Hvor skal man bo i Berlin? Bydele og hoteller

Hvilke bydele skal man bo i, når man rejser til Berlin?

Der er mange skønne steder at bo i Berlin, men det er ikke alle der er lige centrale og alle der er lige gode at bo i. Bydelene er nemlig slet ikke ens – de er faktisk rimelig forskellige og er unik på hver deres måde.

I denne guide får du svaret på, hvor du skal bo i Berlin, for at bo godt og centralt. For det kan være vigtigt at bo centralt i Berlin (det gælder mange storbyger), det kan nemlig spare dig en masse tid i transport.

Så hvis du vil bo godt og centralt i Berlin, så skal du bo i et af disse 4 områder (der bliver beskrevet hvorfor de er gode længere nede på siden):

Ovenstående er alle bydele der er centrum eller ligger i nærheden heraf. Det vil sige bor du i et af ovenstående områder, kan du gå rundt til centrum og gå rundt til mange af seværdigheder i byen. Der er mange flere bydele i Berlin, som man også kan bo i – men de 4 steder har lidt charme, kant og historie – og er spændende at bo i.

Bydelen “Mitte”

berlin midtby
Det helt centrale berlin – med Berlin Katedral th.

Du skal bo i Mitte, hvis du vil bo tæt på det meste. For dette er en af de mest centrale steder at bo i Berlin. Navner siger det næsten – bor du her, bor du i det helt centrale Berlin. Det er et fantastisk sted at bo. Her er smukt og fyldt med historiske bygninger og Berlins store vartegn.

Selve Mitte området i Berlin er ret stor, og dækker over flere forskellige kvarter – fælles for dem er at de alle er i det helt centrale Berlin.

Nogle gode kvarterer i Mitte er bl.a.:

  • Kurfürstendamm (”KuDamm”) – området omkring den store shoppegade Kurfürstendamm, er et livlig og hyggeligt kvarter i Berlin. Hvis du er i Berlin for at shoppe, er dette et godt sted at bo. Der er masser af shoppe muligheder i form at små special butikker, kendte designer butikker og stor shoppingcentre (bl.a. KaDeWe). Hvor der er shopping, er der også lækre cafeer og gode restauranter – så det kan du også finde masser af i Kurfürstendamm kvarteret.
  • Postdamer platz – Dette er et af de mere moderne kvarterer i Berlin. Området har gennemgået en stor fornyelse, særligt efter Berlinmurens fald. Det er en kontrast til nogle af de andre steder i Berlin, for dette er et mere moderne kvarter. Der er store moderne bygninger, men fint tilpasset Berlins historie. Så det er en flot bydel, som man bestemt kan bo i.
  • Alexanderplatz – dette er et meget centralt område i Berlin og knudepunkt for meget af den offentlig transport. Så bor her, er du tæt på den offentlig transport. Du er også tæt på den store og kendte Alexanderplatz – som bl.a. har Berlins tv tårn, som er en af de store seværdigheder i Berlin. Der er masser at se i området omkring Alexanderplatz, så du vil både være tæt på transport og seværdigheder. Men det er også et travlt område, særligt omkring de store veje. Så overvej at bo lidt væk fra de store veje.
  • Unter den Linden – Selve ”Unter den Linden” er egentlig en stor gade/boulevard, som er smuk og som næsten strækker sig gennem hele ”Mitte”. For enden af Unter den Linden ligger den historiske Brandenburger Tor (den fra ”Ich bin ein Berliner” talen”), Rigsdagen samt en stor dejlig park (Tiergarden). Det er et smukt, historisk og storslået område at bo i. Det er samtidig også meget centralt.

Prezlauer Berg

Du skal bo i Prezlauer Berg, hvis du vil bo i en populære og smuk bydel. Lige nordvest for ”Mitte”, ligger den hyggelige bydel Prezlauer Berg. Det er et enormt hyggeligt og roligt kvarter. Det er et kvarter som har oplevet en del byfornyelse og deraf er det også blevet et af de mere populære kvarterer i Berlin. I Prezlauer Berg, finder du dejlige gader at gå rundt i, smukke huse og bygninger og ikke mindst dejlige cafeer du kan taget ”en slapper” på. Du er fortsat tæt på Berlin centrum, så selvom der ikke er de store seværdigheder i Prezlauer Berg, så er du stadig tæt på dem.

Hvis du vil bo i rimelig rolig kvarter, udenfor selve midtbyens travle trafik – så kan Prezlauer være et godt bud.

Kreuzberg

molelykeman berlin
“Molekyle Man” ved bredden i Kreuzberg

Du skal bo i Kreuzberg, hvis du vil bo i en god, livlig og central bydel. Det ligger lige syd for ”Mitte”. Det er ikke her de største seværdigheder er, men det er centralt til resten af Berlin – så du kan let komme til de spændende steder. Området er kendt for at være særlig livlig om natten – så vil du opleve Berlin om ”afterdark” kan Kreuzberg være et godt valg.

Det er et hipt kvarter, med en afslappet atmosvære, alternative cafeer og anderledes gadekunst. Det minder lidt om St.Pauli i Hamborg (hvis du kender det?)

Er du i Berlin ved sommertid, så kan du tage til kanalen i Kreuzberg – her er der mulighed for at bade i kanalen.

Freidrichshain

Du skal bo i Freidrichshain, hvis du vil bo i et smukt og alternativt kvarter. Bydelen er næsten sammenhængende med Kreuzberg, ligger kvarterer Freidrichhain. Bydelen er meget ung og der bor mange studerende og alternative typer. Da jeg boede i dette kvarter boede vi overfor et ungdomshus, hvor der var fyldt med mennesker og masser af fest. Så der var gang i gaden – på en hyggelig måde. Vi mødte mange forskellige typer af mennesker – men alle var søde.

Vi gik ofte ind til ”Mitte” herfra.

De bedste steder at bo i Berlin

east side gallery
” EAST side Gallery” Gadekunst på den gamle berlin mur ved Freidrichain

For at opsummere og give dig en lille ekstra hjælp, til at finde ud af hvor du skal bo i Berlin – så får du her 3 gode bud på hvor du skal bo i Berlin.

  • For den shoppeglade er området ved og omkring Kurfürstendamm helt oplagt at bo ved. Det er charmerende og centralt. Der er godt at shoppe, spise og generelt at gå rundt.
  • Det mere rolige – Pretzlau Berg, er et andet oplagt sted at bo. Der er ikke så meget gang i gaden, som eks. Kreutzberg og Freidrichshein, så området er mere stille og nyere. Det er fortsat centralt i Berlin.
  • Bo helt centralt i Berlin – så skal du bo ”Mitte” og omkring Unter den Linden – så kan man næsten ikke bo mere centralt i Berlin.
  • Lidt mere alternative og spændende steder at bo er Freidrichshain og Kreuzberg.
Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments