Hvad skal man se i Ebeltoft, Djursland

Den hyggelige by på Djursland er en historisk perle at besøge – særligt om sommeren. Det er ikke uden grund, at byen og området er et yndet turistmål, for der er nogle unikke seværdigheder i Ebeltoft og Djursland. Så hvad skal man se i Ebeltoft – det får du svaret på her.

Er du på weekendophold i Aarhus, så kan du bestemt også vælge at tage en tur forbi Ebeltoft. For byen tilbyder en fantastisk kontrast til den moderne by Aarhus.

Hvad skal man se i Ebeltoft

Fregatten Jylland

fregatten jylland
Fregatten Jylland. Foto: Jesper Maagaard

At besøge fregatten Jylland, er nok den seværdighed, som de flest turister besøger i Ebeltoft. Det er ikke uden grund, at den er så populær – for det er et fantastisk sted med en fantastisk historie. Netop det historiske er der særligt fokus på i museum FregattenJylland. For ud over at kunne gå på oplevelse i den store gamle fregat (som er over 160 år gammel), så kan du også lære en hel masse om fregattens historie, samt hvordan det var at leve være matros på det gamle skib.

Der kommer til at opleve, både et museum samt at komme ombord på den store fregat.

Læs mere om den store fregat på Fregatten-jylland.dk

Fiskeri på Nato molen

Nato molen er kendt som et godt sted at fiske og nok et af de mest kendte fiskesteder på Djursland. Molen ligger et par kilometer uden for Ebeltoft, i retning mod Femmøller, ved byen Haldrup Strand.

Det er en halvstor mole, som ligger perfekt ifht. til at fiske. Der er samtidig en smuk udsigt ind over Ebeltoft by.

Lige ved siden af Nato molen, ligger en perfekt strand. Så har du børn med – så kan du lave en kombineret fiske og badetur.

Adresse: Kystvejen 12, 8400 Ebeltoft

Nationalpark Molsbjerge

Endnu et unikt sted i på Djursland, men også i Danmark.

Molsbjerge er et stort og spændende område, med særpræget natur. Området er bakket og grønt. Naturen er varieret med både store græsområder, med flotte udsigter, samt større skovområder.

Du vil i Molsbjerge kunne opleve store dele af hvad den danske har at byde på.

Fra bakkerne i Molsbjerge, har du desuden en fantastisk udsigt ind mod Ebeltoft.

Læs mere om naturpark Molsbjerge på Nationalparkmolsbjerge.dk

Booking.com

Stranden i Ebeltoft

strand i ebeltoft

En af de lækre ting ved Ebeltoft, er den dejlig strand, der ligger helt inde ved byen.

Den er lang, flot og med en fin sandbund. Det er et godt sted at bade, da det ikke bliver hurtigt dybt, og vand ofte er rimelig roligt, da det ligger lidt i ”læ”.

Lige inden du kommer ind i Ebeltoft by fra nordsiden, er der parkeringspladser. Her kan du holde gratis.

Er du til vandsport, er vandet i Ebeltoft godt til dette. Om sommeren vil du ofte se vindsurfere, paddelbordere og kite surfere. Almindelig surfing, tror jeg ikke der er nok bølger til.

Krabbefiskeri i Ebeltoft – med væddeløb

Vi har årligt en krabbefanger dag i Ebeltoft. Det er simpelthen så hyggeligt. Det er nærmeste en sport i at se hvor mange vi kan fange.

Fra sidst på foråret og frem, er der mange krabber at fange. For at fange krabber, er det eneste du behøver en krabbestang, noget madding (eks. spegepølse) og en spand.

Der er flere steder der er gode at fange krabber i Ebeltoft, for du har generelt bare behov for en mole, bro eller lignende – og så er du i gang.

Men jeg vil gerne fremhæve et sted der er ekstra godt til at fange krabber i Ebeltoft. Det er Ebeltoft Skudehavnen, her er gode broer, redningsveste du kan låne til børnene og en lille krabbevæddeløbs bane. På banen kan se gætte på hvilken krabbe der først kommer tilbage i vandet.

Adresse: Skudehavnen 61, 8434 Ebeltoft

ReePark

Ree Park Safari

Er du til Zoologisk have – på en lidt anderledes måde. Så kan det bestemt anbefales at tage i ReePark, som ligger 20 minutter væk fra Ebeltoft.

ReePark er en fantastisk zoologisk have, som har mange forskellige dyr og aktivieter. Det de er mest kendt for, er nok at det er en safari park og de har deres egen savanne. De har mange eksotiske dyr, som næsehorn, løver, zebraer og giraffer.

Det specielle ved Reepark er at du kan komme på en rigtig Jeep Safari hen over savannen. Så kommer du virkelig tæt på dyrerne. Jeg var ca. 5 meter fra et næsehorn – de er virkelig kæmpe når man kommer tæt på.

ReePark er bestemt et besøg værd.

Læs mere om vores besøg og mini guide til besøg i ReePark

Djurssommerland

Nordens største sommerland, Djurs Sommerland, er altid et besøg værd. Djurs sommerland liger ca. 30 minutters kørsel fra Ebeltoft, så det er overkommeligt.

Djurs Sommerland kan underholde alle aldre, så der er ingen undskyldning for ikke at tage af sted.

Husk gerne en madpakke, der er rigtig mange spise steder hvor du kan sidde og nyde dit medbragte mad. Selvfølgelig er der også mulighed for at købe mad derude.

I sommerperioder, kan der være rigtig mange mennesker.

Skandinavisk dyrepark

Dyreparken er en anden spændende dyrepark på Djursland. Som navnet siger, er det mest skandinaviske dyrearter de har i deres park. Men der er også andre spændende dyr og eksempelvis Isbjørnene er de meget kendt for.

Det er en park med god plads. Det betyder også at dyrerene har god plads. Hvor andre parker bygges op, ved at fælde træer mv. Så er skandinavisk dyrepark lidt anderledes, for den er nærmere passet ind i naturen.

Det er en fin og hyggelig park for hele familien.

Skandinavisk dyrepark ligger ca. 20 minutter væk fra Ebeltoft.

Gågaden i Ebeltoft – med gammel historie

gamle bydel i ebeltoft

Den lange brosten belagte gågade, er et sted du skal hen hvis du kommer til Ebeltoft. Du kan nok næsten ikke undgå det.

Når du går rundt i gågaden, som også er den helt gamle del af Ebeltoft, så fornemmer du hurtigt, at det er en gammel historisk by.

Som nævnt er gaden brostensbelagt, samtidig er husene bindingsværkshuse og mange af dem er halvskæve. Lige som det bør være i en gammel historisk bydel. At gå rundt i den gamle gåde, er lige som at træde tilbage i tiden.

Men butikkerne er selvfølgelig nye og det giver en god kombination af nutid og datid.

Gåden hedder Adelgade og videre til Juulsbakke og er det hyggeligste ved Ebeltoft.

Bolsjeværksted

I gaden Juulsbakke, ligger der et lille Bolsje værksted. Det er føles ligesom mange andre steder i Ebeltoft, som at gå tilbage i tiden. Selve værkstedet ligger i en lille bygning, inde i deres baggård.

Her kan du ud over at købe deres lækre bolscher også se dem lave dem.

Det gamle rådhus i Ebeltoft

Det gamle rådhus i Ebeltoft. Foto: Jesper Maagaard

Hvis du er inde i midtbyen af Ebeltoft, så kan du tage ind på det gamle rådhus. Her kan du træde lidt tilbage i tiden i de 2 etager de har. De har udstillingerne: Vagtstuen, Molbostuen, Tingstuen og Fangekælderen. Særligt fangekælderen (som ligger i kælderen) er meget sjov at se. Det er ikke en seværdighed du bruger flere timer på, for så meget er der heller ikke at se. Men det er sjovt og spændende at se lidt historie.

OBS – Hvis du tager derind lørdag – så kan det være dele af rådhuset er optaget, da der ofte er mange bryllupper i rådhuset.

Læs mere på Museumoj.randers.dk

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments