Top 10 Guide til de bedste afterski steder

Ægte afterski stemning er noget af det fedeste, der findes. Efter en dag på pisterne med masser af bevægelse og frisk luft er der ikke noget bedre end at sætte tænderne i en stor kold fadøl. Masser af frisk luft kan der også blive brug for dagen derpå. Hvis I vælger et af stederne i vores guide til de bedste destinationer, når det gælder den perfekte kombination af ski og afterski.

Lad os bare afsløre det med det samme, de bedste destinationer, når det gælder afterski, ligger syd for Danmark. Det har vist sig ganske svært at udvælge de steder, der skulle med i denne guide. Så derfor deles den sidste plads af de steder, der ikke blev plads til i denne guide, men som bestemt stadig kan være et besøg værd, når det gælder afterski.

Destinationerne på nedenstående liste er i vilkårlig rækkefølge, da det har været umuligt at rangere dem, men det giver jo et godt argument for at du er nødt til at afprøve samtlige destinationer. Der er indsat link til forskellige booking sider, det er et reklame affiliate samarbejde med storbyguide.

Husk altid at passe på dig selv, og drop skiene, når du har været på afterski.

Top 10 over de bedste skidestinationer til afterski:

Afterski Ischgl

© TVB Paznaun – Ischgl

Afterski i Ischgl byder på flere forskellige steder. Så der er gode muligheder for at udvælge sine egen favorit blandt byens muligheder for afterski. Østrig er arnestedet for afterski, så der er rigtig mange muligheder i forskellige byer, men lad os starte med mulighederne i Ischgel.

Ingen tvivl om at Ichgl er et af de steder med det største udvalg af afterski barer, hvilket også betyder at det vil være umuligt at lave en udtømmende liste. De fleste beværtninger er centreret omkring hovedgaden Dorfstrasse og det lokale torv, så gå efter det, hvis I vil på i nærheden af balladen.

Kuhstall er blandt de vildeste steder, ikke bare i Ischgl, men i hele Europa, når det gælder afterski. Stedet byder både på mad og drikke, men når klokken nærmer sig 15 er det bedst at vælge andre steder, hvis man går efter at stille sulten. Er man til gengæld tørstig og klar til fest er Kuhstall det helt rigtige sted. Den gamle kostald byder på non-stop fest fra omkring kl. 15 og frem til midnat, ja ofte endnu længere. Stedet er så populært, at det har fået egen fanshop, hvor der kan købes diverse forskellige merchandise med Kuhstall logo.

Trofana Alm er en anden mulighed for afterski i Ischgl og det ligger i forbindelse med det 5-stjernede hotel Hotel Trofana Royal Ischgl. Stedet byder på klassisk østrigsk afterski stemning, hvor der er mulighed for at give den fuld gas med dans på bordene og store fadøl. Trofana åbner kl. 15 hver dag med mindre det er dårligt vejr, så slår de dørene op kl. 13 og byder indenfor til et klassisk østrigsk menukort, hvad angår både mad og drikke. Stedet er opdelt i to etager og fra øverste etage fås et godt overblik over dansegulvet og den fantastiske stemning. Når vejret er godt er der fuld knald på både inde og ude. Det er selvfølgelig mest intenst indenfor, hvilket giver mulighed for at skrue lidt ned for stemningen, hvis man nyder en øl udenfor.

Som sagt byder Ischgl på et væld af afterski steder, så til sidst vil vi blot nævne et par stykker mere, der kan være værd at aflægge et besøg. Skal det være lidt finere er Champagnerhütte en mulighed. Som navnet antyder er champagne en del af menukortet. Den klassiske afterski lagt lidt på hylden, da stedet kører en lidt mere afdæmpet stil om end der stadig er plads til musik og fest.

Fire and Ice er en anden mulighed for at fyre den af. Her lidt mere dance musik, men det minder stadig meget om de andre afterski muligheder i byen. Stedet fortsætter om aftenen som diskotek, så der er mulighed for at lade festen køre.

Sidste sted vi vil nævne i Ischgel er Kitzloch, hvor stemningen hurtigt stiger til et eksplosivt niveau, når stedet åbner. Stedet er kendt masser af dans på bordene iført skistøvler, for nogen stort set kun skistøvler.

Afterski Saalbach

afterski saalbach
Foto: © saalbach.com, makeArt

I Saalbach er mulighederne for afterski ikke helt så mange som i Ischgl, men byen har bestemt et godt udvalg. Især et sted står højt på listen over de bedste afterski barer i verden, det er Hinterhag Alm.

Hinterhag Alm byder indenfor til den vildeste afterski fest, hvor nærmest alt er tilladt. Kommer du først ind er det bogstaveligt talt svært at komme ud igen, da stedet er proppet med mennesker. Stedet er ekstremt populært i Østrig og mange reserverer bord til deres vilde afterski fest, da det ellers kan være vanskeligt at få et bord eller bare en plads i baren. Festen foregår i to etager med masser af plads, men allerede fra kl. 15 kan det være vanskeligt at få plads, så kom I god tid. På Hinterhag spilles en masse tyske/østrigske klassikere, hvor man hurtigt lærer at synge med på omkvædet og kan man kun halvdelen af ordene er der ingen, der ligger mærke til det. Festen kan blive både lang og våd, så det kan være en udfordring at Hinterhag ligger på pisten og man skal køre et par hundrede meter for at komme til bunden.

Når man er færdig på Hinterhag Alm og har klaret de hundrede meter, der er til bunden af pisten kan man fortsætte festen på Spitzbub eller Bauer’s Schi-Alm. På sidstnævnte er der bestemt basis for en god afterski fest, især hvis vejret er godt. Udenfor stedet er der opsat høje runde borde, hvor I kan få gang i festen sammen med de mange andre, der hverdag runder dagens skiløb af med kolde fadøl, Flügel osv.

Er I til endnu mere afterski kan I fortsætte ned mod byen og besøge Castello, der ligger på byens torv. Festen kan fortsætte til langt ud på natten, da Castello ikke kun er til afterski, men fortsætter hele natten som diskotek.

Sidste sted vi nævner i Saalbach er Schwips Club, hvor der som de andre steder er gang i festen fra tidligt eftermiddag til langt ud på natten. Schwips har desuden en ”ekstra” afdeling i kælderen, hvor der er mulighed for at se meget letpåklædte damer danse.

Afterski St. Anton

st. anton afterski
Skishow ©TVB St. Anton am Arlberg_Patrick Bätz

Vi kan vist roligt sige at St. Anton er berygtet for sit overdådige udbud af gode afterski barer, hvor der er gang i den, og det er absolut berettiget.

Lad os bare starte med det nok mest berygtede sted i St. Anton, når der gælder afterski. MooserWirt er stedet, hvor der hver eftermiddag hele sæsonen er skruet helt op for lydniveau og stemning. Der er fuldt tryk på fra første minut, hvor stedet mørklægges og der fyres op for ”The Final Countdown”. På MooserWirt er det den ægte tyrolerstemning med Dj Ötzi og lignende, der dunker ud gennem højtalerne. Stedet er ”Wahnsinn” som de siger i Østrig og det er virkelig ”sindssygt”. Det betyder, at det kan være svært at få plads indenfor, men udenfor er der bestemt også gang i den. MooserWirt SKAL besøges, hvis jeres skiferie går til St. Anton.

Ikke langt fra MooserWirt findes Krazy Kanguruh og her er der ligeledes gang i den helt store afterski fest. Stedet har en kæmpe udendørs terrasse, hvor der god plads, hvilket betyder, at Krazy Kanguruh kan virke lidt mindre proppet. Stedet spiller mere blandet musik end MooserWirt og der kan således høres mere klassisk dance- og diskomusik.

Af andre barer, der kan være et besøg værd på turen til St. Anton findes fx Sennhütte og Heustadl, der begge leverer en god gedigen omgang afterski. Skal der lidt mere ro på, men stadig være god stemning kan I vælge at gå på Taps eller Gribali, hvor det også er muligt at bestille lidt mad under festlighederne.

St. Anton er kendt for sine mange muligheder, hvad angår afterski, så der er mange flere muligheder end dem, der er listet her. Udover at være et godt sted at tage til, hvis man er til afterski, så er St. Anton kendt for sine fantastiske muligheder, hvad angår skiløb. Især indenfor offpiste er der virkelig gode forhold. St. Anton har selvfølgelig også lette pister, men stedet er primært et sted for mere drevne skiløbere, så er du nybegynder vil det være oplagt at vælge en af de andre destinationer, der nævnt i guiden her.

Afterski Mayrhofen

mayrhofen østrig

Mayrhofen er sidste sted i Østrig vi kaster et blik på i denne omgang og det er ikke uden grund, at dette sted er ved at blive populært. Hvor St. Anton er kendt for afterski, stejlt terræn og offpiste, er Mayrhofen et område, der gør det muligt at kombinere familietur og afterski. Området har mange begyndervenlige pister og mere lettilgængeligt skiløb. Det er godt, hvis I eks. skal på herretur, hvor der er stor spredning i deltagernes evner ned af pisterne. For Mayrhofen giver ideele muligheder, for at finde udfordringer, der passer i til alle. Bagefter dagens udfordringer på pisten kan alle mødes, uanset niveau, og se hvad der formås indenfor fadøl og små skarpe.

I kan starte afterski festen på pisterne ved at besøge Pilzbar og Elchbar. De ligger på toppen ved Penkel-liften, men det kræver selvfølgelig, at man kan navigere ned af pisten med et par fadøl i blodet (eller tage gondolen, men inden den lukker mellem 17-17.30). I byen fortsætter festen på et stort udvalg af barer.

Ice Bar er meget populær i Mayrhofen og her er der høj musik, dans på bordende og skummende fadøl. De spiller en blanding af både østrigsk afterski musik, men også andre dancenumre fra Europa og resten af verden.

Lige ved siden af Ice Bar findes Brück’n Stadl, hvor der virkelig også er fuldt tryk på, når dagens skiløb er overstået. Her spiller dygtige Dj’s op til dans i skistøvler og tjenerne gør hvad de kan for at følge med på efterspørgslen af fadøl og Flügel.

Bevæger I Jer længere ind mod midten af Mayrhofen findes den britisk inspirerede Scotland Yard Pub, hvor der virkelig er mange mennesker i højsæsonen. Festen kan uden problemer fortsætte hele natten og af natdiskoteker kan nævnes Arena og Schlussel. For mange danskere er Mayrhofen gået fra en lidt overset destination til at være mere og mere populær. Der er meget forståeligt med det gode skiløb, masser af stemning og fornuftige priser.

Afterski Val Thorens

la folie douce val thorens
Foto: La Folie Douce

Ingen tvivl om at Østrig har været stedet, når det handler om afterski, men efterhånden er der mange andre steder, der er ved at være meget godt med. Her kigger vi først på mulighederne for afterski i Val Thorens.

Der er flere steder, der skal besøges, hvis jeres skiferie går til Val Thorens og lad os starte med La Folie Douce. Stedet er placeret på bjerget i meget smukke omgivelser, men det er mere det, der foregår på stedets kæmpe store terrasse, der er virkelig interessant. Allerede fra middag omdannes stedet til en kæmpe udendørs fest med Dj’s, der forstår at sætte gang i de besøgende. La Folie Douce byder på masser af øl, drinks og ikke mindst pyroshow med meterhøje flammer. Til afterski på La Folie Douce spilles, der dance musik med høj bass og der er flere, der danser på bordene end på gulvet. Et absolut must, hvis I skal til Val Thorens. En anden mulighed på bjerget er Bar 360, der byder på masser af stemning, men kommer ikke op på samme niveau som førnævnte La Folie Douce.

I selve byen byder Val Thorens på adskillige muligheder for afterski. Rue de Gebroulaz danner rammen om mange af de bedste steder. Vi kan starte med en af de ældste barer i byen, nemlig Cafe Snesko, der har dannet rammen om afterski i flere årtier. Om det er navnet vides ikke, men stedet har gennem tiden tiltrukket mange danskere. Det sker også jævnligt, at de de spiller både Kim Larsen, Shu-bi-Dua eller Thomas Helmig.

Kommer I fra bjerget kan en tur forbi Red Fox inden være en mulighed, da det ligger som noget af det første, når I kommer ned fra pisterne.

Le Saloon Bar er et af de få steder, der overgår fra at være afterski bar til diskotek i løbet af aften, så her er mulighed for at feste til det bliver morgen.

Af andre diskoteker skal nævnes Klub Summit og Malaysia, hvor sidstnævnte er alpernes største diskotek. Inden I kommer så langt skal I slå et smut forbi Rhum Box, der ligger lidt gemt af vejen, men den er et besøg værd. Her er der mulighed for at smage rom i alle smagsnuancer og med adskillige syltekrukker, med spændende indhold, kan I lade Jer inspirere til at prøve lidt af hvert. Deres chilirom kan bestemt ikke anbefales, hvis man har en sart gane, men det er meget sjovt at se sine venner drikke et shot eller to.

YouTube video

Afterski Meribel

meribel afterski
Foto: Seemeribel.com

Vi fortsætter afterski rundturen i Frankrig med en tur til Meribel. Området er måske for nogle danskere et mindre kendt område, men tag ikke fejl, det er bestemt et besøg værd.

Ligesom Val Thorens har Meribel deres egen La Folie Douce, der ikke behøver nærmere præsentation, da konceptet er det samme som i Val Thorens. Det betyder altså fuld fart på fra start til slut med høj musik, dans på bordene og mulighed for at blive oversprøjtet med champagne af de ivrige bartendere.

The Rond Point eller bare The Ronny som den kaldes, er absolut et besøg værd. På deres kæmpe terrasse er der gang i festen og stedet er et af de mest velbesøgte i byen.

Skal der lidt mere ro på kan Jack’s være en mulighed, da stemningen her indbyder lidt mere til en snak om dagens skiløb uden at skulle råbe om kap med en højtaler. De har desuden store fladskærme, der viser sport.

Af andre muligheder i Meribel kan nævnes steder som The Dorons pub, hvor pool er en mulighed eller La Taverne, hvor der billige øl og drinks i happy hour fra 20-22.

Afterski Val d’isère

afterski valdisere
Foto: Valdisere.com

Val d’isère har i mange år været et berømt skisted. Det er med god grund, for området byder på godt skiløb og ikke mindst masser af muligheder for afterski, hvad enten I er til store fadøl eller lækker champagne.

Endnu en gang lægger vi ud med La Folie Douce, der også i Val d’isère byder på den vildeste fest på bjerget og kræver, at man kan manøvrere skiene ned ad pisten efter besøget.

Cocorico er der, stort set hver dag, live musik, der sætter gang i festen. Efterfølgende er der Dj, der sørger for at tage festen det sidste stykke og når klokken rammer 18 koger stedet med dans på bordene og masser af stemning.

Dicks Tea Bar er næsten blevet legendarisk i Val d’isère. Der er næsten døgnåbent, idet stedet stater som morgenmadsrestaurant og i løbet af dagen er der restaurant. Senere omdannes stedet til afterski bar for så at være natklub, der først omkring kl. 04.

Le Petit Danois skal selvfølgelig nævnes alene på grund af sit navn. Tag ikke fejl stedet byder på hyggelig stemning og mange unge, især fra Skandinavien, hænger ud her.

Le Bananas har en lang tradition og eksisteret i over 30 år. Det blev dog ødelagt af en brand i 2011, men genopbygget og kører igen. Stedet byder på rimelige priser og selvom det er en mindre bar er der god stemning og mulighed for at starte en fest.

Der er mange flere steder at tage på afterski i Val d’isère. Men jeg vil slutte med at nævne Cafe Face, der er en søster til den berømte La Folie Douce. På Cafe Face er der happy hour om eftermiddagen og stedet giver mulighed for at fyre den af helt til kl. 02.

Afterski Verbier

Skiferie i Schweiz, koster det ikke en formue? Schweiz er ganske vist dyrt i forhold til mange andre destinationer i Europa, men prisen er de fleste steder overkommelig og man får noget for sine penge. Hotellerne er flotte og velholdte, lifterne er up-to-date og der er fantastiske pisteforhold. Derfor skal den bedste destination i landet i forhold til afterski selvfølgelig også med her.

I vinterhalvåret er Verbier en pulserende by med masser af liv og gode muligheder for afterski. Mulighederne varierer fra det afslappede til fest med høj musik til bekostelige steder, hvor I kan få lov at betale rigtig meget for at få promillen op.

Bar 1936 kan I starte jeres afterski i rolige omgivelser inden I er helt nede af bjerget. Priserne er fornuftige og der er live musik de fleste dage frem til kl. 17.

Pub Monfort bliver der sparket mere gang i festen og her vil I møde mange af de lokale, der ynder at feste. De spiller et bredt udvalg af musik og kører happy hour fra 16-17 og priserne her er fornuftige i forhold til andre steder i Verbier.

Festen kan fortsætte på Fairnet, men her kan I selv vælge hvor vildt det skal være, idet stedet er delt i to. Den ene del kører med fuld fart, høj musik, masser af fadøl og dans, mens den anden del er indrettet som loungeområde med sofaer og er meget mindre hektisk. Fra loungen kan man gennem store vinduer se ud på ”aberne”, der fester igennem.

Skal festen fortsætte til ud på natten er Etolie Rouge en mulighed og her bliver det hele lidt mere eksklusivt og priserne er i den høje ende. Der spilles en bred vifte af tidens populære musik og stedet er åbent til kl. 04. Skal festen sparkes helt op i superligaen skal I prøve Farm Club, der er et af de mest eksklusive steder i Verbier. Her mødes jetsettet og dem der gerne vil ses, hvilket betyder at priserne starter på den forkerte side af 100 kr. for drinks.

Af andre steder, der kan være et besøg værd i Verbier kan nævnes Yetibar og Ice Cube Bar, der ligger på bjerget. I byen er Offshore Cafe bestemt også et besøg værd.

Afterski Whistler

whistler ski

Whistler Blackcomb er navnet på Nordamerikas største skiområde beliggende i Canada. Der er desværre ikke ret mange danskere, for hvem det er forundt, med en tur til Canada, hvilket er ærgerligt. Området byder på helt fantastisk landskab og offpiste skiløb, der er udover det sædvanlige.

Her skal det dog handle om mulighederne for afterski i det store område. Lad os med det samme sige at traditionerne ”over there” er lidt anderledes end vi er vant til i Europa.

Longhorn Saloon & Grill er nok det sted, der minder mest om den afterski vi kender, hvor der er godt gang i fadølshanerne, høj musik og dans.

For ølentusiaster er et besøg på Whister Brewhouse et must, da de selv brygger et stort udvalg af forskellige øl og kvaliteten er i top. De arrangerer i øvrigt ugentligt besøg, hvor man kan komme med rundt og se hvordan de brygger, efter hvilke metoder osv.

Et godt sted at slutte dagen af er på den legendariske Dusty’s Bar & BBQ, der berømt for at være den første afterski bar i Whistler og så laver de fantastisk mad.

Dubn Linn Gate, der er en irsk inspireret pub, kan I fornøje Jer med et kæmpe udvalg af fadøl og whisky, når dagens skiløb skal vendes. På Merlin’s Bar & Grill kan I også fornøje med øl og drinks til overkommelige priser samt live musik, der sætter gang i festen.   

Boblerne

Boblerne er også store og kendte ski steder, og der kan bestemt også anbefales at tage på ski der.

Har du andre gode bud – så skriv dem gerne nedenfor?

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments