Oplevelser og hoteller i Saumur, Loire-Dalen

Saumur er en meget attraktiv by, som ligger i den franske region Val de Loire (Loire dalen). Byen har så mange spændende ting at byde på, som man kan opleve, når man kommer hertil.

Det første indtryk man får af byen er, at det er en typisk lille gammel fransk by, fuld af bygninger som er flere hundrede år gamle. Nogle af bygningerne og områderne, menes at være nogle af de ældste i Frankrig, hvilket gør Saumur meget spændende at besøge, særlig set fra en arkitektonisk vinkel. Derfor er arkitektur og design stilarter en af hovedattraktionerne i Saumur – og en af de mest attraktive af dens art.

“Vidste du at Gabrielle Bonhaur “Coco” Chanel, skaberen af Coco Chanel, er født i Saumur.”

En anden meget interessant ting ved Saumur er dens svampehuler, og den måde svampene indgår som en naturlig del af bybilledet og er hovedingrediens i mange traditionelle retter. Musée de Champignon byder på en stor mængde data og information om denne typiske grøntsag og dens anvendelsesmuligheder.

De turister, som holder af at besøge slotte, har også mulighed for at tilbringe en dejlig tid i Saumur ved at besøge byens slot. Chateau de Saumur er placeret i et klippeområde vendt mod Loire floden. Slottet kan ses på lang afstand på grund af sin strategiske placering. Fra selve slottet har man derfor en fantastisk udsigt udover landskabet og dets omgivelser.

Chateau de Saumur blev oprindeligt bygget som en fæstning. Den oprindelige bygning tjente faktisk dette formål, indtil den blev ødelagt i det 11. århundrede. Senere blev den genopført i et nyt design og med et andet formål og blev til et mere traditionelt slot, der fungerede som residens for royale medlemmer.

reklamelink

Hvor skal man bo i Saumur

Saumur er som mange andre fransk byer, ikke vildt store. I Saumur bor der omkring 30.000 indbyggere, så byen er på størrelse med en større dansk provins by.

Et af de mest centrale steder i Saumur, er i området omkring den gamle fæstning Chateau de Saumur. I dette område er der flere hoteller og overnatningsmuligheder.

Kortet nedenfor (reklamelink) er centreret omkring dette område

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments