Madrid: Alt om hoteller, oplevelser og seværdigheder i Madrid

Skal din næste rejse gå til Madrid? Så kan jeg garantere dig for, at du ikke bliver skuffet. Madrid er nemlig en by, hvor du kan opleve alt fra den rige, spanske historie til det pulserende og moderne storbyliv. Den spanske hovedstad har i mange år været et sted, som har tiltrukket masser af besøgende fra hele verden, og det er der mange gode grunde til.

Det vil du blive meget klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du vil blive klædt grundigt på, så du er klar til at opleve Madrid på den bedst mulige måde.

I denne rejseguide vil du indledningsvist blive præsenteret for, hvordan du kommer rundt i byen. Det er ikke nogen hemmelighed, at Madrid er kæmpe by med sine mere end 3 millioner indbyggere. Derfor er det en god idé at forberede sig på, hvordan man kommer fra A til B, inden man tager afsted. I den forbindelse vil du også blive præsenteret for, hvordan du kommer til og fra lufthavnen fra Madrid centrum, så din rejse kommer til at forløbe gnidningsfrit.

Hvis du ikke har planlagt, hvornår du skal afsted endnu, kan det være, at vejret spiller en rolle i forhold til dette. Dette er også noget, som du vil blive præsenteret for senere i guiden. Det er nemlig stor forskel på, hvornår det er bedst at rejse til Madrid – afhængig af hvad du ønsker at opleve i byen.

madrid centrum blomster

I forlængelse af det ovenstående vil du blive introduceret for de 15 bedste oplevelser og seværdigheder i Madrid, hvor der desuden vil blive inddraget yderligere 5 oplevelser for børn i Madrid, så du kan planlægge de daglige aktiviteter, inden I tager afsted.

Afslutningsvis vil du blive præsenteret for 5 gode, centrale i Madrid, så du kan være helt sikker på at finde et hotel, der passer lige præcis til dit budget og forventninger.

Indhold om Madrid


Hvordan kommer man rundt i Madrid?

Når det kommer til transport i og omkring Madrid, er der heldigvis gode nyheder. Madrid har nemlig en effektiv og stabil offentlig transport, hvor der flere muligheder for at komme rundt i byen. Uanset om du foretrækker offentlig transport eller at opleve byen på anden vis, er der flere gode muligheder.

Først og fremmest er der metroen. Metroen i Madrid er det mest populære transportmiddel for både lokale og turister. Metrosystemet består af et omfattende netværk med masser af forskellige linjer, hvor du nemt og hurtigt kan komme til og fra de forskellige attraktioner og seværdigheder i byen. Mere konkret består metrosystemet af 13 linjer, der udgør et netværk med mere end 300 forskellige stoppesteder. Dertil er de forskellige linjer farvekodede og nummererede, hvorfor det er overskueligt at navigere rundt i, selvom du ikke har den store erfaring med at køre i metro.

Billetpriserne

Billetpriserne er afhængige af, hvilke zoner du kører i, og ligeledes hvor langt du kører. Dette er dog kun gældende, hvis du køber enkeltbilletter til selve turen. Du kan også købe dags- eller ugebilletter, der giver dig ubegrænset adgang til metroen i den periode, hvor billetten gælder. Dette kan klart anbefales, da du både kommer til at spare tid og penge ved at gøre dette.


SE OGSÅ CENTRALE HOTELLER I MADRID reklamelink

Booking.com

En anden mulighed for at komme rundt i Madrid er ved at benytte byens busnetværk. Ligesom med metrosystemet dækker busnetværket også de forskellige attraktioner og seværdigheder. Dog er busserne ikke så effektive og stabile som metroen, da busserne ikke kører med så lige jævne mellemrum. Der findes dog forskellige ’Hop On, Hop Off’-busser i Madrid, der kører rundt til de fleste populære seværdigheder, hvor du selv kan bestemme, om du vil stå af eller køre videre.

Selvom Madrid er en stor by, kan du sagtens opleve byen til fods. En stor del af byens seværdigheder er placeret relativt tæt på hinanden, hvorfor det er en mulighed at komme fra A til B til fods. En idé kunne være at afsætte en dag til at opleve alle de centrale seværdigheder til fods, og når du skal længere væk, kan du benytte dig af metroen eller busserne.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


Hvordan kommer man til og fra lufthavnen fra Madrid centrum?

Som besøgende i Madrid er der flere muligheder, når det kommer til transport til og fra lufthavnen.
Den første mulighed er at tage metroen, som har sin egen station i lufthavnen. Derfra findes der en direkte metroforbindelse til flere stoppesteder i Madrid centrum. Alt afhængig af dit stoppested tager turen ca. 30 minutter. Det er muligt at købe billetter på selve metrostationen gennem de mange billetautomater.

Det er ikke sikkert, at den valgte billetautomat tager imod kort, hvorfor det kan være en god idé at have penge med hjemmefra, ellers skal du finde en nærliggende hæveautomat, hvor du kan hæve penge.

En anden mulighed er at tage en taxi til og fra lufthavnen. Det er en fordel at vælge en taxi, hvis du har meget bagage, da det ikke er garanteret, at der er ubegrænset plads i metroen. I selve lufthavnen er der deciderede taxiholdepladser, hvor du kan finde officielle taxier, der kan køre dig til din destination i Madrid centrum.

Udover metro og taxi findes der også forskellige busser, der kører fra lufthavnen til centrum. En af de mest populære muligheder er Airport Express, som er en direkte busforbindelse mellem lufthavnen og Madrid centrum. Airport Express-bussen kører ca. hvert kvarter og har flere stoppesteder i centrum af Madrid, hvilket gør det til en mulighed, der både kan benyttes til og fra lufthavnen.


Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


Hvordan er vejret i Madrid?

Når rejsen går sydpå, er det selvfølgelig naturligt at have vejret med i overvejelserne. Generelt er vejret i Madrid kendetegnet ved varme somre og milde vintre, hvilket også medvirker til, at Madrid er en populær rejsedestination året rundt.

Sommerperioden, der normalvis strækker sig fra juni til september, er den varmeste tid i Madrid. På langt størstedelen af dagene ligger gennemsnitstemperaturen mellem 30 – 35 grader, men det kan selvfølgelig variere på de enkelte dage.

I efteråret vil du opleve, at temperaturen ligger på ca. 15 – 25 grader i gennemsnit. Men selvom temperaturen er lavere, er der stadig masser af solskin i byen. Denne periode strækker sig normalt fra slutningen af september til november og er for mange det ideelle tidspunkt at opleve Madrid på grund af det behagelige og milde klima.

Hvis du rejser til Madrid om vinteren, er det en fornuftig idé at medbringe varmt overtøj. I vinterperioden, som strækker sig fra november til februar, ligger den normale temperatur på ca. 5 -15 grader, og der kan med sjældne mellemrum opleves nattefrost.

Ligesom efteråret – er foråret også et fantastisk tidspunkt at besøge Madrid på. Du vil opleve et tilsvarende mildt og behageligt klima, og du skal ikke frygte, at du bliver påvirket for meget af varmen på dit besøg. Foråret strækker sig fra marts til maj, og hvis du vælger at besøge Madrid i slutningen af foråret, begynder temperaturen så småt at nærme sig de temperaturer, som vi kender fra sommerperioden.


Hvornår er det bedst at rejse til Madrid?

Spørgsmålet om, hvornår det er bedst at rejse til Madrid afhænger først og fremmest af dine personlige præferencer. Det er nemlig meget forskelligt fra person til person, hvornår det er bedst at rejse til Madrid.

Hvis du gerne vil opleve byens seværdigheder og attraktioner uden at skulle kæmpe med varmen, er det bedst at rejse til Madrid i løbet af efteråret eller foråret. Som der bliver beskrevet i det ovenstående kapitel, er temperaturen i disse perioder mild og behagelig, hvilket giver dig de ideelle forudsætninger for at opleve alt, hvad den spanske hovedstad har at byde på.

Selvom temperaturen om sommer i gennemsnit ligger på ca. 30 – 35 grader, er Madrid stadig velbesøgt i den periode. Sommerperioden er faktisk den travleste periode på året, da både nationale og internationale turister har ferie og derfor mulighed for at besøge den fantastiske by.


Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


Hvis du planlægger at besøge Madrid i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at det øgede antal turister skaber større køer og ventelister ved de forskellige attraktioner, hvorfor det kan være en god idé at reservere billetter til disse hjemmefra.

Hvis du gerne vil besøge Madrid i lavsæsonen, skal du tage af sted om vinteren. Selvom temperaturen kan minde om det danske efterår, er det stadig et glimrende tidspunkt at besøge Madrid på, da køerne er kortere, og der er generelt færre besøgende ved de forskellige seværdigheder. Derudover er der ofte penge at spare på overnatning og flybilletter om vinteren.


De 15 bedste oplevelser i Madrid

Der er virkelig mange spændende oplevelser i Madrid, nedenfor får du den store guide til de 15 bedste seværdigheder og oplevelser i Madrid. Der er lidt for en hver smag – hvis der er link til billet bestilling, er dette reklame link, det er dog ikke noget der koster dig ekstra.


1 – Det Kongelige Palads

royal palads madrid

Hvis du gerne vil opleve overdådig arkitektur og uovertruffet interiør, er du nødt til at besøge Det Kongelige Palads i Madrid. Paladset er en unik oplevelse – uanset om du er interesseret i Spaniens royale historie eller ej. Det Kongelige Palads har med sine mange overdådige sale og våbenkamre gjort det muligt at få et unikt indblik i, hvordan den spanske kongefamilie har levet. Dette er uden tvivl et must-see, når du besøger Madrid.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


2 – Prado-museet

prado museum madrid

Prado-museet er en af de mest betydningsfulde museer i Europa på grund af dens imponerende samling af mesterværker fra flere af de største kunstnere. Museet huser blandt andet værker af de spanske malere, Velázquez og Goya, og har derudover en stor samling af andre store kunstværker fra flere af de største kunstnere i verden. Prado-museet er en inspirerende rejse ind i en kunsthistoriens dragende verden, og det er en klar anbefaling af lægge et besøg forbi.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


3 – Retiroparken

retiro park madrid

Denne imponerende og idylliske park er placeret i hjertet af Madrid. Retiroparken er et afbræk fra det travle byliv, hvor du kan nyde parkens afslappende atmosfære og grønne områder, mens du lader batterierne op til at opleve resten af den spanske hovedstad. Hvis du har brug for, at der sker lidt mere end bare afslapning, er det dog en mulighed at leje en lille robåd og sejle rundt i den store sø, som er at finde i parken.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


4 – Plaza Mayor

Plaza Mayor er en af mest berømte og besøgte offentlige pladser i Madrid. Den populære plads er nemlig omringet af lækre restauranter og caféer, hvor du kan sidde og nyde en velfortjent omgang tapas efter en oplevelsesrig dag i byen. Udover at være hjemsted for restauranter og caféer, er du også omringet af smukke bygninger og storslået arkitektur, som gør Plaza Mayor til det oplagte sted at spise en frokost eller få en tår at drikke.


5 – Thyssen-Bornemisza-museet

Dette imponerende museum er først og fremmest kendt for sin samling af kunstværker fra forskellige tidsperioder og stilarter. Det betyder, at du kan opleve alt fra den harmoniske renæssancekunst til den iøjnefaldende popkunst. Derudover huser Thyssen-Bornemisza-museet kunstværker fra nogle af de mest berømte kunsterne i verden som Picasso, Van Gogh og Monet. Et besøg på Thyssen er en enestående mulighed for at opleve forskellige kunstneriske bevægelser og blive klogere på de kunsthistoriske perioder.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


6 – Gran Via

Gran Via er en af de travleste og mest livlige gader i Madrid. En gåtur langs Gran Via byder på et væld af muligheder – hvad enten du har lyst til at shoppe eller bare opleve de arkitektoniske vidundere, der danner rammerne for den pulserende gade. Om dagen er Gran Via kendt for sin mange shopping-muligheder, men når mørket falder på, bliver gaden forvandlet til et dragende natteliv, da natklubber, barer og teatre åbner dørene for de nysgerrige besøgende.


7 – Puerta del Sol

Puerta del Sol ligger lige i hjertet af Madrid og er sammen med Plaza Mayor en af mest ikoniske offentlige pladser i byen. På dansk betyder navnet ’Solenes Port’, da pladsen markerede indgangen til Madrid tilbage i 1400-tallet. Derudover er pladsen en samling af spansk historie og kultur, og du kan blandt andet opleve den kendte Kilometre Zero flise, som er udgangspunktet for alle spanske veje og fungerer som det symbolske centrum for Spanien.


8 – Rundtur på Santiago Bernabeu

Bernabeu

Det verdensberømte Santiago Bernabeu er hjemsted for den spanske fodboldklub, Real Madrid. Stadionet er unægteligt et af de mest ikoniske i verden og er et must-see, hvis du interesserer dig for fodbold. Et besøg på Santiago Bernabeu giver dig muligheden for at opleve det uovertrufne museum, hvor du kan se Real Madrids imponerende samling af trofæer gennem historien. Derudover kan du komme helt ned i spillernes omklædningsrum, og se hvordan de internationale verdensstjerner fra den spanske kongeklub gør sig klar til kamp.


9 – Reina Sofia-museet

Reina-Sofia-museet udgør den sidste tredjedel af ikoniske museer, som du skal opleve i Madrid. Museet er et verdens førende inden for moderne- og samtidskunst og er hjemsted for nogle af de mest kendte værker i spansk kunsthistorie. Du kan blandt andet opleve værker fra Picasso, Salvador Dali og Juan Gris. Et besøg på Reina Sofia-museet giver dig et unikt indblik i Spaniens stolte og anerkendte kunsthistorie, og det er uden tvivl en oplevelse, som du sent vil glemme.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


10 – Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguel er et gastronomisk paradis, hvor du kan opleve den spanske madkultur på tætteste hold. Du kan opleve alt, hvad det spanske køkken har at byde på. Madmarkedet er et travlt og livligt område, som er velbesøgt af både lokale og turister. Du kan både vælge at købe mad med hjem eller nyde maden ved et af de mange fællesborde eller boder. Uanset om du er sulten eller ej, er Mercado de San Miguel et besøg værd, hvis du vil opleve et autentisk spansk madmarked.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


11 – Guidet tapas og vin tur

Hvis du derimod er sulten og har lyst til at opleve forskellige spanske retter, kan det være, at du skal tage på en guidet tapas og vin tur. På turen vil du blive guidet af en ekspert inden for mad og vin, og du vil blive klogere på historien bag de spanske madtraditioner. Det er en oplevelse, hvor både mad, vin og historie er i højsædet, da du får muligheden for at besøge de autentiske og traditionelle tapasbarer, hvor du kan opleve det bedste fra den spanske madkultur.


12 – Flamenco Show på Corral de la Morería

Hvis du drømmer om at opleve den spanske kultur i fulde drag, er et Flamenco Show på Corral de la Morería en uforglemmelig oplevelse. Corral de la Morería har huset – og huser stadig – nogle af de største flamencoartister i verden, og du kan få lov til at opleve den intime og lidenskabelige kunstform på første række. Et Flamenco Show er en oplevelse uden sidestykke, hvis du vil mærke den imponerende og intense stilart på egen krop.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


13 – Las Ventas tyrefægtningsarena

Las Ventas er verdensberømt tyrefægtningsarena, der tiltrækker tusindvis af besøgende om året. Arenaen er indbegrebet af spansk historie og arkitektur og er efterhånden blevet et symbol på den spanske kultur. Det er muligt at bestille en guidet tur, så du kan udforske og lære mere om tyrefægtningens historie, og hvorfor denne kontroversielle sport har været så populær.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


14 – Matadero Madrid

Matadero Madrid er en tidligere slagteribygning, som i dag er blevet forvandlet til et moderne og dynamisk kulturcenter, hvor du kan opleve alt fra moderne samtidskunst til film og musik. Matadero er et kulturelt samlingspunkt for kunst- og kulturinteresserede og skaber med sin unikke atmosfære et sted, hvor du kan opleve en lang række inspirerende udstillinger og kreative indslag fra forskellige kunstnere.


15 – El Rastro Loppemarked

Hvis du har planer om at have en souvenir med hjem fra den spanske hovedstad, skal du helt klart overveje et besøg på El Rastro loppemarkedet. Det er det mest berømte loppemarked i Madrid, og det finder sted hver søndag. På loppemarkedet kan du finde alt fra personlige antikviteter og kunsthåndværker til gamle smykker og køkkenudstyr i de mange boder. Loppemarkedet er et populært mødested for lokale, og der er uden tvivl nogle hemmelige skatte, som du kan tage med hjem som et evigt minde om dit besøg i Madrid.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


5 gode oplevelser for børn i Madrid

Ud over at der er mange oplevelser for voksne i Madrid, så byen også god til børn.

Nedenfor får du 5 gode oplevelser i Madrid for børn.


1 – Parque Warner Madrid

Parque Warner Madrid er en fortryllende oplevelse for både børn og voksne. Parken er med sin eventyrlige og tematiserede indretning hjemsted for en lang række forlystelser og shows, der tager udgangspunkt i det velkendte Warner Bros.-univers. Der er mulighed for at møde Superman, Batman og andre kendte figurer, mens I lader adrenalinen få frit løb i de mange oplevelser i parken.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


2 – The Madrid Zoo Aquarium

The Madrid Zoo Aquarium er beliggende i Casa de Campo-parken og huser både en zoologisk have og et akvarium. Kombinationen af dette skaber de perfekte rammer for at opleve et imponerende dyreliv fra hele verden. Derudover er der mulighed for at se spændende shows og interaktive forestillinger, hvor børnene kan lære mere om det omfattende dyreliv, som er at finde i parken.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


3 – Teleférico de Madrid

Teleférico de Madrid er en svævebane, der forbinder centrum af Madrid med Casa de Campo-parken. En tur i svævebanen er en oplevelse for både børn og voksne, da I får muligheden for at nyde den spanske hovedstad fra en af de bedste udsigter i byen. Det er en rolig og smuk tur, og det er den perfekte måde at danne sig det samlede overblik over Madrid på.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


4 – Museo de Cera

Museer er ikke kun for voksne. Museo de Cera – bedre kendt som Voksmuseet i Madrid – er et museum, der huser en imponerende samling af voksfigurer fra hele verden. Voksfigurerne er fremstillet, så de ligner de rigtige kendisser på en prik. Det er en underholdende og lærerig oplevelse, og der er mulighed for at interagere med de forskellige udstillinger for at lære mere om de historiske og kulturelle figurer på museet.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


5 – Faunia

Faunia er en kombination af en zoologisk have og en naturpark. En af de ting som gør Faunia til en speciel oplevelse er, at den er opdelt i forskellige økosystemer som regnskove, polarområder og ørkener. Disse økosystemer er fordelt udover hele 14 hektar, hvorfor der er masser af plads at boltre sig på. Udover disse forskellige områder er Faunia også hjemsted for alverdens dyrearter, og det er en enestående mulighed for børn at lære mere om naturens mangfoldigfed og diversitet.

Tryk på billedet for at booke billetter – reklamelink


5 gode centrale hoteller i Madrid

Hvis du leder efter et godt sted at bo i Madrid, får du nedenfor nogle populære og god hoteller i Madrid. Der er både billige hoteller i Madrid, mellemklasse, børnevenlig hotel i Madrid og luksus hotel i Madrid.

Så der er lidt for en hver smag – det er bare at læse og finde et der passer til dig.


1 – Budget Hostel – Hostal Madrid

I hjertet af Madrid finder du Hostal Madrid. Dette er det ideelle valg, hvis du ønsker et billigt og budgetvenligt hotel, som tilbyder komfortable værelser til overkommelige priser. Samtidig med at Madrid Hostal er en klar favorit blandt prisbevidste turister, er dette hotel også centralt placeret i Madrid. Hos Hostal Madrid bliver du mødt af et venligt og imødekommende personale, som altid står klar til at hjælpe med eventuelle spørgsmål.

Selvom Hostal Madrid er et billigt hotel, går det skam ikke udover renligheden og komforten på hotellet. Du skal derfor vælge Hostal Madrid, hvis du ønsker et bekvemt og prisvenligt ophold med den helt perfekte beliggenhed i centrum af Madrid.


2 – Fint 3 stjernet i Madrid – Hotel Cortezo

Hvis du ønsker et 3-stjernet hotel med en fantastisk beliggenhed i centrum af Madrid, så er Hotel Cortezo det perfekte valg for dig! Dette hotel har komfortable værelser og moderne faciliteter, som kan imødekomme lige netop dine behov. En af de største fordele ved at vælge Hotel Cortezo er dens centrale placering, hvor du på første række kan opleve Madrids pulserende byliv.

Hotellet har en restaurant, hvor du kan nyde et bredt udvalg af lokale og internationale retter. Hotel Cortezo er derfor det rigtige valg for dig, hvis du ønsker en 3-stjernet oplevelse, hvor bekvemmelighed og tilgængelighed er i højsædet.


3 – Godt hotel i Madrid- Mandarin Oriental Ritz

Hotel Mandarin Oriental Ritz i Madrid er perfekt til dig, hvis du elsker luksus og ønsker en hoteloplevelse udover det sædvanlige. Dette 5-stjernede hotel ligger centralt i Madrid og tilbyder en elegant og uovertruffen indkvartering med førsteklasses faciliteter og en ekstraordinær service.

Hotellet byder på flere eksklusive restauranter og barer, hvor du kan nyde ægte gourmetmåltider og forfriskende drinks. Derudover tilbyder hotellet også andre faciliteter som spa, fitnesscenter og indendørs pool, som sikrer den ultimative afslapning og velvære under dit ophold i Madrid. Du skal vælge Hotel Mandarin Oriental Ritz i Madrid, hvis du ønsker en uforglemmelig luksusoplevelse, mens du er på besøg i den spanske hovedstad.


4 – Børnevenlig hotel i Madrid – Hotel Petit Palace Plaza Mayor

Hvis du ønsker et børnevenligt ophold i Madrid, bør du vælge Hotel Petit Palace Plaza Mayor. Dette hotel er et boutiquehotel, som har en fantastisk beliggenhed ved Plaza Mayor. Hotellet tilbyder børnevenlige faciliteter såsom barnesenge, højstole og ekstra sengetøj, hvilket vil gøre det nemt og bekvemt for hele din familie at bo på dette hotel.

Derudover tilbyder hotellet rummelige og praktiske familieværelser. Hotellet tilbyder desuden gratis cykler til børn og voksne på hotellet. Dette vil give dig og familien mulighed for at udforske Madrid sammen på en sjov og aktiv måde. Hotel Petit Palace Plaza Mayor er derfor det perfekte valg for dig, hvis du ønsker et hotel som imødekommer både børn og voksne.


5 – Fantastisk hotel – Dear Hotel Madrid

Hvis du er på udkig efter et hotel med en fantastisk pool, bør du vælge Dear Hotel Madrid. Dette hotel formår at kombinere moderne interiør, komfortable værelser og en imødekommende atmosfære. Hotellet er placeret med udsigt over Gran Via i hjertet af byen, hvorfor du kan følge med i det travle byliv fra sidelinjen.

Hotellet er indehaver af en spektakulær tagterrasse med pool, hvor du kan slappe af og nyde panoramaudsigten over Madrid. Du bør derfor vælge Dear Hotel Madrid, hvis du ønsker at opleve et stykke af Madrid fra en luksuriøs pool på en tagterrasse, hvor du kan slappe af efter en oplevelsesrig dag.


Centrale hoteller i Madrid – reklamelink

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments