Ferie i Bulgarien – Hvor skal man bo?

Bulgarien er en forholdsvis ny feriedestination for nordeuropæere, men har de seneste år tiltrukket sig en del opmærksom, dog ikke kun den positive slags.

Landet blev i Danmark i første omgang kendt som feriedestination for unge, der ville på solferie med mulighed for billige drinks. Programmer som ”Sommer i Sunny Beach” har givet landet ry som ”party-destination”.

Hvor skal man bo I Bulgarien:

Ferie i Golden Sands

Her vil vi dog se nærmere på mulighederne, hvis man er ude efter en familieferie. Det bringer os 100 kilometer nord for Sunny Beach til Golden Sands, der byder på en helt anden oplevelse end festmekkaet længere mod syd. Stranden lever bestemt op til sit navn og byder på behageligt finkornet sand og det rolige vand passer perfekt til børn, der vil soppe, bade eller bygge slotte. Udover den fine strand byder byen på en række barer, restauranter og selvfølgelig også diskoteker. Byen kaldes Sortehavets Rivera, så der er gang i byen fra morgen til aften og natten med, men stemningen er hyggelig og i de sene aftentimer er det hyggeligt for hele familien med en gåtur i bykernen, der er er fyldt med liv og lys.

I byen omkring Golden Sands er der masser af aktiviteter for børn i alle aldre og på stranden er der ligeledes muligheder for adskillige vandsportsaktiviteter. Bulgariens 3. største by, Varna, ligger kun 15 kilometer væk, så vil I opleve en lidt større by med gode shopping muligheder er Varna oplagt. Byen huser ca. 300.000 indbyggere og benævnes som Bulgarien sommerhovedstad.

Som mange Østeuropæiske lande er Bulgarien på mange områder billigere at holde ferie i end de mere klassiske lande som Spanien, Italien og Frankrig. Med andre ord vil feriebudgettet, altså række lidt længere, hvis turen går til Bulgarien. Samtidig er der mange nye hoteller, så du kommer ikke til at gå på kompromis udover kvaliteten. Det offentlige system er dog ikke udviklet helt på samme måde som vi kender, hvilket dog for langt de fleste er uinteressant, men skulle uheldet være ude skal man ikke forvente fx sygehuse af samme standard som vi kender det i Vesteuropa.


Ferie i Albena

Omkring 15 km nord for Golden Sands findes den hyggelige og rolige by Albena, der ligeledes byder på en finkornet og lækker sandstrand med lavt vand, der passer perfekt til børn. Byen er mindre og derfor findes knap så mange tilbud som i Golden Sands, men der er til gengæld andre fordele ved den hyggelige by.

Byen er en forholdsvis ny turistby, så det er svært at finde hoteller, der ikke er ag nyere dato. Størrelsen gør, at man hurtigt lærer byen at kende og det meste af det, der sker i byen, tager sit udgangspunkt omkring strandpromenaden, hver I også finder adskillige restauranter, butikker osv.

For unge der vil gå i byen er stedet ikke det oplagte valg, da cafe og livet i gaderne ebber ud omkring kl. 23.00. Netop derfor kan man som børnefamilie også være ganske sikker på at der er ro i byen om natten.


Ferie i Sunny Beach

Et af de største turistområdet i Bulgarien, er uden tvivl det livlige Sunny Beach. Selve byen er beliggende lang kysten, noget sydligere end eks. Albena og Golden Sands. Det er en rigtig badeby, med en fantastisk store strand. Her er masser af hoteller – der skulle være over 120 forskellige hoteller. Så der er rigelig af muligheder for at finde et ophold der er noget for dig. Der findes både ungdomshoteller, børnehoteller og hoteller for +25 år. Så der er hoteller for alle i Sunny beach.

Selve byen er har forholdsvis stor – men det er primært hotellerne der fylder i billeder. Der bor omkring 15.000 lokale bulgarer i byen. Byen ligger i øvrigt i provinsen Burgas. Selve hovedbyen i provinsen hedder også Burgas og ligger ca. 40 kilometer fra Sunny Beach. Det er en fin udflugt at tage. Det er let at komme med bus hertil. Burgas har omkring 200.000 indbyggere, så det er en storby med masser af liv. I Burgas, vil du opleve mere af den bulgarske kultur, end du kan i Sunny Beach. For Burgas er ikke så turistet som Sunny Beach.

Det er sikkert at rejse til Sunne Beach, men jeg synes alligevel du skal vågen – for der kan være lommetyve mv.


Ferie i Nesebar

nesebar gammel bygning

Lige ved siden af Sunny Beach, små 5 kilometer væk, ligger et fantastisk område – det er byen Nesebar. Det er kulturarv af formater der ligger her. Byen er over 3.000 år gammel og jfr. Wikipedia, var det oprindelig en Thrakisk bosættelse kaldet Membria, der startede her.

Der bor ca. 27.000 indbyggere i byen, som starter på land og ender på helt ude på halvøen.

I Nesebar kan du både opleve en fantastisk strand, syd for byen. Der er også en lille havn i forlængelse af stranden. Så er der selvfølgelig selve den gamle bydel – som ligger på halvøen. Du går via en asfaltvej ud på halvøen. Hele halvøen er dækket af by og det er her du kan opleve et fantastisk virvar af smukke kringlede gader og gamle bygninger. På selve halvøen er der også en lille strand, hvor man kan bade.

Der er masser af restauranter og hoteller i Nesebar. Generelt kan man tænker jeg også, at bo i Nesebar, er mere for voksne end for børn. Her er et kort over den spændende Nesebar fra google maps.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments