Oplevelser i Rio De Janeiro & Brasilien – af Katharina Da Costa

Interviewet er en del af interviewserien ”Danskernes byer”, som er en din by guide, fortalt af de offentlig kendte personer der selv bor der. Det er altså deres guide til dig – som inspiration til dit ophold i byen. Læsetid 10 min.

Jeg har været virkelig heldig! Til trods for travlhed efter deltagelse i “Den store bagedyst” på DR1 – så har bagedystdeltager Katharina Da Costa sagt ja, til at fortælle om noget der står hende lige så nært som at bage – nemlig at rejse i Brasilien og Rio De Janeiro.

Det er blevet til en fantastisk fortælling, om hvem Katharina Da Costa er og hvorfor Brasilien og særligt Rio de Janeiro er blevet hendes by.

Skal du til Brasilien eller Rio De Janeiro, så finder du her rigtig god inspiration til din rejse. Katharina fortæller om hendes bud på spændende oplevelser i Rio De Janeiro. Yderligere er der indsat links til de forskellige steder – så du let kan læse mere om de seværdigheder og steder hun nævner.

katharina da costa

Røg ud alt for tidlig

Katharina Da Costa røg desværre alt for tidligt ud af “Den store Bagedyst” på DR1. Hun bagte ellers virkelig flotte kager (og var min datters Julies yndlings 😉 ). Men selvom om hun forlod programmet alt for tidligt, var det stadig en sejr for hende, at have været med. For lige præcis der, viste hun, at man bare skal kaste sig ud i tingene og udfordre sig selv. Måske går det godt – måske ikke. Uanset hvad, er jeg sikker på at selvom det ikke blev til en sejr i “Den store bagedyst” – så blev det til en personlig sejr. For det kræver sin kvinde at kaste sig ud på landsdækkende tv og vise hvad man kan.

“…lige præcis der, viste hun, at man bare skal kaste sig ud i tingene og udfordre sig selv. Måske går det godt – måske ikke “

Jeg synes hun var fantastisk – og derfor er jeg også særligt glad for at hun vil fortælle lidt mere om sig selv og Brasilien.

Hvem er Katharina Da Costa fra Den Store Bagedyst?

Katharina er en kærlig person, der virkelig elsker at bage. Det er i bageverdenen, at hun slapper af og finder inspiration – uanset om hun bager selv, eller har hendes to børn med i køkkenet.

Faktisk er bagning blevet lidt en måde at kunne vise sine børn, at man bare skal kaste sig ud i tingene og udfordre sig selv. Man skal ikke tænke for meget over, hvad folk tænker om eks. ens kager. Man skal i stedet for turde, bage det man selv tænker er sjovt og lækkert.

Derfor er Katharina heller ikke bange for at udfordre sig selv og samtidig vise verden, at man kan hvad man vil. Man skal ikke være bange for at fejle eller at slå sig – men skal i stedet kaste sig ud i tingene og så lære af det. Det tror jeg er vigtige ting at have med sig i livet.

Hvorfor er Brasilien et sted i rejser meget til?

tio de janeiro ovenfra
Man forstår godt hvorfor Rio De Janeiro er et yndet rejsemål

“Som mange andre danskere forbandt jeg Brasilien med fodbold, karneval og varme. Men I 2003 får Brasilien pludselig en helt anden betydning for mig da jeg en tilfældig sommeraften stifter bekendtskab med den brasilianske kampdans Capoeira.

På denne varme sensommer aften i hjertet af Fælledparken i København, er en gruppe capoeiristas der optræder og byder nye velkommen til deres fællesskab. Jeg bliver fanget af musikken og energien der ligger i luften, mennesker der er imødekommende og glade. Det er en gruppe meget forskellige typer, men til fælles har de livsglæden, musikken og bevægelsen. 

Jeg er oprindeligt fra Køge men har boet mange forskellige steder i Danmark, jeg er nu endt i Solrød Strand, hvor jeg bor sammen med min familie som består af min brasilianske mand Bruno og vores to børn Luana på 8 og Luiz på 3.

Bruno trænede Capoeira i den samme gruppe som jeg, jeg trænede i København og han i Rio de Janeiro, herigennem mødtes vi tilbage i 2006. 

Siden jeg første gang satte mine ben I Rio de Janeiro i 2004, er det blevet til et utal af rejser, I første omgang var det for at træne capoeira og nyde livet i Rio’s gader siden er det gensynsglæden med svigerfamilien der vægter højest. 

Hvad betyder Brasilien for dig og hvordan er folkefærdet?

“Brasilien er meget mere end samba, fodbold og smukke strande.

Brasilien er verdens 5. største land – næsten 200 gange større end Danmark. Så det er et land der i sig selv rummer rigtig mange forskellige nuancer.

Brasilien er blevet mit andet hjem, der føler jeg mig hjemme og der er en grundlæggende følelse af at lige meget hvad så er man velkommen. Som turist kan man forvente at blive mødt af et folkefærd der er gæstfrie og imødekommende. I Brasilien får du varme, musik, farver og en bred palette af nationale retter. “

Har du en yndlingsdestination i Brasilien?

Cristo i rio
Cristo Figuren – en af de største seværdigheder i Rio De Janeiro

“Rio de Janeiro er der hvor vi har vores familie, så det er en by jeg holder rigtig meget af. Rio de Janeiro er storbyen hvor du finder de fleste af Brasiliens nationale seværdigheder som Kristus figuren og Sukkertoppen, og her hvor du har strand, bjerge og regnskov samlet ét sted. Her får du Strand, Samba og Fodbold for alle pengene. 

Porto Seguro er en del af staten Bahia som ligger nord for Rio, her finder du et ægte ferieparadis med farverige små huse, rolige hvide sandstrande, søde vandmeloner og markeder fyldt med smukt lokalt håndværk. Det er en perle som er fri for storbyens støj og et sted hvor selv brasilianere kommer fra nær og fjern for at holde ferie.  “

Hvad er de bedste seværdigheder i Rio De Janeiro og Brasilien?

Nedenfor er en Katharinas Da Costas top 10 lister, over hendes bedste seværdigheder i Brasilien og Rio De Janeiro.

Der er indsat links til mange af dem, så du let kan læse mere om seværdighederne.

Katharinas top 10 over seværdigheder i Rio De Janerio og Brasilien:

Praia Arpoador
Praia Arpoador klippen til højre i billedet.
  1. Cristo Redentor ( Kristus figuren) – Rio de Janeiro
  2. Pão de Açúcar ( Sukkertoppen) – Rio de Janeiro
  3. Praia Arpoador – en stor klippe som skiller stranden Copacabana og stranden Ipanema, herfra er der den smukkeste udsigt. – Rio de Janeiro.
  4. Santa Teresa – en historisk smuk bydel – Rio de Janeiro.
  5. Mercado Modelo – en historisk bygning som er et levn fra kolonitiden, herfra blev der solgt slaver. I dag fungere det som et stort marked hvor man kan købe alt hvad hjertet begær. – Salvador, Bahia. 
  6. Pelourinho – den gamle bydel i Salvador som er UNESCO-beskyttet. – Salvador, Bahia. 
  7. Praia do Farol. Den smukkeste strand jeg nogensinde har set, fyldt med lyserøde muslingeskaller. Den høre til Området med Arrial do Cabo, i staten Rio de Janeiro. 
  8. Olodum – er den gruppe der spillede på trommer til Michael Jackson’s hit “They don’t care about us” – De er virkelig en oplevelse værd og de holder til i Salvador’s gamle bydel Pelourinho, hvor musikvideoen også blev optaget. – Salvador, Bahia.
  9. Ilha Grande, den smukkeste ø, hvortil du kommer med båd fra Angra dos Reis (Kongernes bugt) – der er smukt og fredfyldt og ingen biler. ligger i staten Rio de Janeiro.
  10. Karneval i Rio de Janeiro.

Har du en yndlingsret (og kage😁)?

feijoade
Feijoada – fantastisk brasiliansk ret

“* Yndlingsret er uden tvivl Feijoada, en bønneret lavet på sorte bønne, dertil ris, stegt grønkål og frisk appelsin.

* Yndlingskage – Bolo de Brigadeiro, en svampet chokoladekage overtrukket med en chokoladesauce, lavet på kondenseret mælk. “

Har du nogle gode råd til danskere der vil opleve Brasilien ?

“Et godt råd ved rejse til Brasilien, er at huske tålmodigheden, de tager sig god tid 🙂 Lad alle de fine guldsmykker blive derhjemme og rejs med et åbent sind. “

” Hvor er det bedste sted at tage på ferie i Brasilien?

“Arrial do Cabo – her får man over ti forskellige strande, og øer hvortil man kan tage én af de utallige bådture til. Smukke strande, dejlig mad og skønne små strandbyer. “

YouTube video

Tak til Katharina

Waoo, jeg tænker vi alle har fået lyst til at rejse til Brasilien og opleve nogle af de mange seværdigheder i Rio de Janeiro og Brasilien. Det virker til at være et fantastisk sted.

Har du lyst til at lære mere om Katharina, hendes kager og Rio De Janeiro – så følg gerne med på hendes kanaler. Det kan du gøre på Instagram og Pintrest. Her deler Katharina masser af hendes liv, som er fyldt med kærlighed og kager 😉

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments