Guide: Billeje på Island, Keflavik Lufthavn og Reykjavik

Det er oplagt at leje en bil på Island. Det giver dig en stor frihed i forhold til at komme rundt på øen og se mange af de spændende seværdigheder. Men hvordan lejer man en bil på Island og hvilken bil skal man vælge?

I dette indlæg, får du en stor guide til hvordan du lejer bil og hvordan du bedst planlægger din kør selv ferie på Island. Der vil være links til eksterne sider, det er reklamelinks, som hjælper dig med at finde gode priser på bil udlejning på Island.

Indhold:

Generelt om biludlejning på Island

Det er fantastisk at leje en bil på Island. Det giver en enorm frihed og spontanitet, at kunne tage dagen som den kommer og let kunne køre til de forskellige destinationer. Særligt det at tage dagen som den kommer kan være vigtigt på Island, for det er ikke altid vejret er til de oplevelser man havde tænkt sig.

Er du på Island, skal du køre rundt for at kunne komme frem til de forskellige oplevelser. Der er selvfølgelig seværdigheder i Reykjavik, men det er ikke her du finder de spændende oplevelser. Det gør du ude på Island.

Du kan have en base i Reykjavik og så booke guidede ture herfra til de forskellige seværdigheder på Island. Det er bestemt en mulighed. De guidede ture, giver også mulighed for at opleve nogle af de spændende ting på Island, som normale turister måske ikke tager til.

Men, hvis du har kørekort – så er det bare med at få lejet en bil. For det er den bedste måde at se Island på. De fleste taget en tur rundt ved den Gyldne cirkel og her er det rart at kunne tage det i dit eget tempo. Der er også nogle der tager turen rundt om Island, og her er det igen rigtig godt at have sin egen bil – så man selv kan styre turen.

Gode råd til billeje på Island

lang vej over island

Når du lejer en bil på Island og laver din tur til en kør selv ferie, er der nogle gode råd du bør læse først. Det er nogle af de erfaringer jeg har ifm. med at leje bil på Island.

  • Vejret på Island kan skifte ret hurtigt og varierer alt efter hvor på øen du befinder dig. Det er noget af det fantastiske ved Island. Jeg har selv oplevet alle 4 årstider inden for et par timer – mens vi kørte hen over øen. Så derfor sørg gerne for at have tøj med så du kan holde dig varm, samt skifte tøj hvis du bliver våd.
  • Vinterkørsel – Kører du i vinterperioden, så vil det være en god ide med vinterdæk. Booker du eks. ved Hertz, så er det inkluderet i din pris, at bilen er ”vinterklar”, hvis den bookes i vinterperioden.
  • Telefon – sørg for at have en telefon på dig, og gerne en bil oplader. Island er et stort land, og du vil helt sikkert komme til at færdes på egen hånd nogle steder. Så hav altid en telefon på dig, så du har mulighed for at komme i kontakt med eks. biludlejningsselskabet, hvis du har problemer med bilen. Lejer du gennem Hertz, er der mulighed for at komme i kontakt med dem 24/7.
  • Book på forhånd – Det er en god ide at booke din udlejningsbil på Island, inden du taget afsted. Hvis du venter med at gøre det til du lander i Keflavik lufthavn, kan du ikke være sikker på at den type bil du vil booke er ledig og om der overhovedet er nogen ledig. Så book gerne bilen på forhånd. Er der tilkøb mv. du er i tvivl om, kan du altid tage det med dem når du henter bilen. Det vigtige er at booke bilen, med de tilkøb du gerne vil have (eks. barnesæder, gps mv.). Bemærk dog, at det kan være nogle tilkøb er ”udsolgte” når du henter bilen. Det kan eks. være babysæder mv. Så Book gerne dette på forhånd også.

Hvilke bil skal man leje på Island

island 4x4 kører over flod
Det er vigtigt at overveje hvilke af dele af Island man vil se, når man lejer bil
  • En god mulighed for billeje på Island er Lava Car Rental*, som får gode anmelder på Trustpilot. Det er et lokalt bil udlejningsselskab på Island, som tilbyder et bredt udvalg er forskellige biltyper, egent til alle typer af ferie på Island.

Da Island har et meget varieret landskab, er der forskellige muligheder af lejebiler – heldigvis for det er nødvendigt at kunne leje den bil der passer til din ferie. Hvis du lejer bil gennem Hertz, har de alt fra Toyota Aygo (lille bil), 4×4 Jeeps og store autocampere. Så der er et stort udvalg. Priserne varierer herefter så vil du have billig billeje på Island, skal du vælge en af de små biler og ikke bestille en masse ekstra udstyr.

Hvilken bil skal man så vælge, når man skal leje bil på Island? Jeg tænker det afhænger lidt af to ting.

  1. Hvor mange er i der skal køre sammen?
    • Er en familie med to voksne og to store teenage børn, så skal i nok ikke vælge en alt for lille bil. For ud over at der skal være plads til jer, så er det også en god ide at have ekstra tøj og sko med. Så at vælge en bil der er lidt større end ens behov kan være en god ide. I kommer givetvis til at skulle køre en del timer i bilen, så det skal være komfortabelt for alle.
  2. Hvilken ferie skal i holde på Island?
    • Personbil – Der er forskel på hvilken type ferie du skal holde på Island. Bor du i Reykjavik og vil køre rundt i området ved den gyldne cirkel, så kan du klare dig med en mindre personbil. For det er rimelig gode veje du kommer til at køre på.
    • Firehjulstrukket 4×4 bil – Vil du ud at opleve det mere barske Island, så overvej at leje 4×4 bil (firehjulstrukket). Så er du godt rustet til den vilde natur og de små sten/grus belagte veje, som du vil møde i offroad Island.
    • Autocamper – Hvis i lejer en autocamper på Island, skal det være fordi i ikke vil have en fast base (eks. at bo I Reykjavik). At leje en autocamper på Island, giver en ekstra frihed, idet i kan køre rundt og sove hvor i vil. Dog gerne på registrerede camping pladser. Siden 2015, har det være ulovligt at camperer hvor man vil på Island.

Island har et fantastisk landskab at køre rundt i. Generelt er de store veje til de største seværdigheder på Island, ret gode. Det er veje som vi kender det fra Danmark. Men jo mere man kommer fra de store veje, jo mere hullede bliver de også. Island har et fint vejnet, så der er meget vej at vedligeholde – så det er ikke alle steder det er lige godt.

Almindelig personbiler, kan altså sagtens køre rundt ved eks. den gyldne cirkerl. Men skal du ud på mindre veje, så skal du overveje at leje en større bil.

* Samarbejdslink med Lave Car Rental

Hvor lejer man bil på Island?

smuk vej på island
Der er smukke veje på Island

Du kan leje bil flere steder på Island. I de største byer samt i lufthavnene på Island, er der mulighed for at leje bil.

Hvis jeg skulle leje bil på Island, ville jeg på forhånd leje bilen i lufthavnen, så den står klar allerede ved ankomst. Det gør starten på din Island ferie meget let. Hvis du på forhånd har lejet bilen, så er det blot at hente nøglerne og køre mod dit hotel. Det er godt at være forberedt hjemmefra.

Bil leje i Keflavik lufthavn

Det vil være Keflavik lufthavn du lander i, når du flyver til Island. Det er den største og internationale lufthavn på Island. Den ligger lidt øde og lidt væk fra Reykjavik – så book bilen hjemmefra – så du ikke skal stå og være i tvivl om der er nogle ledige biler mv.

I Keflavik lufthavn er der rig mulighed for at leje bil. Når du lejer hjemmefra, så skal du efter at have hentet din bagage, blot stille dig i kø, underskrive nogle papirer og så få dine nøgler til bilen. Det er ret let.

Fra Keflavik er der en lille køretur til Reykjavik – som du fleste starter med at bo i. Mange bruger også Reykjavik som base for ferien på Island. Fra Reykjavik kan du mange af de store oplevelser på Island.

Hvis du lejer bil i Keflavik lufthavn og skal bo i Reykjavik – så undersøg gerne på forhånd, om dit hotel har parkering, eller hvor du i så fald kan parkere. Det er rart at vide inden du kommer til byen.

Hvad koster billeje på Island

Prisen på billeje på Island er forskellige. Som tidliger nævnt, er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvor lille en bil du kan nøjes med. Jo mindre bilen er jo billigere er den at leje.

En lille bil, koster fra ca. 350 kr. om dagen. Herfra stiger priserne. En stor bil med automat gear koster ca. fra 1050 kr. om dagen. Hvis du lejer bil gennem hertz, er der i prisen inkluderet at bilen er vinterklar, så skal du ikke til at betale ekstra for.

Så er er du ude efter billig billeje på Island, så skal du vælge en lille bil, uden en masse ekstra udstyr.

Hvad skal man bestille af ekstra udstyr?

øde veje island
Tilkøb ved billeje. En GPS kan være relevant, når du kører rundt på Island

Når du lejer bil på Island, kan der være flere tilkøb af ekstra udstyr, der er kan være nyttige at tilkøbe. Jeg vil prøve at give et bud på nogle af de tilkøb du kan overveje.

  • Gps – Det koster som regel ekstra at leje en Gps til bilen. Når du kører rundt på Island, kan du komme til små veje og seværdigheder der ligger midt i ingenting. Så det kan være en god ide at tilkøbe en GPS, så du er sikker på du er på korrekt vej. Hvis du skal køre den gyldne cirkel, tænker jeg godt du kan undvære en Gps – det har jeg selv gjort. Men skal du se andre ting, eller ud på små veje – så kan det være rart at have en gps. Har du en gps i din telefon, kan den dog sikkert fint bruges i stedet.
  • Børnesæder – Et spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg var på Island var: Skal børn sidde i barnesæde på Island? Svaret er Ja. Hvis dit barn er under 150 cm, så skal de sidde i sikkerhedsudstyr tilpasse barnets vægt og størrelse. Hvis du bestiller barnesæder med, kan du tage en snak med dem ved udlejningsstedet. Hvis ikke det er relevant alligevel, plejer de at være villige til at du ikke får det alligevel. Du kan bestille forskellige børnesæder, hvis du har behov for det.
  • Forsikringen – der er forskellige typer af forsikring til bilerne og jo mere forsikret du er jo mere koster det. Så du skal gøre op med dig selv, hvor meget du gerne vil forsikres. Normalt er du ved standard forsikringen rimelig dækket, hvis der sker skader. Men du kan selvfølgelig udvide forsikringen til at have mindre selvrisiko, samt dækker flere skader. Hvor meget forsikret du vil være, er op til dig selv. Der er dog noget rart i at være godt dækket – når man er på ferie – men det er heller ikke gratis.

Kort fortalt om bil leje på Island:

  • Lej bilen hjemmefra, så den er klar til du når du ankommer
  • Overvej hvilket ekstra udstyr du har brug for (barnesæder, gps mv.)
  • Overvej hvilken ferie du har på Island? Kan du nøjes med en lille bil – eller skal du have en stor 4×4 bil
  • Undersøg om dit hotel i Reykjavik har parkering
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments