10 Seværdigheder i Nice & hvor man skal bo i Nice

Læsetid 9 minutter

Oplev den fantastiske Azur blå strand, de hyggelige gader og den smukke gamle bydel. Nice er bare en perle at rejse til. Der er oplevelser og seværdigheder i Nice til mange dage, hvad enten du er barn eller voksen. Byen er perlen på Cote de´azur og udgør et godt udgangs punkt for en ferie på den franske Rivera.

I dette indlæg, får en STOR guide til din Nice ferie. Som en ekstra hjælp, har jeg indsat så du kan booke billetter til nogle af seværdighederne i Nice.

Indholdsfortegnelse:

**** SE DE CENTRALE HOTELLER I NICE CENTRUM ****

Fakta om Nice

Nice er en af de smukkeste og hyggeligste byer på den franske Riviera og så kalder Côte d’Azur. Byen er en storby med små 400.000 indbyggere og faktisk Frankrigs 5. største by.

Byen er et yndet turistmål enten at bo i, eller til dagsture hvis du bor i en af de andre byer på rivieraen.

Faktisk er det sådan, at det i Frankrig er det Paris der er den mest besøgte by – men på anden pladsen kommer Nice. Så der er mange turister – men det er dog ikke noget man som sådan ligger mærke til når man er i byen.

Byen er fantastisk smuk. Selve hovedbyen ligger langs vandet, og er omgivet af bjerge, som byen lige så stille er vokset op af.

I forhold til mange andre storbyer, har Nice holdt fast i historien. Nice er en by i ca. 5 etagers højde og i næsten samme stil. Normalt ser man storbyer udvikle sig med højhuse og en blanding af ny og gammel arkitektur. Nice er anderledes, for de har holdt fast i at det ikke skal være en høj by – og det er fantastisk!

Du skal besøge byen, fordi den er (lidt ligesom Barcelona) en fantastisk blanding af storby, historie og strandferie. Som du kan læse længere nede, er stranden i Nice (Promenade des Anglais) helt fantastisk flot. Den azur blå farve er helt unik.

sponseret

Hvor skal man bo i Nice

hotel Nice
Lejligheder i Nice

Der er mange fine steder at bo i Nice. Selve centrum er forholdsvis stor og bred og det giver mulighed for at bo flere steder.

Hvis du bor i gåafstand til den engelske promenade (Promenade des Anglais), så bor du forholdsvis tæt på mange ting. Det vil sige du kan gå rundt til store dele af det centrale Nice.

Der er masser af hoteller i dette område, så det er let at finde et sted at bo.

Så vil du bo centralt i Nice, så bo i bydelene:

  • Vieux Nice
  • Medicin
  • Les musiciens
  • Gambetta

Hvis du bor lidt længere væk end de fire bydele, og selv er i bil, så er der mange parkeringspladser og p-huse rundt om i byen. Et godt sted at parkerer i Nice kan være ved shoppingcentret Nice Etoile. Her er en stor parkeringskælder og det er rimelig centralt til det hele.

Der er også rig mulighed for cykelleje i Nice. Det er en fed måde at komme rundt og se en hel del af byen.

Du kan også benytte den offentlige transport rundt i Nice – den består primært af busser og by tog.

Jeg vil anbefale dig at bo centralt, da du let kan gå rundt til de fleste seværdigheder i Nice.

En anden fed måde at bo på i Nice, er at bo i bjergene som omkranser byen. Her er rig mulighed for at leje et hus og have en fantastisk udsigt over byen og havet.

**** SE DE CENTRALE HOTELLER I NICE CENTRUM ****

Shopping i Nice

shopping nice
Cpurs Saleya pladsen med marked i den gamle bydel

Der er uendeligt mange muligheder for at shoppe i Nice. Der er både små hyggelige gader, store strøg, små markeder og store shoppingcentre.

De bedste steder er omkring bydelene Vieux Nice, Medicin, Les musiciens, Gambetta. Her er både små og store shopping gader. Bydelen dækker både den gamle bydel og det centrale Nice.

Det store strøg

Der er et stort strøg ved Rue Massena (som starter lige ved Place Massena). På Rue Massena og gaderne omkring, finder du virkelig mange butikker, ligesom på strøget i eks. København eller La Rambla i Barcelona. Det er dog ikke det mest unikke og flotteste sted at shoppe og gå rundt. Men den kan slukke din shoppe tørst 😉

Nice har ligesom mange andre franske byer, en masse små markeder. De ligger forskellige steder rundt om i Nice. Så når du eks. går rundt i den gamle bydel Vieux Nice, så kan du sagtens lige pludselig støde et lille marked.

Et marked der er værd at besøge, er Cours Saleya. Det er en fantastisk smuk og farverig plads. Der er ofte markeder, særligt om formiddagen. Boderne på markedet sælger ofte frugt og grønt, men du vil også støde på folk der sælger alverdens små ting og sager. Kvaliteten varierer, så pas på ikke at betale for meget – for det er ikke sikkert det holder til du kommer hjem 😉  

På Cours Saleya er der også mulighed for at spise på nogle af de hyggelige restauranter.

Seværdigheder i Nice

Der er mange seværdigheder i Nice. Jeg vil her give dig info om de seværdigheder i Nice jeg synes mest om.

Jeg har også fundet nogle, som kræver billet – men samtidig har jeg indsat et link, til hvor du kan købe billetterne. Det koster ikke dig ekstra.

1. Den engelske promenade (Promenade des Anglais)

stranden i nice

Du skal forbi og gå langs Promenade des Anglais – som vel nok er den mest kendte seværdighed i Nice.

Det er et fantastisk smuk syn, der møder dig, når du kommer ud fra den gamle bydel – for på den anden side ligger stranden. Det Azur blå vand, palmerne og den lange strand forfører en. Det er et must at besøge den ikoniske strandpromenade i Nice.

Selve stranden er af små runde sten – så det er ikke en sandstrand. Men dog ganske fin alligevel. Det bliver forholdsvis hurtigt dybt – så har du børn med ved stranden i Nice, så vær lige lidt påpasselig. Der kan også være lidt halv store bølger.

Der er mulighed for at leje strandstole på stranden og hvis du er til vandsport, er det også muligt at gøre dette her.

Er du sulten, er der masser af restauranter på den anden side af vejen. Her kan du så sidde og nyde en lækker frokost, mens du nyder synet af det Azur blå vand.

2. Gorge Du Verdon – den franske grand canyon

Kør selv eller book her en tur til at besøge den fantastiske Verdon kløft også kalder Grand Canyon Frankring. Det er fantastisk smukt.

Tag en dagstur til den fantastisk smukke Gorge du Verdon. Det er en af de smukkes kløfter og generelt områder i Frankrig (efter min mening). Det er ikke uden grund at man kalder området for den franske grand canyon.

Når du kommer dertil, skal du leje en båd og sejle en tur ind i kløften. Det er fantastisk. Du kan enten leje en elbåd eller en vandcykel. Begge dele er rigtig fint. I kløften kan du springe fra klipper (men undersøg om der er dybt nok), samt bade og hygge dig. Har du vandcykel så lej den gerne mindst 2 timer.

Når du er færdig med at sejle, så kør en tur rundt om søen og nyd nogle af de smukke udsigter der er, lavendelmarker (som der er mange af), samt nogle af de smukke små byer der ligger rundt om søen.

Er du ikke selv i bil – er der flere forskellige ture du kan tage fra Nice, som fører dig op til denne smukke kløft.

GetYourGuide har flere ture, som fører dig op til Gorde Verdon og samtidig også nogle af de andre spændende steder i området.

Book eksempelvis på forhånd billetter til en tur fra Nice til Verdon-kløfterne og lavendelmarker til Verdon på GetYourGuide (samarbejde)

**** HUSK BOOK HOTEL I NICE I GOD TID HER ****

3. Sejltur til Monaco

Du må unde dig selv at besøge Monaco, hvis du er i Nice. Det er en fantastisk by (eller rettere Land). Det er både flot, spændende og eksklusivt. Byen adskiller sig fra mange af de andre byer på den franske Rivera, da den bare lige har lidt mere af det hele. Bilerne er lidt større, Bådene er lidt større og priserne er lidt større. Hvis du har mulighed for det, så sejl til Monaco – så får du også oplevet de store både fra vandsiden.

Bilentusiaster elsker Monaco. Du kan stå i svinget ved tunnelen og se den ene eksklusive superbil efter den anden kommer forbi – det er unikt. Det ser man ikke mange andre steder i verden. Så elsker du dyre biler, så kan et smut forbi Monaco anbefales.

Vær i øvrigt opmærksom på, at der er ret strenge regler i Monaco. Du kan eksempelvis få en bøde for at spytte på gaden!

Jeg tænker man skal bruge Monaco som en dagstur.

Book billetter til en båd tur fra Nice til Monaco på GetYourGuide – samarbejde

4. Dagstur til Port Grimaud og Saint-Tropez

nice

En tur til Port Grimaud (Frankrigs venedig) er bestemt et besøg værd. Det er en hyggelig by, som får en til at tænke på Venedig – for byen er nærmest en stor havn – med huse liggende lige ned til vandet.

Husene er små smalle farverige gamle fiserhuse – som dog i dag er omdannet til sommerresidenser og hoteller.

Det er en hyggelig by at besøge.

Sejl videre til Sanit-Tropez

Fra Port Grimaud, kan du sejle med de lokale bådbusser til Saint-Tropez. Det tager ca. 30 minutter fra Port Grimaud og det er bestemt en sejltur værd.

Selve sejlturen fra Port Grimaud til Saint-Tropez er fantastisk flot – med betagende bjerge, byer og store både på begge sider.

Saint-Tropez er en lille perle. Det er ikke den største by på målt på indbyggere, men kæmpestor målt på størrelsen af både i havnen. Det er her de rigtig rige kommer og ligger deres både til.

Byen er virkelig hyggelig, med en flot havn, lækre restauranter, små hyggelige gader og ikke mindst dyre biler, store både og eksklusive forretninger.

Book billet fra Nice til Saint-Tropez og port Grimaud

Det er en flot køretur langs vandet til Port Grimaud og endnu flottere at sejle til Saint-Tropez. GetYourGuide, har en tur hvor du bliver hentet i bus og kørt til Port Grimaud. Her har får du også en gratis sejltur til Saint-Tropez.

Book billet til Fra Nice: Saint-Tropez og Port Grimaud (samarbejde)

5. Colline du Château (slotsbjerget)

Nice Frankrig

Når du står ved den engelske promenade, får du hurtigt øje på den store klippe i baggrunden.  En klippe der er virkelig betagende at se på, med de høje klippevægge, det grønne område på toppen og ikke mindst vandfaldet, der kan ses over det meste af Nice.

Det er Colline du Château – et tidligere slot der fungerer som forsvarsværk for Nice. I dag er der få rester tilbage af slottet. Til gengæld er området omdannet til en park, med vandfald og fantastisk udsigt.

Man får lyst til at komme derop! Det kan man heldigvis også.

Man kan gå af trapper op til den 93 meter høje top for enden af den engelske promenade. Man kan også tage elevatoren. Alternativt kører der et hvidt turisttog rundt i Nices gader – det kører som regel også forbi toppen.

Når du kommer op på toppen, får en du fantastisk udsigt over Nice, havnen og havet. Der er en stor park du kan gå rundt i, ligesom du også kan gå forbi det kundstigt store vandfald. Yderligere er der en lille cafe samt toiletter.

Et unikt og anderledes område i Nice.

6. Havnen i Nice

Er du i Nice, og vil du se lidt store både – så skal du gå en tur omkring havnen. Det er meget smukt. Du kommer dertil, ved at gå rundt om Slotsbjerget. Ud til pynten med #ILoveNice skiltet og følg vejen videre. Så kommer du til havnen.

Slap af og nyd en god frokost ved restauranterne langs vejen, med udsigten over havnen og de flotte huse.

7. Den gamle bydel i Nice

Nice Frankrig

Nice har en stor gammel bydel, som er et besøg værd. Det er faktisk ikke fordi den arkitektonisk afskiller sig så meget fra resten af midt byen. Men gaderne er mindre og der er bare en særlig stemning i den gamle bydel.

Gaderne er tættere og du fornemmer det historiske i bydelen.

På vej rundt i de smalle gader, dukker der pludselig en hyggelig lille fransk plads o. Dem er der en del af og der er ofte små markeder på pladserne. Det er så hyggeligt.

BOOK: Hvis du vil have en speciel oplevelse i Nice og den gamle bydel, så book en guided tur rundt i Nice og den gamle bydel. Book på forhånd billetter ved GetYourGuide til 2 timers guided tur rundt i Nice

8. Hotel Negresco i Nice

Er du på tur på den engelske promenade, så und dig selv at gå forbi det unikke hotel ”Hotel Le Negresco”.

Det er et 5 stjernet hotel, som har haft kendisser fra hele verden boende. Det er ikke uden grund at de kommer hertil – for hotellet er ganske unikt. Der er store samlinger af kunstværker fra gammel tid til nu. Det er lige fra unikke malerier, gamle møbler til moderne skulpturer.

Du kan også bo på hotellet – men det koster lidt ekstra. Priserne fra de små værelser er ca. 2.500 kr. pr. nat uden for sommerperioden.

Du kan læse mere om hotellet på hotel-negresco-nice.com

9. Place Massena – afslapning for børn og voksne

Nice Frankrig
Placa Massena

Selve hovedpladsen i Nice er Place Massena. Selve pladsen er stor og med et flot springvand i midten. Pladsen ligger centralt i Nice, tæt ved den gamle bydel og vandet.

Selve Place Messena er kun en lille del ,af selve det der er værd at se i området. For området omkring Place Massena er et langt flot område, som næsten giver en lyst til at holde en lille pause.

Har du børn med i Nice, er dette et godt sted at tage et stop.  Der er legeplads og vandlege – så børnene kan lave noget andet end at traske rundt i Nice by.

Tag evt. lidt at spise og drikke med i parken omkring Place Massena og nyd en lille smuk stund med græs, vand og afslapning.

10. Andre spændende seværdigheder i Nice

sponseret

Hvordan er vejret i Nice

Vejret i Nice er generelt ret godt og langt bedre end i Danmark. Byen ligger jo også perfekt i den sydlige del af Frankrig.

Forår (marts til maj): Foråret i Nice er mildt og behageligt. Dagtemperaturerne stiger gradvist og ligger normalt mellem 15°C og 20°C i marts og når op på omkring 20°C til 25°C i maj. Det kan være lidt regnfuldt i begyndelsen af foråret, men solen begynder at skinne mere regelmæssigt senere på sæsonen.

Sommer (juni til august): Somrene i Nice er varme og solrige. Dagtemperaturerne ligger normalt mellem 25°C og 30°C, og nogle dage kan det nå over 30°C. Det er en populær tid for turister at besøge byen, så forvent, at der kan være mange mennesker. Havtemperaturen er også behagelig til svømning.

Efterår (september til november): Efteråret i Nice er mildt og behageligt med dalende temperaturer. I september kan dagtemperaturerne stadig nå op på omkring 25°C, men de falder gradvist til 15°C til 20°C i november. Efteråret er normalt en mindre travl periode for turister, og vejret er ideelt til at udforske byen og området omkring.

Vinter (december til februar): Vintrene i Nice er milde, selvom der kan være variationer. Dagtemperaturerne ligger normalt mellem 10°C og 15°C, og om natten kan det falde til omkring 5°C til 10°C. Det er sjældent, at temperaturen falder under frysepunktet. Der kan være nogle regnfulde dage, men solen viser sig også fra tid til anden.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments