Storbyferie Amsterdam: Hoteller, Seværdigheder, billetter

Hvis du overvejer at rejse til Amsterdam, så MÅ du læse denne store guide til byen. Her får du bl.a. svar på spørgsmålene ”Hvor skal man bo i Amsterdam”, ”Hvad skal man se i Amsterdam” samt ”Oplevelser i Amsterdam for børn”

Kort sagt – du får en stor guide, med alt nyttig viden om at besøge Amsterdam.

Hvi du ikke vil læse hele indlægget, får du her et par gode links. Det er reklamelinks:

Indhold i indlægget:

  1. Hvor skal man bo i Amsterdam
  2. De bedste shoppe steder i Amsterdam
  3. Hvornår er det bedst at besøge Amsterdam 
  4. De bedste 10 seværdigheder i Amsterdam 
  5. Oplevelser for børn i Amsterdam 
  6. Kanalrundfart i Amsterdam – hvad kan man se 
  7. Nogle af de bedste restauranter i Amsterdam
  8. Hvor lang tid tager det at flyve til Amsterdam fra Danmark
  9. Hvordan kommer man fra Amsterdam lufthavn til centrum
  10. Hvor er de bedste coffeeshops i Amsterdam for turister

1. Hvor skal man bo i Amsterdam

Amsterdam er en stor smuk og livlig by med mange spændende bydele. De betyder også at der er mange forskellige steder man kan bo. Nedenfor hjælper jeg dig med 3 gode bydele at bo i Amsterdam. Det er både centrale steder, charmerende steder og livlige steder:

  • De Pijp: Dette er en livlig bydel med en blanding af kulturer, hvor du kan finde en række restauranter og barer fra hele verden. Området er også kendt for sit livlige marked, Albert Cuypmarkt, og for at have en af Amsterdams bedste parker, Sarphat.
Booking.com

2. Hvor er de bedste steder at shoppe i Amsterdam 

Amsterdam er en fantastisk by at shoppe i, og der er mange forskellige shopping muligheder. Shoppestederne er både hyggelige gader, områder og markeder – for Amsterdam har lidt af det hele.

Uanset hvad du leder efter, er der noget for enhver smag i Amsterdam. Det er bestemt en by der er værd at udforske butikkerne i.

Nogle af de bedste steder at shoppe i Amsterdam:

  1. De 9 gader: Dette område er kendt for sine små, uafhængige butikker, hvor du kan finde alt fra tøj og smykker til vintagevarer og delikatesser.
  2. Kalverstraat: Dette er en af ​​de største shoppinggader i Amsterdam, med et stort udvalg af butikker, der tilbyder alt fra high-end mode til mere prisvenlige muligheder.
  3. Jordaan: Dette er et charmerende område med smalle gader fyldt med butikker, der tilbyder alt fra mode og accessories til antikviteter og kunst.
  4. P.C. Hooftstraat: Hvis du leder efter high-end mærker som Chanel, Gucci og Louis Vuitton, så er dette stedet at gå til.
  5. Albert Cuyp Market: Dette er Amsterdams største daglige marked, hvor du kan finde alt fra frisk frugt og grøntsager til tøj og souvenirs.
  6. Negen Straatjes: Dette område er kendt for sine butikker, der tilbyder bæredygtige og økologiske produkter, herunder tøj, sko og accessories.
  7. Waterlooplein Flea Market: Dette er et stort marked, hvor du kan finde alt fra brugte bøger og vinylplader til tøj og møbler.

3. Hvornår er det bedst at besøge Amsterdam 

sommer i amsterdam

Amsterdam er en populær destination året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge Amsterdam afhænger af dine præferencer og formål med turen.

Den mest populære tid at besøge Amsterdam er i sommermånederne juni til august, hvor vejret er varmt og solrigt, og byen er fyldt med liv. Dette er også højsæsonen, hvor der er flest turister. Amsterdam er dog stor nok, til at det ikke er overcrowded (som eks. Venedig kan være). Priserne er ofte lidt højere på hoteller mv. i sommerperioden.

Hvis du gerne vil undgå folkemængderne og de lidt højere priser kan det være bedre at besøge Amsterdam om foråret eller efteråret. Her er vejret behagelig, og der er lidt færre turister.

Særligt om foråret, fra marts til maj, er en god tid at besøge Amsterdam, da byen er fyldt med smukke blomster og tulipanmarkerne omkring Amsterdam også er i fuldt flor.

Hvis du ønsker at opleve Amsterdam lidt mere budgetvenlig, så kan vinteren også være en god tid at besøge, selvom vejret kan være koldt og vådt. Jul og nytårstiden er også en populær tid at besøge Amsterdam på grund af julemarkeder og lysfestivaler.

Alt i alt, kan man besøge Amsterdam på alle årstider

4. De bedste 10 seværdigheder i Amsterdam 

kanalrundfart amsterdam

Der er umådelig mange spændende oplevelser og seværdigheder i Amsterdam. Nedenfor er en liste over de 10 mest besøgte og dermed populære seværdigheder. Der er mange flere seværdigheder end dem der er nedenfor. Der er indsat reklamelinks i listen.

Her er en liste over de 10 mest besøgte seværdigheder i Amsterdam:

  1. Rijksmuseum – Det største og mest populære museum i Holland med en imponerende samling af hollandske mesterværker fra det 17. århundrede og andre perioder.
  2. Van Gogh-museet – Fantastisk oplevelse. Dedikeret til livet og arbejdet af den berømte hollandske maler Vincent van Gogh, og det har den største samling af hans værker i verden.
  3. Anne Franks hus – Hvor den unge Anne Frank og hendes familie skjulte sig under Anden Verdenskrig, og hvor hun skrev sin berømte dagbog.
  4. Dam-pladsen – En af Amsterdams mest centrale pladser, og hjemsted for kongeslottet, Nieuwe Kerk kirken, og monumentet for de faldne i Anden Verdenskrig.
  5. Vondelpark – En af Amsterdams største og mest populære parker, der tilbyder rekreative muligheder og afslapning for både lokale og turister.
  6. De Wallen (Red Light District) – Et område i Amsterdam, hvor prostitution og sexindustri er legaliseret og synliggjort i særlige vinduer, og som tiltrækker mange turister på grund af sin unikke karakter.
  7. Rembrandts hus – Hvor den berømte maler boede og arbejdede i en periode af sit liv, og som nu fungerer som museum.
  8. Stedelijk Museum – Et museum dedikeret til moderne og moderne kunst og design, og som huser en stor samling af kunstværker og udstillinger.
  9. Heineken Experience – En interaktiv tur i Heinekens tidligere bryggeri i Amsterdam, hvor besøgende kan lære om ølbrygningsprocessen og smage på forskellige varianter af Heineken-øl.
  10. Albert Cuyp-markedet – En af Amsterdams mest populære gademarkeder, der sælger alt fra fødevarer og tøj til souvenirs og lokal kunst.

REKLAME



5. Oplevelser for børn i Amsterdam 

Har du overvejet om du kan have børn i Amsterdam, så er svaret ja. For der er masser af oplevelser og seværdigheder i Amsterdam for børn.

Nedenfor er nogle af de bedste oplevelser for børn i Amsterdam:

  1. NEMO Science Museum – Et interaktivt videnskabsmuseum, der er designet til børn, og hvor de kan lære om alt fra teknologi og fysik til biologi og klima.
  2. Artis Zoo – En stor zoologisk have midt i Amsterdam, der huser mere end 900 forskellige arter af dyr, herunder aber, elefanter, pingviner og løver.
  3. Madame Tussauds Amsterdam – Et voksfigurmuseum med voksfigurer af berømte personligheder fra historie, popkultur og politik.
  4. Micropia – Et museum dedikeret til mikroorganismer, hvor børn kan lære om de mindste levende væsener og deres betydning for vores planet.
  5. Amsterdam Dungeon – En underjordisk tur, der tager besøgende tilbage i tiden til Amsterdams mørke historie, inklusive spøgelseshistorier og skræmmende begivenheder.
  6. Pancake Boat – En sjov oplevelse for børn, hvor de kan sejle på en båd og spise pandekager samtidig.
  7. Kanalrundfart – En afslappet bådtur gennem Amsterdams kanaler – hvor du oplever en masse imens du slapper af på en dejlig bådtur.

6. Kanalrundfart i Amsterdam – hvad kan man se 

nemo museum amsterdam
NEMO museum amsterdam

En kanalrundfart i Amsterdam er perfekt måde at opleve byen på. Det giver dig mulighed for at se byen fra en ny vinkel og slappe af imens.

Under en typisk kanalrundfart vil du se mange af Amsterdams berømte seværdigheder, herunder:

  1. De smukke huse langs kanalerne, der er typiske for byen
  2. Amsterdams historiske bymidte, herunder berømte pladser som Dam og Rembrandtplein
  3. Berømte museer, såsom Rijksmuseum og Van Gogh Museum
  4. Det livlige Red Light District
  5. Oude Kerk (Den gamle Kirke), Amsterdams ældste bygning

Under turen vil du også lære om byens historie og kultur og få en forståelse for, hvad der gør Amsterdam så unik og fascinerende.

Læs mere om Kanalrundfart i Amsterdam

7. Nogle af de bedste restauranter i Amsterdam

Amsterdam har en række fremragende restauranter, der tilbyder alt fra traditionel hollandsk mad til international cuisine. Her er nogle af de bedste restauranter i Amsterdam:

  1. De Kas – denne restaurant har en unik beliggenhed i en glasbygning i en park og serverer frisk og økologisk mad fra deres egen have.
  2. Breda – en elegant restaurant med et innovativt køkken, der tilbyder både en à la carte-menu og en overraskelsesmenu.
  3. Restaurant Johannes – en hyggelig restaurant med et intimt spiseområde og en menu med franske og hollandske retter.
  4. The Seafood Bar – en populær restaurant, der tilbyder frisk fisk og skaldyr fra den hollandske kyst, serveret i en afslappet atmosfære.
  5. Restaurant Rijks – en restaurant, der er beliggende i Rijksmuseum, og som serverer en sæsonbestemt menu med hollandske råvarer og internationale påvirkninger.
  6. De Plantage – en restaurant beliggende i en historisk bygning med udsigt over Artis Zoo, der serverer hollandske og internationale retter.

8. Hvor lang tid tager det at flyve til Amsterdam fra Danmark

Flyvetiden fra Danmark til Amsterdam afhænger af din afrejselufthavn og flyselskabets rute. Generelt set tager det omkring 1 time og 15 minutter at flyve direkte fra København til Amsterdam Schiphol Lufthavn. Hvis du rejser fra Aarhus Lufthavn eller Billund Lufthavn, kan det tage lidt længere tid, afhængigt af om der er et direkte fly eller ej.

Det er vigtigt at bemærke, at flytiden kan variere afhængigt af faktorer som vejrforhold, flytrafik og eventuelle mellemlanding, hvis du flyver med et andet selskab eller via en anden lufthavn. Det er derfor altid en god ide at tjekke din flyselskabs hjemmeside for nøjagtige rejsetider, eller kontakte dem direkte for at få yderligere oplysninger.

9. Hvordan kommer man fra Amsterdam lufthavn til centrum

Der er flere forskellige transportmuligheder, du kan bruge for at komme fra Amsterdam Schiphol Lufthavn til centrum.

  1. Tog: Du kan tage et tog fra lufthavnens togstation til Amsterdam Centraal Station, som er den største togstation i Amsterdam. Tog afgår hvert 10-15 minut i dagtimerne, og turen tager cirka 15-20 minutter.
  2. Bus: Der er også mange forskellige busser, der kører fra lufthavnen til forskellige dele af byen. Du kan f.eks. tage bus nr. 397, som kører fra lufthavnen til Amsterdam Centraal Station på cirka 30-45 minutter, afhængigt af trafikken.
  3. Taxi: Hvis du vil have mere privat transport, kan du også tage en taxa fra lufthavnen til dit hotel eller destination i byen. Taxaerne holder udenfor ankomsthallen, og turen kan tage cirka 20-30 minutter, afhængigt af trafikken.
  4. Biludlejning: Endelig kan du også leje en bil i lufthavnen og køre selv til dit hotel eller destination i byen. Bemærk dog, at parkering i Amsterdam kan være dyrt og vanskeligt at finde.

10. Hvor er de bedste coffeeshops i Amsterdam for turister

I Amsterdam er det dog lovligt at købe og ryge cannabis i coffeeshops, der har en licens. Der er mange coffeeshops rundt omkring i byen, og de fleste er åbne for turister.

Det er vigtigt at bemærke, at nogle coffeeshops kan være mere turistede end andre, og at nogle kan være mere afslappede og hyggelige end andre. Det er også værd at undersøge de forskellige coffeeshops for at se, hvilke der tilbyder den slags cannabis, du foretrækker.

Husk at overholde alle regler og love, når du besøger en coffeeshop i Amsterdam, og sørg altid for at være opmærksom på dine omgivelser og tage dine forholdsregler for din egen sikkerhed.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments