Hvad skal man se i Nantes, Frankrig

Les Maschines de L´ile
Den kendte elefant fra Les Maschines de L´ile

Nantes er en fantastisk by at besøge – for der er et væld af seværdigheder og oplevelser i Nantes.

Det gode er, at byens størrelse (ca. 300.000 indbyggere), gør at mange ting er samlet omkring centrum af byen. Det vil sige du har en fantastisk hyggelig og historisk by, med et livlig bymidte og med mange af de bedste seværdigheder samlet omkring centrum. Whats not to like 😉

Nedenfor er samlet en liste med nogle af de bedste seværdigheder i Nantes.

De bedste oplevelser i Nantes:


Botaniskhave – Jardines des Plantes

Botanisk have i Nantes
Botanisk have i Nantes

Ikke langt fra Hertugens slot, ligger en skøn park, det er “Jardines des Plantes”, som er den botaniske have i Nantes. Det er et område der er perfekt at besøge hvis du trænger til at se noget andet end de smukke franske bygninger. Den botaniske have er stor og velholdt, og har ud over mange fine planter også en sø, samt legepladser mv. Så det er et sted der er godt at besøge for både børn og voksne.

Du kan også opleve planter/buske beskåret som sjove figurer – det er ret sjovt at se.

Her ligger den botaniske have i Nantes

Vinsmagning – Chatau du Bois-Huaut

Dette er en voksen oplevelse og den er bestemt et besøg værd. Du bliver kørt ud til en historisk vingård lidt uden for Nantes i vinområdet Château du Bois-Huaut. Her kan du opleve den smukke vingård. En guide fortælle om gården, historien samt hvordan de laver vin. Du kommer bl.a. rundt på gården, vinmarkerne, samt vinkælderen.

Der er også vinsmagning ledet af en sommelier, hvor der smages på 8 vine. Sidst (men ikke mindst) får du 2 flasker vin med hjem.


Shopping – Passage Pommeraye

passage du pommeray

Hvis du er i Nantes og gerne vil shoppe lidt, samt opleve noget af det unikke i byen. Så skal du tage omkring centret Passage Pommeraye. Det er et meget unik og speciel sted, hvor du kan shoppe og købe alverdens ting. Det er beliggende mellem to gader, og det er ikke det største shoppe sted – men det er unik og anderledes. I 1976, blev Passage Pommeraye anerkendt som et historisk monument.

Tæt ved Passage Pommeraye ligger mange andre shoppegader eks. den kendte Rue Crebillion – som også er et besøg værd.

Her ligger Passage Pommeraye

Kunstmuseum – Musee de arts de Nantes

Dette er et af de største kunstmuseer i hele regionen. Der er samlet en masse smuk kunst fra flere forskellige tidsaldre. Der er både moderne og gammel kunst. De har både fast udstillinger, samt løbende nye udstillinger.

Museet ligger helt central, lige op af den botaniske have – så de to steder kan fint opleves i forlængelse af hinanden.

Åbningstiderne er som regel fra formiddag kl. 11 til aften ved 19 tiden. Prisen er 8 EUR for at komme ind.

Her ligger Musee de arts de Nantes

Skal opleves – Les Maschines de L´ile

elefant-nantes

Dette “maskinmuseum” er blevet en af de største seværdigheder i Nantes og særlig den store elefant er nærmest blevet maskotten for Nantes. På Les Maschines de L´ile kom først den store elefant “Grant Elephant” – som er en 12 meter høj træ elefant, der kan bevæge sig, sige lyde samt have mennesker med. Den er ret spetakulær.

Ud over elefanten er der også andre spændende “maskindyr” på deres udstilling. Det er bestemt et besøg værd. Det er en blanding af Leonardo da Vinci og Jules Vernes ideer.

Læs mere om museet Les maschines de L´ile

Gode billetter:

Øen – Ile de Versailles

Beliggende i Erdre floden i det centrale Nantes, er øen Ile de Versailles. En unik og smuk lille ø. På øen er der en lille japansk have, som er rigtig flot. At besøge Ile de Versailles er ikke det der tager længst tid, men der er en smuk gåtur, som bestemt kan anbefales.

Selve øen er ca. 300 meter lang og 100 bred og den er beliggende lidt nord for det helt centrale Nantes. Hvis vi tager udgangspunkt i Hertugensslot – er der ca. 1 km. hertil.

Her ligger øen Ile de Versailles


Hertugens slot – Château des ducs de Bretagne

chatau-de-duchs-nantes

Dette er en af de seværdigheder i Nantes, du ikke kan komme uden om. Det store historiske slots kompleks i Nantes, er i dag et flot museum. På museet er mange rum idag lavet op til udstillinger og viser udstillinger om det tidligere Nantes og Nantes historie. Det er ganske spændende.

Hvis ikke du vil ind på museet, kan du “nøjes” med at gå rundt om slottet. Det er en tur på ca. 500 meter og her kan de opleve det store slotskompleks ude fra. Se de flotte muren, voldgraven, tårne mv.

Besøg det både om dagen og om aftenen, her er det flot oplyst.

Her ligger Château des ducs de Bretagne

Jules Verne museum

Hvis du fan af forfatteren Jules Verne, kan du opleve et museum om ham i Nantes centrum. Museet har en masse forskellige ting udstillet fra Jules Vernes liv. Man kunne tro at museet ligger i hans barndoms hus – det gør det dog ikke. Men tilgengæld ligger det i det område, hvor Jules ofte kom og dermed har området ganske vist haft betydning for hans skriverier.

Her ligger Jules Verne museum

Den gotiske Cathedral i Nantes

cathedral de nantes

Den har en fantastisk historie bag sig og har oplevet meget siden de første sten blev lagt i år 1434. Bl.a. blev der i 2020 påsat brand i cathedralen, hvor dele af den blev beskadiget bl.a. det store orgel.

Det er et flot bygnings værk der måler over 100 meter i længeden og ca. 40 meter i bredden. Selve lofthøjden ca. 50 meter. Det højeste tårn går 63 meter op i luften. Så det er en pænt stor cathedral.

Den ligger lige ved siden af Hertugens slot.

BO CENTRALT I NANTES:

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments