er meget rent. Der er fint sand og generelt klart vand.

Når du kommer til søen, kan du bare finde et sted at smide dig. Der er gode forhold for at bade de fleste steder.

Søen er omgivet af nåleskoven og er kunstigt etableret for mange år siden i forbindelse med at der skulle bruges sand til vejprojekter.

Der er lavet fire små øer ude i vandet, som man kan svømme ud til – nogle steder er der dog ikke dybere, end at man kan gå. Men det er sjovt for alle aldre at være her.

Det er kun en badesø, forstået på den måde, at der ikke er altmuligt andet. Der er ikke store græsarealer som ved de små fisk og der er ikke toiletter eller omklædning endnu. Silkeborg kommune arbejder dog på at få det etableret.

I det at søen ikke gennemstrømmes og ”bare er sig selv”, er den ofte en anelse varmere end de øvrige steder at bade.

Sø sportens hus

Bro til højre for Sø sportens hus
Lille strand til venstre for Søsportens hus
Broerne ved Søsportens hus

Et sidste og lidt mindre sted er Søsportens hus. Det er et sted der fungerer som flere ting. Mest af alt, er det et sted for mange af de sportsgrene der færdes på søerne – der af navnet Søsportens hus.

Men det er også muligt at smide sin båd i vandet samt at bade.

Der er flere steder langs bredden, hvor der er små broer man kan bruge til at hoppe i fra og Sø Sportens Hus har også broer der kan benyttes til at bade fra.

Desuden er der en lille strand og et grønt område, til venstre for sø sportens hus. herfra kan man også bade. Stedet fungerer bedst til kun lige at tage en dukkert. Hvis du er ude efter en egentlig strand tur, skal du vælge et af de øvrige steder, som er nævnt ovenfor.

Adresse og parkering: Sølystvej, 8600 Silkeborg

Opsummering:

Østre – Meget besøgt og rigtig flot nyrenoveret søbad. Få parkeringspladser. Mulighed for toilet og omklædning.

Vestre – Lidt mindre end Øster, men også fint og ny renoveret. Få parkeringspladser på varmedage. Ikke helt så mange mennesker. Mulighed for toilet og omklædning.

Aggerholm – Fin strand. Ingen broer eller omklædning. Parkering i vejsiden på Søndre ringvej.

De små fisk – Stort grønt område, med masser af plads. Parkering kan være i vejsiden af Sejsvej, på varme dage. Mulighed for toilet og omklædning samt overnatning i shelter.

Schousby sø – Perfekt lille sø inde i skoven. Der er ok parkeringsmuligheder langs Linåvej. Der er ikke toiletter endnu.

Sø Sportens Hus – Et sted med lidt broer. Det fungerer godt til en kort dukkert – men ikke til en egentlig strandtur.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments