Hvor er træet fra Valdes jul – her står det store modertræ

Har du fulgt med i TV2s jule kalender “Valdes jul” – så har du også set det store egetræ Modertræet. Det fantastiske træ, som giver liv til alt omkring sig. Læs med og se hvor træet står.

Mange har spurgt sig selv “Findes træet fra Valdes jul i virkeligheden“? Svaret er Ja! Det findes.

Man kan ofte blive i tvivl, når noget fremgår på tv, for er det blot noget der er lavet på en computer. Sådan kan man også tænke om det store modertræ fra Valdes Jul. Men træet er ikke manipuleret eller lavet på en computer – det findes faktisk i virkeligheden.

Træet er over 500 år gammel og bliver i dagligtale kaldt for Skrædderen. Træet er også hult, hvilket gør det endnu mere specielt at besøge – men bliver nærmest henledt til H.C. Andersens eventyr “Fyrtøjet”, hvor en soldat kravler ned i et stor hult træ.

Hvor er træet fra Valdes jul?

Hvis du gerne vil besøge træet, så skal du lidt uden for København, nærmere bestemt til Hareskoven. Den ligger ca. 20 km. Nordvest på København C.

I julekalenderen ligner det, at man lige skal gå lidt ind i skoven fra Valdes gård, men i virkeligheden ligger det inde i skoven og slet ikke i nærheden af den gård som Valde bor på.

Træet ligger i en mindre del af skoven, i det område som hedder Jonstrup Vang.

Hvordan kommer man ind til Skrædderen?

Hvis du gerne vil ind og se det fantastiske gamle træ fra julekalenderen, så skal du som nævnt til Hareskoven.

Den nærmest parkering hedder Hareskoven Parkering, Jonstrup Vang og ligger her. Herfra er der blot en kort tur gennem skoven, førend du er ved lysningen og det store træ.

Hvis du er med tog, skal du tage til Hareskoven Station. Herfra kan du gå op til træet.

Hvis du tager ud til Hareskoven, er der afmærkede ruter, som tager dig hen til træet. Der går bl.a. en afmærket rute på ca. 6 km, som du dog kan korte af flere steder, hvis du ikke vil gå hele vejen.

Læs mere om det store gamle træ Skrædderen fra Valdes Jul på Udinaturen.dk

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments