Rejs langsomt! – Interview med Travelafoot.dk

Læs det spændende interview med rejsebloggerne Travelafoot.dk

Jeg er altid på jagt efter gode rejsehistorier. Jeg har ikke selv været rundt i hele verden endnu – men jeg har planer om at skulle vidt omkring. Men hvor skal man egentlig rejse hen? Hvem er bedre at spørge, end nogle af de mest berejste danskere og bloggere?

Derfor er jeg glad, for at rejsebloggen Travelafoot.dk, har sagt ja til at besvare lidt spørgsmål til det at rejse og opleve verden.

For de har været vidt omkring – mest til fods – og jeg vil virkelig gerne høre om hvad nogle af deres bedste oplevelser har været.

Men først vil jeg lige fortælle lidt om hvem Travelafoot.dk er.

Der er indsat masser at links – brug dem endelig som inspiration til din rejse.

Hvem er rejsebloggen Travelafoot.dk

Bag bloggen står københavner parret Helle og Toni. De er et par, der elsker nye oplevelser. De bor i København og er ikke altid på farten – men de rejser gerne så meget de nu kan finde tid til.

Tid nok til at opleve det der skal opleves, det sted de nu er

De er friluftsmennesker, der elsker at være ude i naturen. Hvilket også er en af grundene til at mange af deres rejser er vandrerejser.

På Travelafoot.dk, skriver de om deres mange rejser i ind og udland. De har været rundt i store dele af verden og det er virkelig spændende læsning.

Mange af os, gør det at når vi rejser, så har travlt med at skulle videre til næste oplevelse, så man ”får så meget ud af ferien som muligt”.

Sådan rejser Travelafoot ikke.

Deres måde at rejse på er langsom – forstået på den måde, at der skal være tid. Tid nok til at opleve det der skal opleves, det sted de nu er.

Måden deres rejser automatisk bliver langsomme på, er ved at deres rejser ofte er foregår til fods – altså vandreferier.

Som de selv siger ”Livet bliver helt enkelt og simpelt, og tankerne flyver, mens det ene skridt tager det andet. Hjernen tømmes for rod og humøret stiger…

Kvantitet vs. Kvalitet når man rejser

Travelafoot på Cowboy Camping – Travelafoot.dk

Jeg har egentlig ikke tænkt over det at rejse langsomt. Jeg kan godt selv have den indstilling, at man skal nå så meget som muligt på sin ferie – når nu man er afsted.

Men overser man noget, ved at have travlt?

Måske man kan sammenligne det med kvantitet og kvalitet? Forstået på den måde, at kvantitet er at hele tiden være på farten og skulle nå at opleve så meget som muligt. Med risiko for, at man egentlig går glip af noget og ikke får hele oplevelsen med? Kvalitet, vil så i stedet være at måske ikke nå så mange ting, men i stedet nyde oplevelserne og vejen til dem 100%.

På Travelafoot.dk, kan du læse om deres små og store eventyr. De har været på mange steder i verden – så der er rig mulighed for at få inspiration til din rejse. De har samtidig været rigtig gode til at tage fantastiske billeder, så det er en fornøjelse at læse deres indlæg.

Hvis du kan lide at tage vandrestøvlerne på, har de også lavet skrevet flere artikler om udstyr – du kan læse mere om udstyr på travelafoot.dk

Interviewet med Travelafoot.dk

Hvad betyder det for jer at rejse?

“Alt.

Det at komme ud og væk fra det man kender, giver livsglæde, luft under vingerne og ny inspiration til hverdagen.

Det er en sand fornøjelse at få nye indtryk og oplevelser ind under huden. Smage, lugte og se hvordan livet leves andre steder. 

Vi holder utroligt meget af at rejse sammen, og har haft rigtig mange gode oplevelser under fremmede himmelstrøg.

Det giver gode minder til den indre rejsedagbog. “

Hvortil har I haft den bedste rejse?

”Det er simpelthen ikke til at svare på.

Alle rejser har budt på noget specielt, og det at snorkle med klovnefisk på Filippinerne, eller vandre gennem bjergene i Peru står lige så højt som at havne i en kælder med en af de lokale i en lille italiensk bjergby, spise pølse, drikke rødvin og synge ”O Sole Mio”. ”

Hvilken storby er så den bedste i har besøgt?

”Vi har besøgt mange storbyer, og har dejlige minder fra dem alle sammen. Men skal vi nævne to, så bliver det London og New York.

Helle har tabt sit hjerte til London, en by hun aldrig bliver træt af. Det var den første storby hun besøgte på egen hånd som ganske ung, hun har boet og studeret der, og har efterfølgende besøgt den mange gange. Det er et second home. London er en by i konstant udvikling, og byder hver gang på nye overraskende oplevelser. 

Da Toni blev 40, fejrede vi det i New York. På dagen fløj vi i helikopter, drak drinks i den roterende bar, The View, på 48. etage og gik ud i byen og spiste bøffer omkring midnat. The city that never sleeps… Det var en kæmpe oplevelse, og New York har bare det hele.”

Hvilke steder vi I gerne besøge igen?

Fantastisk billede fra Grønland – Travelafoot.dk
Eilean Donan Castle i Skotland – Travelafoot.dk

”Vi bliver nok aldrig færdige med Skotland.

Det at vandre rundt ude i den storslåede, rå og uspolerede natur hele dagen, og så slutte af på den lokale pub, gør bare noget godt for os. Vi er pjattede med Skotland.

Grønland er også et sted, vi altid kan tage tilbage til. Der er så smukt både sommer og vinter.”

Hvilke oplevelser har gjort størst indtryk på Jer?

”Vi rejser som regel langsomt, når vi er af sted, og elsker at vandre. Mange fantastiske oplevelser, store som små, kommer, når vi bare er til stede, hvor vi nu er landet. 

Som da vi sad midt mellem søpapegøjerne på Mykines på Færøerne, eller da vi gik på stranden i Costa Rica og et kuld havskildpadder pludselig blev udklækket eller roen der indfandt sig, da vi vandrede ad GR221 på Mallorca – en tur der i øvrigt var startskuddet til vores blog.

Summen af alle oplevelserne gør os til dem vi er, og vi er slet ikke færdige med at blive klogere på os selv og verden omkring os.”

Hvordan vælger I jeres næste destination?

”Det er meget forskelligt.

Nogle gange har vi læst om noget, set nogle billeder og andre gange kommer inspirationen fra TV.

Vi lytter også gerne til venner og bekendte, når de fortæller og anbefaler spændende oplevelser hjemme som ude i verden.”

Har I destinationer på jeres bucketlist?

”Vi er i bund og grund meget nysgerrige på verden, og skulle det hele skrives ned, ville vores bucketlist blive meget, meget lang.

Når det er sagt vil vi meget gerne opleve Sydgrønland, Canada og Japan. Men giver du os lige to minutter mere, så kan vi nok finde mange andre steder, vi også gerne vil besøge…”

Tak til Travelafoot.dk for at deltage

Hviletid – helt sikkert velfortjent

Hvor er det spændende og inspirerende at læse om deres yndlingssteder i verden.

Jeg forstår virkelig deres måde at rejse på.

Jeg tror faktisk det er en rigtig sund måde at rejse på. Udover at det er sundt at gå, så tror jeg rent mentalt, at det at rejse langsomt er utrolig vigtigt. Det med at rejse og få tømt hovedet, så man virkelig ”har plads” til nye oplevelser – tror jeg er en rigtig god måde at rejse på.

Helle og Toni, I har i hvert fald inspireret mig, til at måske at skulle lære at være mere i nuet når man rejser. Det handler ikke om at nå så meget som muligt – men at i stedet være i nuet opleve tingene 100%.

”At rejse langsomt er at leve”

Tak for det.

Gad vide hvor mange kilometer de egentlig har rejst til fods?

/ Mads

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments