Lån til din rejse og udskyd den næste med 22,14%

Skal man låne til ferie? Læs hvad jeg tænker, samt hvordan vi gør

Jeg faldt forleden over Expressbank, der ville låne penge til rejsesultne danskere, som ikke selv havde penge til rejsen.

Af princip, så låner jeg aldrig penge til at rejse, da jeg ser det som et gode der går ud over de almindelige månedlige udgifter. Det vil sige, jeg vil gerne spare op til mine rejser.

At låne til rejsen, forlænger eller udskyder vel i princippet bare din næste rejse. For er du ude i at rejse for lånte penge, skal du vel betale pengene tilbage inden du kan rejse igen.

Og det er ikke bare at betale pengene tilbage, du skal også betale renter.

Udskyd din næste rejse med 22,14 %

Jeg prøvede at søge på ”lån til rejse” og der kom virkelig mange ”tilbud” frem. Jeg faldt over Expressbank, som tilbyder et ”ferielån”.

Når man går ind på siden, er det første de skriver følgende ”Forhindrer økonomien dig i at realiserer dine rejsedrømme? Med et Ferielån hos Express Bank kan dine rejse drømme blive til virkelighed.

Det er vel også rigtig, men giver det ikke problemer når man kommer hjem igen? Når man kommer ind på hjemmesiden, er deres standard at man låner 25.000 og betaler tilbage i løbet af 3 år.

Da renten er variabel, siger Expressbank at det kan koste op mod 22,14% i ÅOP.

Det vil sige at låner du 25.000 kr. til din næste rejse, så ender du i løbet af de tre år, med at betale op til 8.523 kr. ekstra tilbage.

Skruen uden ende

Hvis du har problemer med at samle nok penge sammen til din rejse, så bliver det ikke lettere af at du har en ekstra månedlig udgift i form af afdrag til lånet.

Så vil du ud og rejse igen, kan du så igen være nødsaget til at låne til din nye rejse. Det kan være skruen uden ende, da du så har to lån at afdrage på.

Det vil tage længere tid at spare op til din nye rejse, når du ”slæber rundt” på et eller måske flere lån.

Hvornår er det ok at låne penge til en rejse?

Jeg synes personligt at det er svært, at sige hvornår det er ok at låne penge til at rejse for?

For som du kan læse ovenfor, tænker jeg bare at det udskyder din næste rejse, hvis du låner til din kommende rejser.

Men måske det kommer an på hvilken rejse du skal på?

Er det en længere rejse, du skal på – så har du sikkert sparet op i lang tid og også bestilt billetter mv. inden du måske har sparet op til det hele. Så kan det at låne det sidste beløb, måske være en ok ide.

Er det en ekstra charterferie, som i trænger til, så kan det måske være at man skal overveje en ekstra gang om det virkelig også er nødvendigt.

Men igen, hvis man ser bort fra penge og bare går efter gode oplevelser – så kan det måske være ok. Vi er jo alle forskellige.

Min anbefaling – sådan gør vi

Personligt vil jeg aldrig låne penge til at rejse og jeg vil også anbefale andre om at overveje, om det virkelig er nødvendigt at låne til rejsen.

I stedet ville jeg vælge en anden destination, som er billigere eller også en vente med at rejse, til at man har sparet nok op.

Når man rejser skal der vær penge til at leve for. Det er ikke sjovt at bruge alle pengene på rejsen, og så ikke har nok til at lave for på rejsen. Så hvis du er ude i at låne til rejsen, så overvej om du overhovedet har råd til rejsen.

Vi sparer op hver måned til vores rejser. Vi lagt en plan for hvor meget vi gerne vil rejse i løbet af et år – og så regnet ud hvor meget rejserne ca. vil koste.

Når vi kender de to tal, ved vi hvor meget vi skal sætte af til vores rejser. Det vil sige, vi låner ikke, men sparer i stedet op til rejserne.

Hvis det er længerevarende rejse, til eks. Australien. Så vil vi ligge et budget for rejsen og så eller begynde at spare på. Det betyder, at rejsetidspunktet bliver afgjort ud fra hvornår vi kan nå at spare op til rejsen.

Så vi vil altså ikke låne til den

Hvad tænker du om det at låne til at rejse – er det et skråplan ?


Når du rejser, har du så spekuleret i valuta? Jeg har hørt om andre der faktisk ved større rejser har spekuleret i at veksle valuta noget tid inden de rejser. Jeg har ikke selv haft sat mig nok ind i emnet endnu, men der findes værktøjer der kan hjælpe en hermed, dem kan du læse om på Aktieskole.com/valutahandel/  – har du overvejet at valutahandel inden din rejse?

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments