Det Astronomiske ur i Prag (verdensuret)

Oplev det store verdenskendte ud


Hurtig info om Prag borg

Prisklasse: 💰(Gratis)
Familievenlig: ✅ (Ja)
TOP seværdighed: ✅ (Ja)
Varighed: Kort
Forestilling: Hver time

Oplev det Astronomiske verdensur + forestilling

Endnu en af de store oplevelser i Prag. Inde i det helt centralt Prag i den gamle bydel, sidder det store Astronomiske ur på siden af rådhuset. Det er faktisk ret tæt på astronomen Tycho Brahes gravsted.

Uret er faktastisk smuk og flot udsmykket. En gang i timen åbner de små døre i uret og små figurer kommer frem – til en lille forestilling. Det er sjovt at se – så und dig selv det.

OBS – der kan være mange mennesker, når der er forestilling. Vær obs. på at passe dine ting og holde jer tæt ved hinanden.

Tycho Brahe i Prag

I hjertet af Prag ligger den store dansker Tycho Brahe begravet. Danske Tycho Brahe, der mest er kendst som Astronom og grundlægger af moderne astronomi, døde i Prag i 1601. Der har tidligere været mystik om hans død, nogle mente at han var blevet forgiftet. Men i 2010, blev hans grav åbnet og forskere fik testet om han var blevet forgiftet. Det var han ikke blevet.

Efter hans død, blev han begravet i Vor Frue Kirke i Prag. Kirken ligger i centrum af Prag, så her kan du komme ind og se graven.

Adresse: Staroměstské nám., 110 00 Staré Město, Czechia

Powered by GetYourGuide

Andre seværdigheder ved Verdensuret

Nedenfor kan du finde nogle gode seværdigheder tæt ved det Astronomiske ur i den gamle bydel i Prag.

Kanalrundfart i Prag

prag kanalrundfart

Når du befinder dig ved verdensuret, bør du unde dig selv en kanalrundfart i Prag. Det er en fantastisk måde at udforske den store tjekkiske hovedstad på, mens du nyder den smukke udsigt og atmosfæren. Under turen passerer du også Karlsbroen, der stolt symboliserer Prag.


Karlsbroen i Prag

karls broen


En tur på den berømte bro i Prag er næsten uundgåelig under dit besøg i byen. Det er en oplevelse fyldt med historie, charme og en imponerende udsigt.

Fra broen kan du nyde den betagende udsigt og finde et perfekt sted til at hvile og suge atmosfæren ind, før du fortsætter din opdagelsesrejse gennem byen.


Hoteller i Prag

Hotel At the black Star ****

Hotel Prag
Det smukke Hotel At the black Star ****

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐ (Fem-stjernet hotel)
Prisniveau: 💰💰💰💰💰 (Rimelig)

Hotel At the Black Star er ideelt placeret i Prags historiske centrum, mellem det ikoniske Karlsbroen og den imponerende rådhusplads. Dette UNESCO-listede hotel byder på rummelige lejligheder i en charmerende middelhavsstil, der kombinerer moderne faciliteter med elegante badeværelser.

Med Staroměstská metrostation i nærheden er det en perfekt base for at udforske byen.


Andre centrale hoteller i Prag

Booking.com

Kilder og referencer

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.