Juletur til Hamborg med tog & hotel

Vil du gerne opleve fantastiske julemarkeder, så overvej at tage en juletur til Hamborg med tog.

Jeg har ofte fået spørgsmålet, om hvor let det er at tage toget til Hamborg og særligt ved juletid – så derfor kan du i dette indlæg læse mere om dette.

Indhold:

Hvordan kommer man til Hamborg med tog

Generelt er det ret let at komme med tog til Hamborg. Togene kører direkte til byen og stopper ved den store hovedbanegård, som ligger helt centralt i Hamborg. Det vil sige, tager du toget til Hamborg ender du inde i centrum.

Du kan fra flere af de større byer i Danmark tage toget direkte til Hamborg. Nedenfor er en lille liste over nogle af de store byer.

  • København – Der er 10-12 daglige afgange og toget kører direkte til Hamborg, uden skift.
  • Aarhus – der er ca. 10 daglige afgang. Nogle afgange er direkte andre vil du skulle skifte i Kolding/Fredericia
  • Aalborg – Der er flere daglige afgang ca. 6-10 afgange. Nogle afgange er direkte andre vil du skulle skifte i Kolding/Fredericia.
  • Odense – Der er ligesom ved København, flere daglige afgang uden skift, ca. 10-12 afgange.

De mange tog afgange til Hamborg, er rimelig fordelt ud over dagen. Så du kan både finde tidlige tog, men også midt på dagene eller sene tog.

Hvor lang tid tager det at køre tog til Hamborg

Der er selvfølgelig forskel på hvor lang tid det tagar at køre tog til Hamborg. Helt generelt kan det siges, at det ca. tager ligeså lang tid, som hvis du kører i bil til Hamborg. Fordelen ved at tage toget, er så at du slapper af imens og du skal ikke tænke over parkering, når først du kommer til den tyske storby.

Som nævnt, stopper toget ved Hamborg Hovedbanegård, som ligger helt inde i centrum af Hamborg.

Nedenfor er ca. tog tider til Hamborg fra forskellige store byer i Danmark:

  • Tog fra København H til Hamborg tager ca. 4 timer 30 minutter – direkte.
  • Tog fra Odense til Hamborg tager ca. 3 timer 50 minutter – direkte.
  • Tog fra Aarhus til Hamborg tager ca. 4 timer 20 minutter – direkte.
  • Tog fra Aalborg til Hamborg tager ca. 6 timer 15 minutter – direkte.

Hvad koster det at køre med tog til Hamborg i julen

banegård hamborg
Hamborg Hovedbanegård

Der er selvfølgelig forskel på hvornår du rejser, hvilke dage og hvor stor efterspørgsel der er på billetterne. Der er mange der gerne vil til Hamborg ved juletid, så der kan være ekstra rift om billetterne – særligt dem med de gode rejsetider.

Generelt gælder, at jo tidligere du bestiller jo større er udbudet og priserne er ofte også billigere end når du kommer tættere på afgang.

Det er desuden ofte billigere at rejse på hverdage, her starter priserne ved 220 kr. for en togbillet til Hamborg.

Prisen afhænger af, hvornår du rejser, hvor langt du rejser, hvor stor efterspørgsel der er på det tog du vil med, og hvornår du køber din billet. Jo tidligere du bestiller, desto større er chancen for, at du kan rejse til den lave Orange Europa pris. Køb op til 6 måneder før du skal rejse. På hverdage er prisen ofte gunstig og du kan finde enkeltbilletter fra helt ned

Gode bedste hoteller til juletur i Hamborg med tog

Når du tager en juletur til Hamborg med tog, så ankommer du til Hamborg Hovedbanegård. Den ligger helt inde i det centrale Hamborg. Det betyder også at du allerede er tæt på rigtig mange af de spændende julemarkeder og seværdigheder i Hamborg.

Jeg vil anbefale dig at finde et hotel tæt på hovedbanegården. Både fordi du allerede er tæt på centrum, men også fordi det bare er lettere ikke at skulle transportere sig en hel masse når man ankommer til byen.

Hoteller tæt på Hamborg hovedbanegård

Der er flere hoteller der ligger tæt på og faktisk i gå afstand til Hamborg hovedbanegård. Dem synes jeg er oplagte at vælge, så er det nemlig let at komme dertil. Så nedenfor er nogle gode hoteller i gåafstand til Hamborg hovedbanegård. Links er reklamelinks.

  • Hotel Generator Hamburg. Billigt og meget moderne hotel. Der er fine værelser, mulighed for morgenmad samt en bar.
  • Novum Hotel Graf Moltke Hamburg. Dejligt standard hotel tæt på hovedbanegården. Mulighed for morgenmad og god pris på opholdet.
  • Park Hyatt Hamburg. Perfekt hotel tæt ved hovedbanegården og i starten af gågaden (og første julemarkeder). Der er både spa og swimmingpool, samt gode familieværelser. Så det er godt til børnefamilien.

Andre centrale hoteller i Hamborg?

Booking.com

Læs også om Bydelene i Hamborg, Seværdighederne i Hamborg eller fakta om Hamborg.

Læs iøvrigt mere om at tage toget til Hamborg på DSB.DK

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments