Hvad skal man se & hvor skal man bo i Vannes, Bretagne

Vannes er en af perlerne i Bretagne området. Det er fantastisk smukt, historisk og ikke mindst dejlig fransk. Så hvis du vil på ferie i Bretagne området, så kan det bestemt anbefales at bo i Vannes.

Du kan i dette indlæg læse mere om byen, seværdighederne samt læse om hvor man skal bo i Vannes.

Indhold

Fakta om Vannes

Vannes bliver ofte husket som en charmerende by fuld af spændende steder og magiske landskaber. Denne by ligger i den centrale del af havbugten Morbihan i Bretagne, og dens kyster regnes for de mest fantastiske i regionen. Den er hovedby i Morbihan området og har omkring 55.000 indbyggere.

Landskaberne og de hav relaterede steder, man som besøgende kan opleve i Vannes er unikke og meget imponerende. I Vannes kan man nyde at være tæt på havet og have virkelig god tid og indånde et nærmest magisk miljø fuld af historiske steder og havlandskaber.

Alt i alt er Vannes er en anderledes og interessant by at besøge.

vannes bretagne

Hvad skal man se i Vannes

Vannes er perfekt til en ferie i Bretagne, for byen har en god størrelse, historie og unikke oplevelser.

I Vannes kan du bl.a. se, Katedralen Saint Pierre er en af de hovedattraktioner, man som turist ikke må gå glip af, mens man er i Vannes. Katedralens arkitektoniske struktur og udseende overrasker én, og det er vigtigt at have i tankerne, at det tog mere end 600 år at afslutte dens endelige udformning.

Henrik IV’s plads er navnet på et andet attraktivt område i Vannes. Dette område er karakteriseret ved sine meget interessante bygninger fra det 16. århundrede samt dets museer.

Hvis man interesserer sig for antikke bygninger, kan man aflægge Gailard slottet et besøg. Gailard slottet er en meget smuk og imponerende konstruktion med en storslået have. I en del af slottet ligger der et arkæologisk museum, hvor man kan opleve udstillede genstande samt slottet indvendigt.

Omegnen omkring Saint Patern eller Sain Patern bydelen er et andet smukt område i Vannes. Denne bydel har et utroligt charmerende udseende, hvilket skyldes, at den overvejende består af antikke konstruktioner og træbygninger, som giver stedet en unik personlighed, som det er svært at finde andre steder. Tæt på denne bydel ligger det moderne kunstmuseum, som er et andet anbefalelsesværdigt sted at besøge.

Hvor skal man bo i Vannes

Vannes er ikke den største by, men alligevel stor nok til at det er rart at bo centralt. Når man skal bo i Vannes, synes jeg ikke man skal bo i den nordlige del af byen, da du her vil have længere til vandet. Centrum af byen ligger cirka midt i byen og dette er faktisk et udemærket sted at bo. For så er du tæt på det meste.

Så nogle gode bydele at bo i i Vannes kunne være Sain Patern og Albert 1er, da de ligger rimelig tæt på det centrale og historiske Vannes. Samt rimelig tæt på vandet. Nedenfor er et kort (reklamelink), som taget udgangspunkt i Vannes historiske centrum og dermed det centrale Vannes. Så se evt. om du kan finde et hotel heromkring.

Centrale hoteller i Vannes

Booking.com

Læs evt. mere på Brittanytourism.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments