5 fede oplevelser i Randers – dette skal du se

Randers er den historiske store gamle by i hjertet af Kronjylland. Det er en dejlig by, med sjæl, historie og masser af oplevelser. Du får her 5 af de bedste oplevelser og seværdigheder som du skal se i Randers – fælles for dem er, at de alle ligger rimelig tæt på Randers centrum/by.

Først lidt fakta om Randers

Randers ligger i Kronjylland, forholdsvis tæt på både Aarhus og Ålborg. Så tager du en tur til Randers, kan du fint kombinerer det med nogle af oplevelser i de andre byer. Men det er dog ikke nødvendigt at besøge de andre – for Randers har meget at tilbyde. Byen har ca. 63.000 indbyggere og er dermed den 6. største by i Danmark.

Den har en perfekt størrelse til en forlænget weekend. Det fede ved byen er, at den er stor nok til at der er masser af liv i byen, men samtidig ikke større end at alle ting er samlet mere eller mindre omkring midten af byen.

Randers Regnskov

randers regnskov
Inde i den store kuppel i Randers regnskov

Den største attraktion og seværdighed i Rander er Randers Regnskov. Det er en fantastisk oplevelse, for både børn og voksne. Det fede ved Randers Regnskov er at det er lavet virkelig autentisk. Selve regnskoven består af tre kupler, som har hver deres kontinenter. Fælles for kontinenterne er dog, at det er varme kontinenter og dermed eksotiske dyr du vil opleve.

Det at gå rundt i kuplerne er ligesom at gå rundt i en rigtig regnskov eller jungle. Nogle af dyrene går frit rundt i regnskoven eks. små aber, papegøjer, ænder og øgler. det er lidt vildt.

Der er mulighed for at se alle typer af dyr i indhegningerne eks. aligatorer, tropefisk, kæmpe Søkøer, kæmpeedderkopper og ikke mindste den enorme grønne anaconda (10 meter lang!).

Udenfor Randers Regnskov

randers
Det store udendørsområde i Randers Regnskov

Randers Regnskov har udvidet deres område, med et stort udendørs areal. Hvor du kan møde forskellige dyr og temaer. Eks. den har der store hyæner, Jaguar og Lossen.

Det store udendørs område er formet som en tidsrejse. Her kan du opleve flere tidsaldre i Danmark og dyrene i tidsaldrene. Hele tidsrejsen slutter ved det danske friland. En bondegård med geder, griser og køer – samt en fin legeplads til børnene. Det er rigtig fint lavet.

Hele etableringen af tidsrejsen, forventes færdig i 2022.

Priser og åbningstider i Randers regnskov

Randers Regnskov har åbent næsten hele året. Det koster ca. 195 pr. voksen og 135 for børn (2021 priser).

Det kan anbefales at købe et årskort. Det giver udover gratis adgang til Randers Regnskov og rabat andre steder. Vi havde købt årskort i ReePark, og kan derfor komme ind til halv pris i Randers Regnskov. Så besøger du flere steder, kan det godt betale sig.

Water and Wellness i Randers

YouTube video

I centrum af Randers finder du et af de største og bedste vandland i Midtjylland.

Det er et stort kompleks bestående af svømmehal og badeland, wellness område, fitness, cafe mv. Så det er et område for alle aldre.

I badelandet, kan du bl.a. opleve Danmarks længste udendørs rutschebane, indendørs og udendørs bassiner samt dejlig varmtvand bassin. Er du mere til afslapning, aer deres store wellness område bestemt et besøg værd. Her er mulighed for afslapning, behandlinger, saunagus mv.

Water and Wellness er et besøg værd og særligt hvis det er dårligt vejr – så kan det være et perfekt besøg.

Det er normalt åbent hele året – dog kan der være svømmestævner – så tjek lige deres hjemmeside inden dit besøg.

Klarteparken i Randers

randers
Klatreparken i Randers – foto: Klatreparken.dk

Vil du kombinerer din tur til Randers med lidt adrenalin – så skal du tage en tur i Klatreparken i Randers. Den ligger ca. 7 km uden for centrum. Hvis ikke du er i bil, er det muligt at tage en bus direkte derud.

Selve klatreparken er for alle aldre. Den består af forskellige klatrebaner i forskellige niveauer. Klatrebanen er bygget op med stålwirer mellem træerne, samtidig er der sat forhindringer op på wirerene. Du er spændt fast til wiren og skal så igennem banen og forhindringerne. Nogle steder skal der kravles, andre steder skal du balancerer og andre steder bruge en svævebane i trætoppen, for at komme til næste forhindring.

Jeg har prøvet en klatrebane i frankrig engang – det er fantastisk sjovt og udfordrende.

Banerne i Randers er som nævnt for alle aldre. De mindste kan prøve sig af på minibanen, hvor højden “Kun” er 1 meter over jorden. Banerne stiger i sværhedsgrad og højde. Den sværeste bane foregår i en højde på mellem 13 og 20 meter og der er samtidig 20 forhindringer der skal klares undervejs. Det er udfordrende.

Adresse: Klatreparken Randers, Skovboulevarden 37, 8870 Langå

Åbningstider: April til oktober. I sommermånederne åbent hverdag i de øvrige måneder mest weekender.

Skal du til Midtjylland – Læs også om Silkeborgs seværdigheder?

Memphis Mansion – Elvis museum

randers
Memphis Mansion i Randers

Dette er faktisk en enormt unik seværdighed. Der findes ikke andre steder i verden et Elvis museum, bygget op som en kopi af hans hus i Graceland. Men af alle steder ligger der et fantastisk museum i Randers.

Selve huset er udvendigt en kopi af Elvis´s hus Graceland i byen Memphis. Indenfor er det anderledes indrettet. Du vil i huset kunne opleve en fantastisk samling af Elvis ting. Hele huset er lavet som en hyllest til Elvis, samt den amerikanske sydstat kultur.

Udover de mange Elvis ting, er der også en kopi af hans barndom hjem, samt en fantastisk amerikans diner – hvor du får lækker amerikanst diner mad.

Memphis Mansion har generelt åbent hele året og priser er ca. 100 kr. for en voksen og ca. 70 kr. for 13-17 årige. under 13 år er gratis ;o)

Randers Dyrepark

Dyrehaven i Randers er en dejlig naturoplevelse, med mulighed for at se dåvildt. Selve dyrehaven er en del af skoven Fladbro Skov, som ligger lidt sydvest for selve Randers by.

I dyrehaven er der sti systemer, der gør at du både kan gå korte og længere ruter.

Sejltur med Lillebjørn

Denne oplevelse skal du booke i forvejen og du skal evt. være en gruppe.

Oplev Randers havn og naturen der omgiver Randers fra vandet. Den pensionerede men total istandsatte arbejdsbåd “Lillebjørn”, sejer dig gerne en tur.

Lillebjørn har til i Randers havn (tæt ved Randers Streetfood). Herfra sejer den turister fra maj til september, rundt i havnen og videre ud i Randers fjord. Selve Lillebjørn mener at være fra 1930érne og har lagt i Randers havn siden 1948. Så det er en båd med en lang Randers historie.

Båden har fungerer som arbejdsbåd i Randers havn indtil 1990érne. Som arbejdsbåd skulle båden sejle ansatte og materiel rundt til forskellige opgaver i både Randers havn, men også i hele fjorden.

I 1990érne stoppede arbejdet og både blev grundigt gennem flere år istandsat og klargjort til den rolle den har i dag. Fragte turister rundt og vise Randers fra en anden men ikke mindst lige så smuk side.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments