Forlænget weekend i Rom – Oplevelser og seværdigheder

Læsetid 10 min.

Rom er byernes by. Det er her du oplever historie, lækker mad og fantastiske seværdigheder. Rom er dermed perfekt forlænget weekend, for der er uendelig mange oplevelser i Rom, som bare venter på dig.

Du får i dette indlæg et bud på nogle af de bedste oplevelser i Rom til en forlænget weekend. Oplevelserne er både beskrevet, og der er indsat link til hvor du kan booke billetter. Det er dog ikke alle der kræver billet, for der er faktisk mange gratis oplevelser i Rom.

Indhold:


Oplevelser i Rom

Colusseum

Colosseum i rom udefra

Den store gamle gladiator arena, er en af de største turistattraktioner og oplevelser i Rom. Det er ikke uden grund, for det fantastisk at opleve Colosseum. Den store arena måler 188 x 156 meter, så den er kæmpe. Da den blev brug til gladiatorkampe, var der plads til over 50.000 siddende tilskuere. Så der var rigtig mange mennesker til de store kampe.

Hvis du er i Rom, skal du opleve Colosseum. For det er en blanding af fantastisk historie og virkelig flot arkitektur. Det er vildt at man kunne bygge stå storslåede ting for så lang tid siden.

Colosseum er i øvrigt en del af verdens syv nye vidundere.

Besøg gerne Colusseum enten først eller sidst på dagen, så undgår du alt for meget kø – alternativ skal du købe en ”Spring køen over” billet.


Pantheon

pantheon i rom indefra

En af de gratis oplevelser i Rom. Det gamle tempel ”Pantheon” er næsten ca. 2.000 år gammel. Det er en fantastisk bygning. Når du kommer ind i den runde bygning, ser du med det samme at der mangler noget i loftet. Der er nemlig et stort rundt hul i loftet på ca. 9 meter. Det er Pantheons eneste lyskilde. ”Men hvorfor er der hul i Pantheon”, kan man spørge sig selv.

Hullet i Pantheon er bl.a. lavet for at få lys ind i templet, men også for at vægt reducere selve taget. Når det regner ind, sørgede romerne for at lave fald på marmorgulvet, så vandet bliver ledt væk igen.

Fra gulvet er det ca. 43 meter op til loftet.


Forum Romanum

oversigt over forum romanum i rom

I det gamle Rom, var dette den centrale plads i Rom og centrum for de handlende i Rom. Forum Romanum har flere forskellige spændende ting at se. Nogle af gratis, andre koster penge. Fælles for dem er, at det er vild spændende.

På Forum Romanum kan du bl.a. se:

  • Palatinerhøjen
  • Triumfbuen
  • Venus og Rom templet
  • Vesta Templet
  • Maxentius basilicaen

Men listen ovenfor, vil jeg blot sige – at det kun er et udsnit – der er masser af ting at se på det store Forum Romanum område.


Den spanske trappe

den spanske trappe set nede fra

Er det verdens mest kendte trappe? Måske. Det er i hvert fald den mest kendte og flotteste trappe i Rom. Den er stor og prægtig og ligger helt centralt i Rom ved pladsen Piazza Di Spagna.

Trappen er særligt kendt for at være bred, stor og flot udsmykket. Samtidig ligger den ved den flotte plads Piazza De Spagna, hvor der er et rigtig flot springvand.

Du skal unde dig selv at gå op af trappen og sætte dig og slappe af. Der er en fin udsigt, og en masse liv omkring trappen – som er meget sjov at opleve.

Vær obs på der kan være lommetyve og gadesælgere omkring trappen.

Funfact: Ovenfor trappen ligger en kirke – som vist er fransk. Området den ligger på tilhører vist også Frankrig. Så der ligger en del af Frankrig i Rom 😉


Slentre rundt Roms i gader

små hyggelige gader i Rom

Du skal sætte tid af til ”bare” at slentre rundt i Rom gader. Det at gå rundt på de gamle snoede brostensgader, imellem store historiske bygninger. Imens man går rundt, kommer man pludselig til en enormt flot bygning, en lille hyggelig plads fyldt med boder eller måske en lækker for torvs cafe. Så det er en oplevelse i sig selv, at bare gå rundt og nyde storebyen.

Du kan passende gå rundt til de forskellige seværdigheder i Rom, i stedet for at tage taxa, metro eller lignende. Så får du oplevelet en hel del af byen imens. Colosseum ligger lidt uden for det centrale Rom, men det er faktisk en hyggelig tur at gå derud.


Pladser i Rom du skal besøge

Der er virkelig mange smukke pladser rundt omkring i Rom – de har hver deres charme og historie. Men du kan ikke nå at se dem alle. Nedenfor er et par bud på nogle af de smukke pladser i Rom, som jeg har nydt at besøge.

Piazza Navona

piazza navona plads i rom

Dette er nok den mest kendte plads i Rom (og måske hele verden?). Piazza Navona er en fantastisk aflang plads, placeret helt centralt i Rom. Selve pladsen er enormt stor, men rigtig hyggelig. Den er omgivet af de 4-5 etagers bygninger (som præger store dele af Rom). Så du er på en lukket plads.

Der er et kæmpe springvand i midten. Rundt langs bygningerne er der er der masser af restauranter, cafeer og iskiosker mv.. Så det er et oplagt sted at tage et hvil og bare nyde den glade menneskemængde og de flotte bygninger og springvandet.

God at kombinere med et Pantheon besøg.

Piazza del Popolo

En af de største pladser i Rom. Den er anderledes end mange af de andre pladser – for den er bedre plads her. Der er ikke en masse bygninger der omgiver pladsen. Samtidig har man udsigt til parken bag pladsen. Selve parken ligger 3-4 niveauer over pladsen – så det ser ret flot ud.

Campo Dei Fiori

Den hyggelig og stemningsfyldte plads Campo Dei Fiori er bestemt et besøg værd. Selve pladsen er firkantet, lille og tæt. Den er omgivet at de velkendte 4-5 etagers bygninger – som man ser mange steder. På selve pladsen er der restauranter, så det er fint til en velfortjent pause.

Der er ofte marked på pladsen, hvor der bliver solgt lokale specialiteter.

Peters Pladsen (For Skt. Peters Kirken)

Den enormt store og fantastisk flotte Peters Plads er et must at se i Rom. Det er nok nærmest pladsen over alle pladser. Den emmer af storhed, mystik, historie og fantastiske skulpturer.

Du vil på den runde plads opleve mange turister, Schweizergarden (Vatican militæret), tiggere, præster og pilgrimme. Det er altså en stor plads, som rummer alverdens forskellighed. Ud over det er pladsen mægtigt stor og flot udsmukket med skulpturer, der fra toppen af den runde plads nærmest overvåger pladsen.

Hvis du kommer på særlige dage, kan du også opleve Paven holde tale fra pladsen.


Skt. Peters kirken

Er du i Rom, er det næsten et must at tage ind til Skt. Peters Kirken. Den fantastisk kirke er utrolig flot og et syn værd. Både det at være ude foran, men lige meget at gå ind i kirken. Det at stå midt på Peter pladsen og nyde den store kirke og generelt hele Peters pladsen er vildt. Nyd særligt alle de små detaljer.

Det er gratis at komme ind i kirken og det skal du bestemt gøre. Tag dig god tid og nyd igen alle de mange små detaljer.

Du har også mulighed for at komme ind i det Sixtinskekapel, samt vatikanet. Nedenfor er et bud på en god billet.

Tag op i Kuplen i Skt. Peters Kirken

Hvis du vil gøre noget ekstraordinært – så skal du bestille billet til at komme op i selve kuplen på Skt. Peters Kirken. Det topper lige hele oplevelsen. For det er helt unikt.

Når ude foran indgangen til Skt. Peters kirken, så er indgangen til kuplen til højre. Her er der først en elevator og efterfølgende skal du gå inde i selve kuplen – den er nemlig hul. Det er smalt og meget specielt. Belønningen er en fantastisk udsigt over Peterspladsen, Vatikanstaten og selve Rom by.

Tag derop lige med det samme at det åbner om morgenen – for der kan ellers være rigtig lang kø. Efter besøget i kuplen, slutter du i kirken. Du undgår dermed at stå i kø til at komme ind i kirken.


Trevi fontænen

Dette er intet mindre end verdens mest flotteste fontæne. I hvert fald hvis man skal tro på indbyggerne i Rom. Der er nok noget om snakke, for den er virkelig flot og kendt over hele verden.

Fontænen er centralt i Rom, og har altid mange besøgende. De kommer for at se den store marmorfigur ”Okeanos”, som rider på sine store hende gennem det strømmen vand fra fontænen. Det er flot.

Kast en mønt i vandet og kom tilbage til Rom en dag” – sådan siger rygterne. Så vil du gerne til Rom igen, så kast en mønt i. Til info bliver der hver dag, samlet kastet flere tusinde kroner i fontænen. Pengene går til Røde Kors 😉

Vær obs. på lommetyve – for man kan komme til at stå lidt tæt, for at se springvandet/fontænen.


Forslag til oplevelser på forlænget weekend i Rom

Dag 1 Rom:

  • Tag tidligt hen til Skt. Peters Kirken. Vil du op i kuplen, så gør det som det første – turen slutter i kirken.
  • Tag evt. i det Sixtinsk kapel
  • Gå videre til Engelsborg – gå evt. derind – eller sæt dig i parken rundt om borgen og tag en ”slapper”.
  • Gå videre til Piazza del Popolo og nyd livet ved en af cafeerne.
  • Tag op i Parken der ligger ovenfor og gå lidt rundt.
  • Tag videre til den spanske trappe
  • Så gå videre til Pantheo
  • Sidste stop. Spis lækkermad på Piazza Navona

Dag 2 i Rom:

  • Tag tidligt ind til Colosseum og køb gerne billet til at komme ind i den.
  • Tag dig god tid til at opleve ”Forum Romanum” – her er masser af ting at se. Nogle gratis andre koster lidt.
  • Gå videre ind til Trevi Fontænen.
  • Lad dig herefter fare vild i de små gader omkring fontænen. Har du gode ben, kan du evt. lade pladsen ”Campo de Fiori” være din næste destination herfra.
  • Find et sted at nyde resten af dagen/aftenen i dette område.

Læs også: Seværdigheder i Rom

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments