Hvad skal man se & hvor skal man bo i Morlaix, Bretagne

Hvis du skal til Bretagne, kan det være perfekt at bo i den spændende by Morlaix. Det er en speciel by, som har et dejlig havne område og en særlig udsigt til den store bro – det nærmest hæver sig over byen.

Læs i dette indlæg om nogle af de spændende oplevelser i Morlaix området, samt hvor man skal bo i Morlaix.

Indhold

Hvad skal man se i Morlaix

Den franske by Morlaix er verdensberømt for sin vigtige havn, selv om den også har mange andre interessante kendetegn. Morlaix´s havn var før i tiden berømt, faktisk allerede for flere hundrede år siden, hvor den var omgærdet af megen prestige og modtog masser af båd trafik hver dag. Det er et spændende område at gå rundt i.

Men Morlaix har ud over en historisk havn, også andre interessante steder at byde på. Et af disse er Dronning Annes Hus, eller Maison de la Reine Anne. Maison de la Reine Anne går tilbage til begyndelsen af det 16. århundrede. Nu om dage, er det et museum, som er et besøg værd, specielt hvis man holder af historiske genstande såvel som spændende arkitektoniske konstruktioner.

Passage i Morlaix

Et andet spændende sted, man kan besøge i Morlaix, er kirken St. Melanie. St. Melanie blev bygget som et Benediktiner kloster omkring år 1150. Siden det oprindeligt blev bygget, har det mistet noget af dets oprindelige udformning og fået tilført nogle nye. Selv en bombe har sat sit præg og forårsaget, at en stor del af klostret måtte restaureres. Derfor fremstår St. Melanie som en meget særpræget bygning, som rummer mange forskellige historiske perioder.

Museet Jacobins er et af mest bemærkelsesværdige steder, man som turist finder i området omkring Morlaix. Oprindeligt blev dette museum anvendt som kloster, og det kan man stadigvæk se på nogle af dets oprindelige arkitektoniske elementer. Hvis man planlægger at besøge museet, skal man være opmærksom på, at det normalt holder åbent fra 10 til 12 og igen fra 14 til 18.

Det ældste kvarter i Morlaix og måske det mest interessante set fra en historisk synsvinkel, er kvarteret Saint Mathieu. Dette kvarter ligger i retning af den sydlige del af byen og er et af de mest charmerende steder, man som turist kan støde på i denne region. Saint Mathieu fremstår som en typisk gammel fransk by og de besøgende, som nyder at se på gamle bygninger, skulle ikke forpasse denne chance.

Hvor skal man bo i Morlaix i Bretagne

Selve Morlaix er ikke den største by, men størrelsen er som bestemt ikke alt. For selvom byen “kun” har ca. 15.000 indbyggere, er det en dejlig lille perle i Bretagne området. Den ligger i det nordvestlige hjørne af Bretagne, tæt ved havet og tæt på smuk natur.

Der er flere steder at bo i Morlaix, dem kan du se på kortet nedenfor. Reklamelink.

Booking.com

Læs mere på Morlaix turistinfo baiedemorlaix.bzh

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments