Hvor skal man bo i Quimper og hvad skal man se

Hvor skal man bo i Quimper, Bretagnes ældste by og hvad skal man se? Læs om den smukke Quimper, der er et fantastisk sted at besøge samt at bo. Det er en by der er rig på historie, har smukke bygninger, floder og ikke mindst fantastisk natur omkring sig.

Du kan i dette indlæg læse om hvorfor man skal besøge byen, hvad man skal opleve samt hvor man skal bo i Quimper.

Indhold:

Fakta om Quimper, Bretagne

Quimper er den halvstore by i den vestlige del af Bretagne. Byen har omkring 65.000 indbyggere og er dermed en af de store byer i Bretagne området. Byen er også hovedby i Finistère depardamentet (lidt a la en kommune). Det betyder også at det er en by hvor der sker noget og som har noget at tilbyde sine besøgende.

Byen har en rig historie bag sig og der kan dateres helt tilbage til for 2.000 år siden, i romer tiden. Her var byen hovedstad i den historiske region Cornouaille. Så der er virkelig meget historie i byen og området Quimper området. Det vil du også kunne se når du går rundt i den smukke gamle by. Her er prægtige bygninger, gamle bymure og flotte gamle kirker.

Hvordan er vejret i Quimper

Quimper har godt med sol. Her er der ca. 1.900 solskinstimer, det er ca. ligeså meget som i byen som Paris og København. Det regner til gengæld regner lidt mere i Quimper, da byen ligger tæt ved vestkysten af Bretagne. Det er det er dog primært om vinteren at det regner.

Temperaturmæssigt, er det en anelse varme i Quimper end i Danmark. Så generelt når du rejser til Quimper, så kan du forvente både varme og lidt vådere vejr. Så det kan være en fordel at pakke lidt at hvert tøj.

Uanset vejret, skal du dog vide, at det altid er flot at besøge Quimper og byen altid har noget spændende at byde på uanset vejret.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN – SEVÆRDIGHEDER I BRETAGNE


Gode hoteller i Quimper – her skal du bo

Hvor skal man bo i Qiumper? Det er faktisk et godt spørgsmål at stille sig selv, inden du booket hotel i Quimber. For byen har en rimelig størrelse, hvilket også betyder, at hvis du kommer til at bo for langt ude for centrum og de spændende steder – så kommer du til at bruge meget tid på transport, finde parkering mv.

Så når du skal booke hotel eller overnatning i Quimper, så er der nedenfor et bud på et godt hotel i Quimper. Der er også indsat et kort, hvor centrum er sat ved Quimbpr Cathedral, som er et godt udgangspunkt at bo tæt på, hvis du gerne vil bo centralt i Quimper. Det er reklamelinks.

Gode og centrale hoteller i Quimper

Et godt bud på et centralt hotel i Quimper er Best Western Plus Hotel Kregenn. Det ligger både centralt, tæt de gamle bydele samt tæt på floden. Så hvis du gerne vil være tæt på centrum i Quimber – så er Best Western Plus Hotel Kregenn et godt bud. Hotellet ligger blot 300 meter fra den store Quimper Cathedral. Hotellet et klassisk godt hotel, med morgenmad, parkering, gode værelser med eget badeværese. Yderligere har de også dyrevenlige værelser, hvis du har behov for at have dit kæledyr med.

Andre centrale hoteller i Quimper kan ses på nedenstående kort. Her er taget udgangspunkt i Quimper Cathedral, hvilket kan antaget af være meget centralt.

Booking.com

Hvad skal man se i Quimper

Quimper er en meget speciel bretonsk by, hvilket skyldes, at det er den ældste by i regionen, og er hovedstaden i det gamle hertugdømme Cornouaille. Derfor kan det varmt anbefales at se dette sted, hvis man besøger Bretagne.

Et af Quimpers vigtigste vartegn er dens gotiske katedral St. Corentin. Katedralen blev bygget i det 13. århundrede og er et storslået eksempel på gotisk arkitektur. Denne bygning har bevaret mange af sine egenskaber i perfekt stand, hvilket giver de besøgende mulighed for at betragte mange strukturer og udsmykninger, som er typiske for den gotiske stilart.

Endnu et spændende sted at besøge i Quimper er Breton Museet. Breton Museet ligger ved siden af katedralen St. Corentin, og her kan man studere Bretagnes historie i detaljer samt beskue genstande, der var meget betydningsfulde for regionen før i tiden. De turister, som ønsker at besøge andre historiske bygninger, kan bede om en oversigt på det lokale turistkontor.

I nærheden af Breton Museet og katedralen St. Corentin ligger Musée des Beaus Arts. Dette sted er også meget interessant og anbefalelsesværdigt, da det giver besøgende mulighed for at se mange spændende kunstværker fra det 19. og 20. århundrede.

Quimper udmærker sig også ved floden Odet, som på en helt speciel måde er en del af byens struktur, hvorved byen fremstår charmerende og med en særlig personlighed. At spadsere rundt i Quimper og nyde disse landskaber kan varmt anbefales.

Byen Quimper har også nymodens områder med butikker, hvor man kan købe eller betragte de nyeste tendenser indenfor franske produkter. Her findes desuden også en bred vifte af restauranter, hvor man kan nyde de lokale retter, eller møde den venlige lokalbefolkning, som hellere end gerne videregiver nyttig information om byen.

Booking.com

Læs evt. mere på Visit Quimper.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments