Cykelleje i Göteborg – 5 gratis ting af se på cykel

Artiklen om cykelleje i Göteborg, er oversat til dansk og er oprindelig udgivet af Donkey Republic på engelsk. Oprindelig version: https://www.donkey.bike/free-gothenburg-bike/

Uanset hvor du måtte rejse i Skandinavien, skal du ikke forvente at det bliver billigt. Alligevel er der masser af måder hvorpå, du kan nyde den næststørste by i Sverige budgetvenligt; især hvis du kan lide udendørs.

Som et populært hashtag i cykelmiljøet siger, #outsideisfree – så det er det, du skal gøre: Udnyt byens smukke landskab og tag en tur i Göteborg på cykel på jagt efter gratis sjov.

Når det er sagt, vil jeg begynde denne gratis aktiviteter i Göteborg cykeltur med noget, der faktisk ikke er gratis. Medmindre du cykler hertil på dine egne to hjul, skal du leje en cykel i Göteborg. Men se på det på denne måde: Du har brug for en cykel for at komme rundt i Göteborg alligevel, for det er den indlysende bedste måde at komme rundt på. Så ja, livet er hårdt, og intet er faktisk gratis. Kan vi nu komme videre? Godt. Tak. Lad os så komme igang:

Åbn cykelruten i din Google Maps-app (brug rabatkoden: Storbyguide15 – og få 15% rabat)

  • Hent din lejecykel hos Götaplatsen

Du bør starte pænt og centralt, i Götaplatsen, her kan du leje din Göteborg cykel med få klik. Så af sted det går, mod det vestlige Haga-distrikt.

1. Klatre til Skansen Kronan

Skansen Kronan hvorfra der er en fantastisk udsigt

Jeg sætter trappeklatringsdelen af denne Göteborg cykeltur først, så du rent faktisk har energi til at gøre det. Fitnessfordelen kommer helt gratis, og det samme gør den smukke udsigt over byen, når du kommer til toppen. Når du ser dig omkring, skal du tro, at da Skansen Kronan-fæstningen blev bygget i det 17. århundrede, var den faktisk uden for byen og havde til formål at beskytte den.

2 Jagt elge ved Slottskogen

Jeg anbefaler ikke, at du rent faktisk jager dyrene, men at se, tale og generelt lave underlige lyde efter dem er alt, hvad du skal bruge for at have det sjovt. Når du keder dig med det, har du resten af 130+ hektar grønt omkring dig at nyde. Hvis du er ekstremt heldig, kan du også komme til en gratis, udendørs koncert med Göteborg Symfoniske Orkester.

3 Tag en picnic på

Masthuggkyrkan i goteborg
Masthuggkyrkan ligger majestætisk med udsigt over Göteborg.

For den perfekte frokost med udsigt, skal du cykle op til den smukke kirke kaldet Masthuggskyrkan, turen derop giver også en god appetit. Derefter, forudsat at du huskede, at du skulle købe noget mad på forhånd, kan du have en dejlig picnic med udsigt over Göta älv-floden og derefter dvæle over, bare fordi du ikke kan få nok af landskabet.

4 Sved på Frihamnen

Er du til sauna, vil du blive glad for at høre, at der er en gratis offentlig sauna i Göteborg, i Jubileumsparken i den nyudviklede bydel Frihamnen. Du skal dog huske, at du skal booke en plads på forhånd, på Jubileumsparkens hjemmeside. Det er dog absolut umagen værd, og selve området Jubileumsparken er virkelig et spændende sted at udforske. Denne park blev udviklet til Göteborgs 400 års fejring  i 2021. Men det er dog tænkt som et langsigtet byudviklingsprojekt, der skal give folk mere tid på denne side af åen og tæt på vandet.

5 Tag et bad på Delsjön

Nu hvor du har fået ny energi fra saunaen, kan du tage den længere tur til Delsjön, som ligger lidt uden for byen. Dette område er hjemsted for et naturreservat med en enorm skov, to søer og endda en strand ved Stora Delsjön-søen, sportslige badeplatforme og en fantastisk udsigt. Du kan spise en middag i naturen her, tage en svømmetur, en løbetur eller en vandretur.

Der er så mange gratis ting, du kan gøre ved Delsjön, at du ikke har lyst til at tage af sted igen – det skal du dog, for du kun kan campere her i juli. Under alle omstændigheder er udgangspunktet for din Göteborg-cykeltur kun 22 minutters kørsel væk. Efter al den cykling sover du som en baby – og vågner super frisk, klar til et nyt eventyr på to hjul!

Artiklen er oversat til dansk og er oprindelig udgivet af Donkey Republic på engelsk. Oprindelig version: https://www.donkey.bike/free-gothenburg-bike/

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments