Guide til oplevelser og bil leje i Husavik Island

Læs her en ultimative guide til billeje og seværdigheder i byen Húsavík på Island. Med din egen bil kan du udforske området i dit eget tempo og opdage skjulte skatte, som denne enestående destination har at byde på. Så spænd sikkerhedsselen og begiv dig ud på dit næste eventyr på Island!

Indhold

 1. Fakta om Husavik
 2. Hvor kan man leje bil i Husavik
 3. Hvilken vil skal man leje i Husavik
 4. Hvad skal man se i Husavik og området omkring
 5. Gode råd til bil leje på Island*
 6. Regler for at køre med børn på Island*
 7. Gode hoteller i Husavik

Fakta om byen Húsavík:

Húsavík er en charmerende fiskerlandsby, der er kendt som hvalernes hovedstad på Island. Den er berømt for at være et af de bedste steder i verden at se hvaler, herunder pukkelhvaler, blåhvaler og spækhuggere.

Byen, som ligger i den nordlige del af Island, har en befolkning på omkring 2.000 indbyggere og tilbyder en hyggelig atmosfære, farverige huse og en fantastisk udsigt over Skjálfandi-bugten.

Hvor kan man leje bil i Husavik

bil leje isaland

Selvom Húsavík er en mindre by, er der stadig flere biludlejningsmuligheder tilgængelige. Husavik er nemlig et optimalt sted at leje bil og selv køre ud og opleve natuen omkring byen.

Du kan eks. vælge at leje bil gennem Discovercar.com – de laver sammenligning af mange af de store udlejningssteder, og dermed burde du altid kunne finde de bedste udlejnings biler. De har også bil udlejning i Husavik. Jeg har indsat link hertil, det er reklamelink.

Det anbefales at reservere din bil på forhånd, især i de travle turistsæsoner, for at sikre, at du får det køretøj, der passer bedst til dine behov.


Bil leje i Husavik Island


Hvilken bil skal man leje i Husavik

Valget af bil afhænger af din rejseplan og præferencer.

Hvis du planlægger at udforske områdets naturskønhed, herunder udfordrende terræn og grusveje, kan en 4×4 SUV være det bedste valg for at sikre komfort og pålidelighed. Hvis du vil have noget mere økonomisk og kompakt til bykørsel og kortere udflugter, hvor du holder dig til de større veje, så kan en standard personbil også være en god mulighed.

Det er ikke alle veje på Island der er lige gode, så hvis du vil køre fra de større, så kan det godt anbefales at leje en større og gerne 4×4 bil. Så burde du kunne komme rundt de fleste steder.


Hvad skal man se i Husavik og området omkring

Husavik er en hyggelig mindre fiskerby, som ligger i den nordlige del af Island. Byen udgør et fint udgangspunkt for at komme ud og opleve Island.

Af spændende oplevelser ved Husavik, kan nævnes nedenstående, det er samarbejslinks.


Husavik hvalsafari med guide

Tryk på billedet for at læse mere


Oplev de Geotemiske bade ved Husavik

Tryk på billedet for at læse mere


Se Nordlyset ved Akureyri

Tryk på billedet for at læse mere


Andre spændende oplevelser ved Husavik


Gode råd til bil leje på Island*

 1. Almindelig kørselsretning: Kørselsretningen på Island er på højre side af vejen.
 2. Sikkerhedsseler: Alle personer i køretøjet skal være iført sikkerhedsseler, både på forsædet og bagsædet.
 3. Mobiltelefonbrug: Brug af håndholdt mobiltelefon under kørsel er forbudt. Hvis du skal bruge din telefon som GPS, skal du bruge en håndfri enhed eller en GPS-holder. Så det kan anbefales at leje en bil med GPS.
 4. Alkohol og narkotika: Den tilladte blodalkoholgrænse er 0,05 promille. Det anbefales dog at undgå alkohol helt, når du skal køre.
 5. Fartgrænser: De almindelige fartgrænser på Island er som følger, medmindre andet er angivet:
  • 50 km/t i byområder
  • 80 km/t på landeveje
  • 90 km/t på asfalterede hovedveje
  • 100 km/t på større veje og motortrafikveje
 6. Du skal være mindst 18 år for at køre bil på Island – nogle udlejningsselskaber, forlanger du at du er op til 21 år.
island bil leje

Regler for at køre med børn på Island*

Når det kommer til regler for kørsel med børn og børnesæder på Island, er der visse krav, du skal være opmærksom på:

 1. Barnets alder og størrelse: Børn under 135 cm i højden og under 12 år skal normalt bruge et egnet børnesæde, der passer til deres vægt og højde.
 2. Børnesæder: Hvis du transporterer børn, skal du sørge for at have passende børnesæder til rådighed. Der er tre typer børnesæder, der anvendes afhængigt af barnets alder og størrelse:
  • Babysæder: Til spædbørn op til cirka 9 kg (op til 1 år).
  • Børnesæder med rygstøtte: Til børn fra 9 kg til 18 kg (1 til 4 år).
  • Pudeforhøjere: Til børn fra 15 kg til 36 kg (4 til 12 år).
 3. Placering af børn: Børn under 150 cm og under 12 år skal generelt sidde på bagsædet i en godkendt børnesæde eller pudeforhøjer.
 4. Sikkerhedssele: Børn, der er store nok til at bruge en sikkerhedsselen, skal altid bruge denne i kombination med et pudeforhøjer, indtil de når en højde på mindst 135 cm.

*OBS – ovenstående regler kan være forældet, så spørg altid udlejningsselskabet eller undersøg de gældende regler.

Gode hoteller i Husavik

Nedenfor kan du finde et kort, der er centreret omkring Husavik – så du let kan finde overnatning, når du besøger byen. Det er samarbejdslink.

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments