Jul i Tivolifriheden – Fantastisk oplevelse

Vi havde lige før jule en Coronavenlig jule tur til Tivolifriheden i Aarhus. Det var børnene og mig, da Karina skulle arbejde.

Vi har en tradition med at tage ud i Tivolifriheden hver jul (vi har årskort – så vi er der faktisk ret ofte – men ved Juletid SKAL vi derud.)

Jeg var lidt i tvivl, om vi skulle tage derud denne jul, på grund af Corona. Men det viste sig at være den HELT rigtige beslutning.

Coronavenlig tur i Friheden

Jeg var som nævnt, lidt i tvivl om det var en god ide at tage derud. Tænk nu hvis der ville være overcrowded, og mennesker overalt. Så tror jeg nemlig vi var taget hjem igen.

Allerede da vi skulle parkerer, kunne jeg godt se at der var noget der var anderledes. Det var for en gang skyld rimelig let at finde parkering.

Ved indgangen til parken var der ingen kø! – så vi kunne gå lige ind. Det har jeg heller ikke prøvet før.

Vandvittig kø til forlystelserne

Køen til den vilde Himmelrum forlystelse

Ja køerne til forlystelserne var vandvittige – for de var der slet ikke!

Ovenstående billede, viser køen til Himmelrum forlystelsen. Sådan en kø var der mange steder.

Jeg tror det kan tælles på en hånd de gange vi skulle stå i kø. Jeg tænker det er Corona der har gjort sin indvirkning, og holdt folk væk fra Friheden.

Børnene elskede det – de kunne gå lige fra den ene forlystelse til den anden.

Børnenes yndlingsforlystelser

Sejltur på søen i Tivolifriheden

Børnenes yndlingsforlystelse i TivoliFriheden er uden tvivl Tyfonen. Den fik de prøvet 4 gang på turen. Så det var fedt.

Ud over Tyfonen, var svinggyngerne også et hit, ligesom vi også altid skal “skyde om kap” i Den Røde Barron.

Ligesom sidste gang jeg prøvede det, fik jeg det skidt

Børnene fik også lokket mig med op i Piratskibet. Ligesom sidste gang jeg prøvede det, fik jeg det skidt. Det sker hver gang – jeg ved ikke hvorfor jeg bliver ved med at gå med til det? Men sjovt det var det!

Ellers stod den på forlystelserne Bikuben, græshoppen, forhindringsbanen, sommerfuglen og Dragen. Dragen er også lidt en tradition – det er den første “vilde” forlystelse de kunne prøve selv, så den synes de er lidt sjovt at prøve igen (og så kører man to ture omgange pr. tur).

En enkelsejltur blev det iøvrigt også til.

Den bedste jule forlystelse

Kælkebakken ved juletid i Tivolifriheden

Den “forlystelse” de brugte mest tid på, da vi var derude. Det var Kælkebanen. Det er en forlystelse, der kun sættes op ved juletid.

Der står en masse plastik kælke, som man tager med op – og så kører man ellers bare ned af den lille bakke. Den er ikke super lang, men alligevel lang og stejl nok til at man kommer til at grine.

Jeg tror børnene tog 15 ture hver – de elskede det. Simpelt og sjovt.

Lidt stemningsbilleder

Her er lidt stemningsbilleder fra vores dejlige juletur til Tivolifriheden. Vi kom da det var lyst og fik da alle de mange julelys lyste flot.

Tivolifriheden ved juletid er simpelthen fantastisk, specielt ved aftentid hvor alle de mange lys er tændte.

Julemanden havde ikke travlt denne dag.
Hjertekig set nedefra. Fra tårnet er der udsigt over hele Aarhus
“Torvet” ved Dæmonen og Piratskibet
Nogle af de mange tusinder julelys
Skøjtebanen ved siden af kælkebanen
Det store juletræk i Tivolifriheden

Tivolifriheden og corona

Jeg synes dog at Friheden generelt er gode til at være “Corona” sikre.

Normalt skal man holde god afstand i køerne, der bliver ikke lukket samme antal ind på forlystelserne og man skal gerne bruge mundbind ved forlystelserne. Så på den måde, tænker jeg de gør hvad de kan, for at sikre man ikke er for tæt på hinanden.

De havde også valgt at nogle af forlystelserne var lukket. Måske på grund af få besøgende, men jeg tænker også at Corona gør at nogle af af forlystelserne har lukket.

Så stor ros til Friheden.

Tak for endnu en dejlig dag, i jeres skønne park.

Læs mere om Tivolifriheden på Friheden.dk

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments